Зимата чука на вратата, а температурите започнаха да падат до минимални стойности. За да не ви изненада изведнъж лошото време е добре да се подсигурите с хубаво и стабилно гребло за сняг.

Улиците се почистват от снегорини, но задължение на всеки гражданин е да почиства тротоара пред блока или къщата си, като това се отнася и за собствениците на бизнес които също почистват пред обекта си.

А какво ще направите, ако някой друг ви затрупа колата под снега и нямате с какво да почистите?

Вашето решение се свежда до това да намерите правилното гребло за сняг, което да ви служи дълго време. На пазара в днешно време има голямо разнообразие от гребла, които варират според материала на изработка, тяхната здравина, големина, дължина на дръжката, капацитет на загребващата част и дори вариации в теглото.

Вземайки тези фактори предвид, трябва най-напред да започнем с това как ще бъде използвано греблото – професионално или не за хоби. Дали целта е да се загребе колкото се може повече материал или пък да се разбие лед и т.н. В днешно време най-разпространените и търсени гребла са направени от полипропилен поради множество предимства.

Полипропиленови гребла за сняг – защо да изберем тях?

Всеки един от нас е имал гребло за сняг изработено от дърво, което е класическият вариант за почистване пред вашия дом. Много от вас обаче най-вероятно са попаднали на некачествено изработени такива и в края на сезона греблото се е раздуло и нацепило от влагата и честото използване.

Затова с времето хората започнаха да се насочват към алтернативни продукти – полипропиленови гребла за сняг, като и те имат своите разновидности:

- С алуминиева лайсна – някои видове гребла се изработват с алуминиева лайсна, което предпазва самото гребло от контакта със земята при по-дълбоко загребване. Обикновено тези гребла се водят усилени и чрез лайсната можете да разбиете тънък лед и да загребвате без притеснения;

- С по-голяма ширина – полипропиленовите гребла се различават по ширината на загребващата част като тя е по-широка за по-удобно загребване при работа. Други видове са с по-тясна глава, което от своя страна позволява по-голяма здравина на продукта и по-прецизни загребвания. При нас можете да намерите гребла BERTANI в следните размери: 30 см, 35 см, 39 см и 50 см;

- Усилени – сред тези гребла спадат модели с по-голяма устойчивост при редовно използване с допълнителна обработка и оребряване;

- Плоски гребла – те са изработени с по-плосък профил, който им позволява по-лесно и обемно загребване на снега, като е хубаво да избягвате ледени късове;

- Огънати гребла – този тип е идеален за по-сигурно загребване, особено на по-плътен сняг и твърди частици. Някои видове гребла имат приложение не само през дългите студени дни. Те могат да бъдат използвани и като лопата за зърно. Тяхната здравина и устойчивост не отстъпват по нищо спрямо характеристиките на лопатите. Този тип усилени гребла са изработени от полипропилен кополимер и имат отвор за дръжката ф35 мм.

Предимства на полипропиленовите гребла пред другите модели

Този тип гребла за сняг имат няколко предимства пред тяхната конкуренция изработена от желязо, дърво и дори алуминий:

1. Изключителна лекота – често греблата за сняг са доста тежки и след продължителна употреба започват да ви болят ръцете, кръста и гърба. Тези които са изработени от полипропилен кополимер са невероятни леки, което спомага да загребете повече сняг или зърно без да се тревожите за голямата тежест.

2. Голяма здравина на усилените модели – Заради самата технология на изработка греблата на BERTANI са много издръжливи и устойчиви на натиск.

3. Мултифункционалност – те могат да бъдат използвани за най-различни задачи, било то в задния ви двор и градината или дори за събиране и обръщане на зърно. Можете да ги използвате като лопатка за леки боклуци в градината си като листа, малки клони и т.н.

4. Не се влияят от редица химикали – когато се наложи да изгребвате сняг често се случва преди вас да са минали машини които са пръскали с различни химикали с цел разтапяне на снега по-бързо. Понякога тези химикали са силно разграждащи, особено ако оставите засегнатото място непочистено за по-дълго време. Нашите модели гребла са устойчиви на подобни замърсявания и влияния, което означава че ще ги ползвате много дълго време.

5. Достатъчно пластични – греблата за сняг BERTANI са изключително здрави, а материала от който са изработени е достатъчно версатилен. Можете да намерите клипове в мрежата как кола минава през тях, а те се запазват цели и здрави, което е достатъчно показно за тяхната надеждна изработка

Защо да изберете гребла за сняг BERTANI?

DiMartino е италианска компания, която повече от 50 години е специализирана в производството на високотехнологични изделия от пластмаса. Брандът стартира като производител на системи за пръскане на къщата и градината: обикновени, раменни, гръбни пръскачки и пулверизатори. Портфолиото с бранд Bertani включва гребла за сняг, лопати, дизайнерски серии саксии за цветя. Използвайки тези гребла ще се уверите в тяхната устойчивост, издръжливост и ефективност.