МЕНЮ
Кошница

ИНСТРУМЕНТИТЕ В БЪЛГАРИЯ

ИНСТРУМЕНТИТЕ В БЪЛГАРИЯ

МИКСЕРИ ЗА БЕТОН

Основната функция на бетонобъркачките е да смесват бетона с водата, цимента и инертните материали по време на подготовката за изливане на сместа. За да работят, те използват въртящ се барабан, двигател и улей за равномерно смесване на отделните компоненти. Материалите се въртят в барабана, като трябва да останат меки за нанасянето на бетона.

Миксерите за бетон се предлагат в различни размери и могат да бъдат стационарни и преносими. Според начина си на работа те се задвижват чрез електричество.

Основни  видове миксери за строителни смеси

Както вече се спомена, бетонобъркачките се разделят на два типа: мобилни и стационарни.

Първите се характеризират с лекота при употреба и лесно и удобно транспортиране от една работна площадка до друга. Те често се използват за малки строителни проекти и обикновено се захранват чрез електричество. Мобилните миксери за бетон позволяват на ползващия да контролира количеството материал, който ще се смесва и впоследствие излива. Освен това осигуряват възможността за добавяне на допълнително бетон към сместа. Друга тяхна отличителна черта е това, че те смесват материалите без нуждата от добавяне на още вода. 

Стационарните миксери за строителни смеси, от своя страна, също осигуряват стабилност при изливането на бетона, но не са подвижни като преносимите модели. Те се използват за смесване и преместване на големи обеми бетон до дадената строителна площадка. Освен това се разделят на няколко подвида: двувалови, бетонобъркачки с вертикална ос и барабанни миксери за бетон.

Двуваловите модели се характеризират с висока интензивност на смесване и кратък период, нужен за дозирането на сместа. Те се употребяват най-често за миксиране на бетон с висока якост. Този тип миксер за бетон има висока ефективност на смесване, дълъг експлоатационен живот, широк обхват на приложения, както и с минимален риск от повреди. Не на последно място двуваловите модели могат да работят заедно с други уреди или самостоятелно. Те могат да се комбинират с машина за дозиране на инертни материали, такава за оформяне на блокове, палетизатор и др.

Миксерите с вертикална ос са подходящи за смесване на големи количества бетон и използват вертикален барабан, за да функционират. Този вид бетонобъркачки са компактни, с ниски нива на шум и консумират сравнително малко енергия. Те са широко прилагани в производството на бетонни стени и мостови рамки, огнеупорни материали, керамика и др. 

Барабанните бетонобъркачки, от друга страна, се отличават с висока скорост на производство, лесна поддръжка и възможността за миксиране на огромно количество бетон. Те се разделят на няколко подвида спрямо типа барабан, който имат — невъртящ се реверсивен или накланящ се такъв.

Миксери за бетон от сайта на “Валерий”

В сайта на “Валерий” ще откриете висококачествена селекция от миксери за бетон.

Миксерът за бетон Premium e подходящо средство за употреба както от любители, така и от професионалисти. Електрическата бетонобъркачка се характеризира с транспортни колела и удобна ръкохватка. Това позволява миксерът да се разполага на максимална близост до мястото за отливане. Той се отличава с дълготрайност, ефективност и компактност. Последното го прави лесно за придвижване и съхранение.

Пазарувайки от www.valerii.com, получавате безплатна доставка за поръчка над 100 лева. Продуктите ви ще бъдат доставени бързо и надеждно. При допълнителни въпроси не се колебайте да се свържете с нашия екип.

 

Бранд: PREMIUM Код на продукта: 25631
Миксер за бетон PREMIUM е подходяща за употреба, както за любителски, така и за професионални цели. Бетонобъркачката е снабдена с удобна ръкохватка и транспортни колела, което позволява миксера за бетон да се разположи, максимално близо до мястото на отливане. Задвижването на бетонобъркачката е от м..
608.40лв
Показва 1 до 1 от 1 (1 страници)