МЕНЮ
Кошница

ИНСТРУМЕНТИТЕ В БЪЛГАРИЯ

ИНСТРУМЕНТИТЕ В БЪЛГАРИЯ

КАПКОВО НАПОЯВАНЕ

Капковото напояване представлява технология за поливане, която разчита на специално изградена система от маркучи, разположени по дължина на засети растителни култури. Ефективността на този тип поливане се дължи на бавното и регулярно подаване на вода към почвата и корените на засетите култури.

Според дългогодишни градинари и земеделци капковото напояване се отразява благоприятно на насажденията, като позволява на коренните им системи да се развиват по-надълбоко. Освен това, този тип водоподаване е изключително икономично, осигурява оптимално количество влага на почвата, като не измокря листата и цветовете, и значително подобрява продукцията. 

Какви елементи за капково напояване са ви нужни? 

Първото нещо, от което се нуждаете, е връзка към водоснабдяването. Това може да бъде кран, накрайник за маркуч или връзка към вашата главна водопроводна линия. Ще ви е необходим регулатор на налягането и предпазител за обратен поток, за да защитите водоснабдяването си от замърсяване.

Необходим е филтър за отстраняване на остатъците и утайката от водата, преди тя да влезе в капковата система. Това помага за предотвратяване на запушване и гарантира правилното функциониране на излъчвателите.

Нуждаете се от тръба за капково напояване, която пренася вода от водоизточника до вашата градина. Този тип тръби обикновено са направени от полиетилен и се предлагат в различни размери. Може да заложите и на лентов капков маркуч, който е по-лесен за инсталиране в тесни пространства.

Снабдете се и с капкообразуватели - това са устройствата, които изпускат вода от капковите тръби или маркучи. Ще са ви необходими и съединения за капково напояване, за да свържете различните тръби или маркучи.

Какви продукти за капково напояване ще откриете на сайта на ВАЛЕРИЙ

Предлагаме висококачествени части за капково напояване, които ще улеснят и подобрят процеса по водоподаване за вашата овощна, зеленчукова или цветна градина.

ЛЕНТОВ КАПКОВ МАРКУЧ - продуктите в категорията са изработени от възможно най-здрав и качествен материал, което им позволява да останат непокътнати дори при предизвикателни метеорологични условия. Капкоотделителите са вградени директно в стените на маркуча. 

ТРЪБА ЗА КАПКОВО НАПОЯВАНЕ - полиетиленовите тръби са необходими за системите за капково напояване, позволяващи свързване на повечето капкообразуватели и пръскачки. 

СЪЕДИНЕНИЯ ЗА КАПКОВО НАПОЯВАНЕ - в тази категория ще откриете висококачествени стартери с кранче и стартери за тръбен маркуч, колена за лентов маркуч, оребрени колена, кранове за тръбни и лентови маркучи, съединители и тройници.

КАПКООБРАЗУВАТЕЛИ - това са външни части за капково напояване, познати още като емитери. Те са в същността на всяка система за капково напояване, тъй като доставят малки количества вода до корените на растенията, оптимизирайки почвената влага.

За пълно оптимизиране на процеса по водоподаване разчитайте на ФИЛТРИ И ТАЙМЕРИ. А ако искате да сглобите ефективна, но малка напоителна система, то разгледайте комплектите за капково напояване или мъглуване (разпръскване на водната струя на ситна мъгла).

Пазарувайки от www.valerii.com, получавате безплатна доставка за поръчка над 100 лева. Продуктите ви ще бъдат доставени бързо и надеждно. В случай, че имате допълнителни въпроси, не се колебайте да се свържете с нашия екип.