МЕНЮ
Кошница

ИНСТРУМЕНТИТЕ В БЪЛГАРИЯ

ИНСТРУМЕНТИТЕ В БЪЛГАРИЯ

АВТО КЛЮЧОВЕ

Редовната поддръжка на един автомобил и налагащите се понякога ремонтни дейности изискват употребата на разнообразни автоинструменти. Едни от най-често срещаните такива са ключовете за гуми, тези за свещи, за маслен филтър, динамометричните и др.

Видове ключове

Спрямо целите, които иска да постигне автомонтьорът, и възникналите проблеми с дадена кола се избират различни видове ключове.

Ключът за гуми улеснява процеса по монтаж и демонтаж на гумите, като се използва за затягане и отхлабване на гайките.

С ключа за свещи, от друга страна, се подменят свещите на автомобила бързо и ефективно. Предлага се в размери, които прилягат плътно на повечето свещи, което позволява здраво обхващане и безпроблемно развиване.

Ключът за маслен филтър е автоинструмент, който е подходящ за употреба при смяната на маслени филтри и тяхното развиване. Той е лесен за използване и се отличава с висока издръжливост на атмосферни влияния.

Сред основните му предимства са намаляване на риска от повреда на филтъра или двигателя, ефективно захващане и развиване на филтрите, спестяване на време за извършване на процеса и компактност, която улеснява съхранението му. 

Обикновено този тип ключове имат регулируем механизъм за прилагане на сила и гъвкава форма, която да прави работата на труднодостъпни места възможна. Те се срещат и в различни подвидове като такива с ремък или верига.

За да протече безопасно работата, е нужно да се избере подходящият тип ключ за модела кола в съответствие с указанията на производителя ѝ.

Какво представляват динамометричните ключове

Друг важен инструмент, който всеки професионалист трябва да има в куфарчето си, е динамометричният ключ.

Той се използва за контролирано и точно затягане на болтове и гайки. Характеризира се с много предимства, част от които са осигуряване на еднакво затягане на различните компоненти, намаляване на риска от повреда и този от износване на частите, както и възможността за прецизно и внимателно завинтване на гайките и болтовете. 

Автомонтьорски ключове на сайта на “Валерий”

В сайта на “Валерий” ще откриете различни видове автомонтьорски ключове.

Динамометричният ключ 1/4 на Premium е изработен от прецизно закалена висококачествена стомана. С него работният процес се извършва бързо, ефективно и безопасно.

От друга страна, тричелюстният ключ за маслен филтър на същата марка е вашият верен помощник, когато става дума за ремонт на маслени филтри в автомобилния двигател. Създаден от здрава хром-ванадиева стомана, той се отличава с издръжливост и дълготрайност.

Пазарувайки от www.valerii.com, получавате безплатна доставка за поръчка над 100 лева. Продуктите ви ще бъдат доставени бързо и надеждно. При допълнителни въпроси не се колебайте да се свържете с нашия екип.