МЕНЮ
Кошница

ИНСТРУМЕНТИТЕ В БЪЛГАРИЯ

ИНСТРУМЕНТИТЕ В БЪЛГАРИЯ

НИВЕЛИРИ

Нивелирът е вид измервателен инструмент, който показва дали една повърхност е идеално вертикална или хоризонтална. Неговото приложение е широко разпространено в различни сфери: дърводелство, каменоделство, геодезия, строителство и др. 

Купуването на нивелир е важна инвестиция, която трябва да бъде съобразена с потребностите ви, цената и колко често планирате да го използвате. За целта е необходимо да знаете как да работите с него.

Неговата употреба е лесна, но е нужно да се следват няколко основни стъпки.

Първо, трябва да почистите мястото, където ще бъде използван нивелирът. В противен случай уредът може да се замърси и така да се повлияе на точността му.

След това е необходимо да проверите колко точен е той. Когато става дума за измерване на хоризонтални равнини, то е необходимо инструментът да се постави на гладка стена и да се притисне, докато балончето не се центрира. За вертикални повърхности това се случва чрез проверка с отвес. Нужно е нивелирът да се опре до висящ опънат конец на отвес.

Следващата стъпка е да се постави инструментът върху дадената равнина и да има пряк контакт с нея. За правилно отчитане на резултатите очите ви трябва да са на едно ниво с либелата.

Какво представляват лазерните нивелири?

Лазерните нивелири се използват за установяване на вертикални или хоризонтални равнини чрез лазерен лъч. Неговата проекция позволява да се материализират прави линии върху изследвания обект.

Лазерните модели се разделят на няколко подвида: точков, линеен,  с кръстосани линии и такъв на 360 градуса.

За да се измери правилно обектът, поставете инструмента върху статив или стабилна основа. Определете желаната от вас височина и включете лазерния нивелир. Имайте предвид, че лазерните линии трябва да са видими върху повърхността, срещу която работите.

Регулирайте инструмента, докато мехурчетата се центрират. Това ще ви подскаже, че нивелирът е напълно вертикален или хоризонтален.

Последната стъпка е да прожектирате лазера върху дадената равнина. 

Нивелири от онлайн магазин “Валерий”

В сайта на “Валерий” ще откриете различни видове макари и нивелири на изгодни цени.

Лазерният нивелир 10 M на бранда Premium, собственост на марката “Валерий” СиМ Груп АД, се използва за окачване на картини, полагане на подове, дърводелство и др. Отличава се с лесна употреба и възможност за работа на открито и на закрито.

Магнитният нивелир 23 CM Premium се характеризира с мощна магнитна повърхност, въздушно-омекотени противоударни тапи и доживотна гаранция.

Не забравяйте да разгледате и другите ни предложения, за да изберете най-подходящия нивелир за вашите нужди и цели.

Пазарувайки от www.valerii.com, получавате безплатна доставка за поръчка над 100 лева. Продуктите ви ще бъдат доставени бързо и надеждно. Ако имате допълнителни въпроси, не се колебайте да се свържете с нашия екип.

 

Бранд: TOPEX Код на продукта: 15617
Лазерен нивелир с мини статив с корпус от ABS, алуминиево покритие. Статив с алуминиева въртяща се глава с възможност за блокиране и поцинковани дръжки. Настройка: пълен оборот, 3600 Захранване: 3 батерии 1,5 V, тип AG13 Равнища: 3 броя, монтирани хоризонтално, вертикално и при ъгъл от 450 Работен..
47.52лв
Бранд: PREMIUM Код на продукта: 29755
Магнитен нивелир PREMIUM с дължина 230 мм, с въздушно омекотени противоударни тапи, мощна магнитна повърхност и доживотна гаранция на либела...
10.98лв
Бранд: TOPEX Код на продукта: 15869
Нивелир Либели: 5 броя Ръкохватка: Да Дължина: 600 мм...
34.88лв
Бранд: TOPEX Код на продукта: 15870
Нивелир Либели: 5 броя Ръкохватка: Да Дължина: 800 мм...
39.60лв
Бранд: TOPEX Код на продукта: 15868
Нивелир Либели: 5 броя Ръкохватка: Да Дължина: 1000 мм...
46.20лв
Бранд: VALVNOS Код на продукта: 27360
Пръскачка моторна RTRMAX е преносима многофункционална и високо производителна машина за растителна защита. Предназначена е за предотвратяване на болести по растенията и контролиране на вредителите на обширни полета насадени с памук, пшеница, оризища, плодни дръвчета и други подобни. Тя може също да..
5.51лв
Бранд: CETA-FORM Код на продукта: 15044
Описание: Нивелир Дължина: 30 см...
34.50лв
Бранд: PREMIUM Код на продукта: 31054
Нивелир Дължина: 30 мм. Характеристика: Професионален, доживотна гаранция на измерващите либели, точност до 0,7 мм./м...
17.58лв
Бранд: DECOREX Код на продукта: 20006
Описание: Нивелир ал.магнит Дължина: 400 мм...
6.46лв
Бранд: PREMIUM Код на продукта: 41347
Лазерен нивелир PREMIUM е с максимален работен обхват 10 м. Нивелирът е лесен за работа и е идеален за дърводелство, окачване на картини, полагане на подове и др. Когато е включен, нивелирът създава линия за всичко, което трябва да бъде инсталирано на ниво. Този интелигентен лазерен уред Ви помага ..
100.92лв
Бранд: DECOREX Код на продукта: 10527
Описание: Нивелир Лукс-88D Дължина: 300 мм...
5.03лв
Бранд: VALVNOS Код на продукта: 29767
Описание: Нивелир ал.магнит Характеристика: Професионален, доживотна гаранция на измерващите либели, алуминиев магнит. Дължина: 600 мм...
45.67лв
Показва 1 до 12 от 12 (1 страници)