МЕНЮ
Кошница

ИНСТРУМЕНТИТЕ В БЪЛГАРИЯ

ИНСТРУМЕНТИТЕ В БЪЛГАРИЯ

ГРАДИНСКИ МАРКУЧИ И МАКАРИ

Създаването на красива и добре поддържана градина е изкуство, което се нуждае от време, грижи и любов. За да стане това обаче, е нужен набор от инструменти и умения, за да се борави правилно с тях. Наред с клещи за връзване и градинска тел от изключителна важност са градинските маркучи и макарите. 

Градински маркучи за поливане 

Когато става дума за покупка на маркуч за поливане, изборът ви трябва да съответства на нуждите ви и плановете, които имате за поддържане на градината си. Сред основните фактори, които е добре да вземете предвид, са: какво ще поливате с маркуча; какъв е срокът му на експлоатация; какви са налягането и температурата, на които издържа. Не забравяйте, че на първо време градинският маркуч трябва да е издръжлив, гъвкав, еластичен, и удобен.

Според напояването има различни видове маркучи. За капково напояване можете да използвате едносезонни и многосезонни маркучи. За напояване на труднодостъпни райони полезни са плоските, които се делят на еднослойни и двуслойни. Ако предпочитате ръчното напояване, градинският маркуч е идеалният избор.

Макари за градински маркучи

Този вид макари помагат за компактното и по-удобно съхранение и използване на градинския маркуч. Има различни видове, като могат да са с колела, за стена, за двойно ползване, с маркуч и пистолет и др. 

Имайте предвид, че когато избирате макара за навиване, трябва да обърнете внимание на параметрите на маркуча: дължина, състав и раздел.

При правилно съхранение макарата и маркучът могат да издържат десетилетия. Препоръчително е през пролетните и летните месеци да се оставят под навес. Маркучът може да се постави на земята, при положение че не е огънат. През зимата е добре да се съхраняват на стените, далеч от гризачи.

Градински маркучи и макари от онлайн магазин ВАЛЕРИЙ

Поливането на цветята и зеленчуците в една градина според нуждите на растенията е един от основните фактори за растежа и поддържането им. За целта всеки градинар се нуждае от маркуч за поливане, с който да работи качествено и бързо.

Моделът Herly може да се използва през всички сезони. Изработен от двуслойна оплетка, той не се усуква или прегъва.

Ако поддържате лехи, подходящият избор е градинският сълзящ маркуч Premium,  който е предназначен за пестящо вода напояване за редове растения. Той представлява комбинация между маркуч за капково напояване и стандартен такъв.

Практично допълнение към градинарския ви комплект с инструменти са и макарите за градински маркучи. Те биха могли да са много полезни в градинарските ви начинания. 

Пазарувайки от www.valerii.com, получавате безплатна доставка за поръчка над 100 лева. Продуктите ви ще бъдат доставени бързо и надеждно. В случай че имате допълнителни въпроси, не се колебайте да се свържете с нашия екип.

 

Бранд: VALVNOS Код на продукта: 29245
Описание: Маркуч градински Размер: 1/2" Вътрешен диаметър: 13 мм. Дължина: 12,5 м...
10.08лв
Бранд: HERLY Код на продукта: 23332
Маркуч градински HERLY е подходящ за употреба през всички сезони. Размерът на маркуча е 1 инч и дължина 50 м. Маркучът не се усуква, изработен е с двуслойна оплетка, която не позволява на маркуча да се прегъва. Добро решение за всеки двор и градина. Ще намерите всичко, от което се нуждаете в онлайн ..
24.94лв
Бранд: HERLY Код на продукта: 42234
Описание: Градински маркуч от еднопластов пластифициран PVC. Той притежава UV защита срещу вредните слънчеви лъчи, както и защита против стареене. Издържа на максимално налягане от 7 бара при работна температура от -10 до +60 градуса. Твърдостта му по скалата на SHORE e 75-77. Маркучите не съдържат ..
34.97лв
Бранд: VALBG Код на продукта: 41033
Маркуч градински HERLY GLOR е с размер 1 инч и дължина 20 м, зелен на цвят. Градинският маркуч е изработен от еднопластов пластифициран PVC, издържа на налягане до 7 бара и стандартизирана твърдост по Шор 75-77. UV устойчивостта му е предимство, което ни дава сигурност за по-голяма издръжливост на г..
20.42лв
Бранд: HERLY Код на продукта: 28037
Описание: Маркуч градински Размер: 1/2" Вътрешен диаметър: 13мм Дължина: 20м..
19.55лв 21.02лв
Бранд: PREMIUM Код на продукта: 13116
Описание: Маркуч градински Размер: 1/2" Вътрешен диаметър: 13 мм. Дължина: 20 м...
31.58лв
Бранд: HERLY Код на продукта: 17306
Маркуч градински ROYAL е подходящ за употреба през всички сезони. Размерът на маркуча е 1 инч, вътрешен диаметър 25 мм и дължина 50 м. Маркучът не се усуква, изработен е два слоя + оплетка, която не позволява на маркуча да се прегъва. Термоустойчив от -5 до +40 градуса, UV устойчив той е добро решен..
25.96лв
Бранд: HERLY Код на продукта: 29492
Маркуч градински оребрен SILVER е подходящ за употреба през всички сезони. Размерът на маркуча е 1/2 инча, вътрешен диаметър 13 мм и дължина 20 м. Маркучът не се усуква, изработен е с двуслойна оплетка, която не позволява на маркуча да се прегъва. Добро решение за всеки двор и градина. Ще намерите в..
34.00лв
Бранд: HERLY Код на продукта: 17312
Описание: Маркуч градински подходящ за употреба през всички сезони Размер: 1" Вътрешен диаметър: 25 мм. Дължина: 25 м. Температурно устойчив: от -5º до + 40º Двуслоен, с оплетка, не се прегъва..
51.80лв
Бранд: PREMIUM Код на продукта: 31819
Маркуч градински сълзящ PREMIUMGARDEN е с размер: 1/2 инча и дължина: 15 м. Предназначен за насочено, пестящо вода напояване за редове растения. Той представлява комбинация от стандартен градински маркуч и маркуч за капково напояване - осигурява необходимата влага, като бавно изпуска вода директно в..
16.90лв
Бранд: HERLY Код на продукта: 23025
Макара за маркуч стойка HERLY е изработена от пластмаса има капацитет 60м.-1/2 инча или 45м.-3/4 инча. С малък диаметър на вътрешния барабан и изключително удобна дръжка за намотаване, навиването на маркуча ще бъде удоволствие. След употреба тази макара за маркучи заема ограничено място. Макарата за..
28.13лв
Показва 1 до 12 от 14 (2 страници)