МЕНЮ
Кошница

ИНСТРУМЕНТИТЕ В БЪЛГАРИЯ

ИНСТРУМЕНТИТЕ В БЪЛГАРИЯ

Предпазни и противопрахови маски

Предпазните и противопрахови маски са известни с това, че предотвратяват вдишването на опасни за дихателните пътища вещества — микроби, дим, смог или вредни частици прах. 

Предпазните маски се използват главно, за да ограничават риска от заразяване с респираторни заболявания, блокирайки вдишването на капки, изхвърляни по време на кихане, говорене или кашляне. Те също така служат и като бариера между носещия ги и останалите хора, ако той е болен и заразен. По този начин спомагат за намаляването на разпространение на болести и инфекции. Освен това са добро средство за предотвратяване на излагането на микроби на хора с отслабен имунитет.

Съществува и друга полза от предпазните маски за лице. Носенето на такива с филтър пречиства замърсения въздух от газове на превозни средства, промишлени процеси, смог и др. 

Що се отнася до противопраховите маски, те най-често се използват в индустриалната дейност, за да предпазят работниците от вдишване на вредни частици, химикали и боя. Употребата им е силно препоръчителна при работа в строителството, миньорството и дърводелството.

Също така предпазните маски против прах ограничават вероятността от заразяване с респираторни болести като бронхит, астма, силикоза и други заболявания, развиващи се вследствие на продължителна работа с химикали и/или токсини.

Когато избирате маска, имайте предвид, че тя трябва да прилепва плътно за носа и устата ви. В противен случай няма да изпълнява функциите си и ще бъде безполезна. Ако усетите, че маската ви е скъсана, пропуска миризми или след носенето ѝ не се чувствате добре, е препоръчително да я изхвърлите и да закупите нова.

При покупка проверете какви са нейните здравина, удобство и устойчивост и дали може да се употребява многократно или еднократно. 

Когато избирате работна предпазна маска, трябва да видите дали има филтър за пречистване на въздуха и дали отговаря на стандартите за безопасност, изисквани в много сектори. 

Предпазни и противопрахови маски от сайта на “Валерий”

В сайта на “Валерий” ще откриете различни модели хигиенни, предпазни и противопрахови маски.

Филтриращата маска с клапан на марката DECOREX осигурява високоефективно прилепване към лицето. Тя предпазва от фин прах, появил се вследствие на работа с цимент, шлайфане, мъгла, дим, течни аерозоли и т.н. Отговаряща на всички изисквания на стандарта EN149:2009, тази противопрахова маска се отличава с допълнителен слой уплътнение от вътрешната страна на носа за повече защита. Клапанът ѝ позволява по-лесното издишване, а ластиците ѝ осигуряват удобно прихващане към главата.

Маската за еднократна употреба на марката VALBG се характеризира с висококачествена изработка, меки и удобни ластици, както и регулируема щипка за нос, пасваща на различните форми на лицето. Тя предлага добри вентилация и филтриране на токсични частици и е подходяща е за ежедневна употреба. 

Пазарувайки от www.valerii.com, получавате безплатна доставка за поръчка над 100 лева. Продуктите ви ще бъдат доставени бързо и надеждно. При допълнителни въпроси не се колебайте да се свържете с нашия екип.

 

Бранд: VALBG Код на продукта: 43190
Маска за комфорт, многопластова. 10 броя в опаковка...
22.87лв
Бранд: VALBG Код на продукта: 43832
Маска предпазна за еднократна употреба. Маската е изработена от висококачествен нетъкан текстил с 3 слоя (полипропилен). Маската предпазва от въздушни частици и замърсяване. Предпазната маска е снабдена с меки и удобни ластици, и регулируема щипка за нос, за различни форми и размери на лицето. Перфе..
7.26лв
Бранд: DECOREX Код на продукта: 32932
Предпазна маска. Противопрахова, с клапан за допълнителен комфорт при издишване. За еднократна употреба. Подходяща за използване в строителството, бояджийски дейности и в домашни условия. Сертификат: Да..
5.45лв
Бранд: DECOREX Код на продукта: 42553
Маска с клапан Decorex 3 бр. е с гъвкава щипка за носа, която осигурява високоефективно прилепване и уплътнение. Маската отговаря на всички изисквания на стандарта EN149:2009. Означението FFP1 означава, че маската предпазва при ниски нива на фин прах (до4хГС), проявяващи се при ръчно шлайфане, проби..
7.01лв
Бранд: DECOREX Код на продукта: 42554
Маска с клапан DECOREX 3 бр. е с гъвкава щипка за носа, която осигурява високоефективно прилепване и уплътнение. Маската отговаря на всички изисквания на стандарта EN149:2009. Означението FFP2 означава, че маската предпазва при средни нива на фин прах (до12хГС), проявяващи се при бластиране, работа ..
9.35лв
Бранд: TOPEX Код на продукта: 33556
Маска с клапан за по-голям комфорт при работа...
6.64лв
Бранд: DECOREX Код на продукта: 43804
С гъвкава щипка за носа, която осигурява високоефективно прилепване и уплътнение. Маската отговаря на всички изисквания на стандарта EN149:2009. Означението FFP2 означава, че маската предпазва при средни нива на фин прах (до12хГС), проявяващи се при бластиране, работа с цимент, шлайфане и дървен пра..
2.75лв
Бранд: VALBG Код на продукта: 44827
Хигиенна маска за комфорт - петпластова, с клипс в горната част при носа, за по-добро прилягане към лицето. Материал - 100% ПП, универсален размер. Продуктът не е медицинско изделие или лично предпазно средство...
1.13лв
Показва 1 до 8 от 8 (1 страници)