МЕНЮ
Кошница

ИНСТРУМЕНТИТЕ В БЪЛГАРИЯ

ИНСТРУМЕНТИТЕ В БЪЛГАРИЯ

МОТИКИ

Мотиката е инструмент, който е много полезен при извършването на градинарски дейности. Тя се използва за разораването на земята около растенията, за изкореняването на плевели и за прокопаването на плитки и тесни канали, където се пуска вода за напояване или се сеят семена.

Фактори за избор на качествена мотика

Изборът на най-подходящия модел мотика, който да изпълнява функциите си правилно, е от изключително значение за добрата грижа за дворното пространство. Той зависи от целите, които си поставяте, и разположението на градината. 

При покупка обаче е нужно да се вземат няколко важни фактора предвид. 

Първият е размерът на площта, която трябва да се прекопае или оплеви. 

Вторият елемент са дръжките. Издръжливите и удобни за употреба дръжки гарантират по-дълготрайно използване. Те могат да бъдат изработени от различни материали, нo най-често срещаните са от алуминий или дърво.

Дървото се характеризира с голяма устойчивост, но и тежест. Алуминият е по-леката алтернатива, но може да осигури по-слабо сцепление при работа, ако няма гумено или пластмасово покритие.

Дължината на дръжките също е от значение. Ако те са твърде къси, ще трябва да се навеждате повече. Така рискувате да се уморите по-бързо и да нараните гърба си. По-дългите модели също няма да са много удобни, затова внимателно трябва да разгледате наличните предложения на пазара и да изберете това с точната дължина за вас.

Остриетата също са важен фактор при избора на мотика за плевели и разораване. Тук трябва да се спрете на модел, изработен от надеждни и издръжливи материали. Това най-често са въглеродната и неръждаемата стомана. Първата се поддържа лесно чрез редовно заточване, но ръждясва по-бързо за разлика от втората. За последната обаче грижата е по-трудоемка, тъй като заточването ѝ изисква повече време и усилия.

Формата на мотиката е друг елемент, който изиграва ключова роля при покупка. Този фактор зависи от това за какво ще бъде използван инструмент — за разораване на по-голям парцел или градина, за плевене около разсади или за прекопаване на канали. За първото ще ви трябва мотика с по-голямо острие, а за оплевяване на растения — модел с по-тясно и малко острие. 

Цената е последният фактор, с който е необходимо да се съобразите. Определете бюджет за покупката си, който да не надвишавате и изберете мотика, отговаряща най-добре на съотношението цена-качество.

Мотики от сайта на “Валерий”

В сайта на “Валерий” ще откриете различни видове мотики, които да са ви верни помощници в дейностите в двора. Градинската мини мотика от марката Yaparlar се характеризира с удобна дръжка, лесна употреба и може да се използва при обработка на лехи.

Пазарувайки от www.valerii.com, получавате безплатна доставка за поръчка над 100 лева. Продуктите ви ще бъдат доставени бързо и надеждно. При допълнителни въпроси не се колебайте да се свържете с нашия екип.

 

