МЕНЮ
Кошница

ИНСТРУМЕНТИТЕ В БЪЛГАРИЯ

ИНСТРУМЕНТИТЕ В БЪЛГАРИЯ

КИРКИ

Кирката е ръчен инструмент, съставен от две части — дръжка и метална част, в чиито краища има две остриета (остро и плоско).

Тя се използва в земеделието, строителството и минното дело за разкопаване и разбиване на твърди материали като камък и бетон, както и за разсичане на корени. Кирката е предназначена и за обръщане, насичане и разравяне на камениста или глинеста почва. 

Този инструмент осигурява защита от протъркване и разраняване на ръцете при употреба благодарение на устойчивите и здрави дръжки, с които разполага. 

Как да изберете най-добрия модел кирка

Преди да закупите даден модел кирка, трябва да определите целите, за които ще го използвате. Дали ще влезе в употреба в строителните дейности като разбиване на бетон, камъни или други материали, или за градинарски задачи като разрохкване на почвата и премахване на плевели? Преценете какви дейности искате да подхванете и след това прегледайте характеристиките на различните модели.

Покупката на подходяща кирка за вашите дейности трябва да бъде съобразена с няколко основни фактора. Това са за тегло, материал, от който е изработена дръжката, както и каква е главата на инструмента.

Теглото е определящо за ефективността и лекотата, с която ще се извършва работата. Кирките с по-тежки глави произвеждат по-голяма сила, но изискват повече усилия при замахване.

Що се отнася до дръжките на инструмента, те се изработват от фибростъкло или дърво. Първите абсорбират повече удари, като са по-леки и издръжливи в сравнение с вторите. Дървените дръжки, от друга страна, са устойчиви на напукване, но са по-податливи на гниене и/или изветряване. 

Стандартната глава на кирките се състои от две страни — заострена и сплескана. Застроеният връх се употребява в моментите, когато трябва да се разбива твърда пръст или скали. Плоският край е по-подходящ за обработване на градината.

Кирки на сайта на “ВАЛЕРИЙ”

За да изберете най-добрите инструменти за ремонтните дейности у дома или за работа, разгледайте сайта ни. Там може да откриете висококачествени модели кирки на изгодни цени.

Закалената кирка Yaparlar с отвор за дръжката служи за разрохкване или разбиване на части на изкопаваните материали. Острият ѝ връх се използва за разбиване на твърди материали, а плоският — за разсичане на корени. Инструментът се характеризира с удобство и практичност и е полезен както за извършване на градинарски дейности, така и за строителните такива.

Пазарувайки от www.valerii.com, получавате безплатна доставка за поръчка над 100 лева. Продуктите ви ще бъдат доставени бързо и надеждно. В случай че имате допълнителни въпроси, не се колебайте да се свържете с нашия екип.

 

Бранд: VALBG Код на продукта: 28824
Описание: Кирка Тегло: 1.8 кг. Дръжка: Не..
24.68лв
Бранд: VALBG Код на продукта: 29560
Кирка HERLY е с тегло 2.5 кг, предлага се без дръжка. Понякога и двата върха на кирката са заострени, също така може единият да е сплеснат и напомня шпатула или длето. Сплеснатият връх е предназначен за разсичане на корени. Кирката служи за разрохкване или разбиване на късове на изкопавания материал..
17.89лв
Бранд: HERLY Код на продукта: 38229
Кирка с дървена дръжка HERLY Тегло: 2,5 кг. Отвор за дръжка: 45*65 мм Дръжка: Да..
24.76лв
Бранд: HERLY Код на продукта: 29504
Кирка HERLY е с тегло 2.5 кг, с отвор за дръжка 45*65 мм, предлага се без дръжка. Понякога и двата върха на кирката са заострени, също така може единият да е сплеснат и напомня шпатула или длето. Сплеснатият връх е предназначен за разсичане на корени. Кирката служи за разрохкване или разбиване на къ..
16.25лв
Бранд: HERLY Код на продукта: 31710
Кирка с фибърна дръжка Тегло: 2 кг. Дължина: 90 см...
30.47лв
Бранд: HERLY Код на продукта: 15909
Кирка Тегло: 2 кг. Отвор за дръжка: 45*55 мм Дръжка: Не Дилжина 530 мм..
15.23лв
Бранд: YAPARLAR Код на продукта: 14222
Кирка закалена Тегло: 1.8 кг. Отвор за дръжка: ф40 мм Дръжка: Не..
32.39лв
Бранд: YAPARLAR Код на продукта: 14223
Кирка закалена YAPARLAR е с тегло 2,2 кг, с отвор за дръжка ф40 мм, предлага се без дръжка. Понякога и двата върха на кирката са заострени, също така може единият да е сплеснат и напомня шпатула или длето. Сплеснатият връх е предназначен за разсичане на корени. Кирката служи за разрохкване или разби..
33.95лв
Бранд: YAPARLAR Код на продукта: 25763
Закалена кирка с дървена дръжка Yaparlar...
39.46лв
Бранд: YAPARLAR Код на продукта: 42271
Кирка с дървена дръжка 2в1, размер Ф40...
44.06лв
Бранд: YAPARLAR Код на продукта: 42095
Кирка 2 в 1 Диаметър на отвора за дръжка: Ф40 Размери: 42*0.60 см Тегло: 1.7 кг...
30.22лв
Показва 1 до 12 от 13 (2 страници)