Бранд: YAPARLAR Код на продукта: 42081
Градинска мини мотичка с дървена дръжка 45СМ YAPARLAR е с диаметър на отвора за дръжка Ф28. Дебелина 3 мм, размер на мотичката 0.70*26.5 см и тегло 0.555 кг. Мотиката е много полезна в градинарството. Служи за разораване на земята около растения, изкореняване на плевели, а също за прокопаване на тес..
11.32лв
Бранд: YAPARLAR Код на продукта: 42082
Градинска мини мотичка с 2 зъба и дървена дръжка 45СМ YAPARLAR. Мотиката е много полезна в градинарството. Служи за разораване на земята около растения, изкореняване на плевели, а също за прокопаване на тесни и плитки канали, където се сеят семена или се пуска вода за напояване. Металната част се из..
11.47лв
Бранд: YAPARLAR Код на продукта: 42085
Градинска мини мотичка 2 зъба YAPARLAR е с диаметър на отвора за дръжка Ф34.5. Дебелина 4 мм, размер на мотичката 0.65*23 см и тегло 0.35 кг. Мотиката е много полезна в градинарството. Служи за разораване на земята около растения, изкореняване на плевели, а също за прокопаване на тесни и плитки кана..
13.42лв
Бранд: YAPARLAR Код на продукта: 42088
Градинска мини мотичка YAPARLAR е с диаметър на отвора за дръжка Ф34.5. Дебелина 4 мм, размер на мотичката 10.7*17 см и тегло 0.45 кг. Мотиката е много полезна в градинарството. Служи за разораване на земята около растения, изкореняване на плевели, а също за прокопаване на тесни и плитки канали, къд..
13.42лв
Бранд: YAPARLAR Код на продукта: 42084
Градинска мини мотичка с 2 зъба YAPARLAR e с диаметър на отвора за дръжка Ф28. Дебелина 3 мм, размери на мотичката 0.70*22.5 см и тегло 0.35 кг. Мотиката е много полезна в градинарството. Служи за разораване на земята около растения, изкореняване на плевели, а също за прокопаване на тесни и плитки к..
6.83лв
Бранд: YAPARLAR Код на продукта: 42083
Градинска мини мотичка е с диаметър на отвора за дръжка: Ф28. Мотиката е много полезна в градинарството. Служи за разораване на земята около растения, изкореняване на плевели, а също за прокопаване на тесни и плитки канали, където се сеят семена или се пуска вода за напояване. Металната част се изра..
6.83лв
Бранд: YAPARLAR Код на продукта: 42086
Градинска мини мотичка YAPARLAR е с диаметър на отвора на дръжката Ф30. Дебелина 4 мм, размер 0.65*23.6 см и тегло 0.70 кг. Мотиката е много полезна в градинарството. Служи за разораване на земята около растения, изкореняване на плевели, а също за прокопаване на тесни и плитки канали, където се сеят..
13.58лв
Бранд: VALBG Код на продукта: 32407
Градинска мини мотика с 2 зъба и дръжка е с дължина 100 мм и ширина 70 мм. Мотика е инструмент използван за ръчна обработка на почвата. Мотиката е много полезна в градинарството. Служи за разораване на земята около растения, изкореняване на плевели, а също за прокопаване на тесни и плитки канали, къ..
10.33лв
Бранд: YAPARLAR Код на продукта: 42090
Градинска мини мотичка с дървена дръжка YAPARLAR е много полезна в градинарството. Служи за разораване на земята около растения, изкореняване на плевели, а също за прокопаване на тесни и плитки канали, където се сеят семена или се пуска вода за напояване. Металната част се изработва от стомана, а др..
22.49лв
Бранд: YAPARLAR Код на продукта: 42089
Градинска мини мотичка с дървена дръжка YAPARLAR 90 см. е с размер 10,7*17 см. Диаметър на отвора за дръжка Ф34.5 и тегло 0.95 кг. Мотиката е много полезна в градинарството. Служи за разораване на земята около растения, изкореняване на плевели, а също за прокопаване на тесни и плитки канали, където ..
24.32лв 26.16лв
Бранд: YAPARLAR Код на продукта: 42087
Градинска мини мотичка с 2 зъба и дървена дръжка - 70 см. YAPARLAR е размер 0,65*23 см и дебелина 4 мм. Мотичката е с диаметър на отвора за дръжка Ф34.5 и тегло 0,66 кг. Мотиката е много полезна в градинарството. Служи за разораване на земята около растения, изкореняване на плевели, а също за прокоп..
23.98лв 25.78лв
Бранд: YAPARLAR Код на продукта: 45824
Мотика изработена от 3 mm дебела закалена стомана. Стандартно прахово боядисана. Дръжка изработена от букова дървесина 1 клас, с дължина 90см. Размери: 270×135 mm..
28.75лв
Показва 1 до 12 от 19 (2 страници)