МЕНЮ
Кошница

ИНСТРУМЕНТИТЕ В БЪЛГАРИЯ

ИНСТРУМЕНТИТЕ В БЪЛГАРИЯ

Саксии и мулч

Градината е място за отдих и откъсване от ежедневните задачи. Тя е и пространството, където човек може да се свърже с кътче от природата и сам да създаде красива атмосфера с малко вдъхновение.

Едно от най-нежните, ароматни и свежи допълнения към всеки двор са цветята. Те могат да се засядат в градината или да бъдат поставени в саксии. Вида на растенията, както и подредбата им в двора зависят от вкусовете и предпочитанията на всеки градинар.

Малка или голяма саксия, с орнаментика или с изчистен дизайн — опциите са многобройни, а единственото, което трябва да се направи при покупка, е да се вземат няколко фактора предвид.

Първият е да се определи какви точно цветя ще бъдат засадени и какви ще са размерът и формата на градинската саксия. В нея трябва да има достатъчно пространство за корените на растението.

Вторият е изборът на подходящия материал. Пластмасовите модели са по-леки, удобни и лесни за пренасяне, но не са толкова красиви. Керамичните саксии, от друга страна, са издръжливи и допринасят за подобряване на външния вид на екстериорния дизайн. Те обаче са по-тежки и по-трудни за пренасяне.

Освен това е нужно да се вземе под внимание и каква е функционалността на градинската саксия — дали тя е устойчива на външни влияния като влага, променливи температури и UV лъчи.

Друг основен фактор при покупка на саксия е съотношение цена-качество.

Ако искате да отглеждате растения в двора си, освен саксии за цветя трябва да си набавите тор и мулчове. С тях грижата за растенията ще бъде по-ефективна и лесна.

Защо градинските мулчове са важни за растенията

Мулчът представлява материал, който покрива почвата, за да запази влажността ѝ, да предотврати появата на плевели или да стимулира плодородието. Той се застила, за да изолира почвата от вредни външни фактори като силен вятър или твърде жарко слънце.

Мулчът може да бъде органичен като тор или слама и неорганичен като чакъл и синтетични стърготини. 

Освен полезно за здравето на отглежданите растения мулчирането може да се превърне в част от декорацията на двора в зависимост от използваните материали.

Саксии и мулчове от сайта на “Валерий”

В сайта на “Валерий” ще откриете различни видове градински саксии и мулчове за вашата градина.

Търсите подходящата саксия за цветята, с които искате да разкрасите двора си? В такъв случай разнообразните модели декоративни саксии като декоративната саксия Zeus тип Q от италианската марка Bertani са подходящ избор за вас. Те се отличавт  с изящна имитация на керамика с атрактивна релефна украса и може да пасне на всеки екстериорен дизайн.

Ако искате да поддържате градината си в перфектно състояние, ще трябва да отделяте време за засаждане, торене и поливане на растенията в нея. Освен това е необходимо да се сдобиете и с мулч, който да запазва почвената влажност и да предпазва растенията от плевели.

Различните цветове мулчове, като например червения такъв, които ще откриете при нас, са съставен от дървесни чипс стърготини. Те се поставят около цветята и ги защитават от изсушаване през лятото и измръзване през зимните месеци. Могат да се използват както за работа в двора, така и за извършване на задачи в селското стопанство.

Пазарувайки от www.valerii.com, получавате безплатна доставка за поръчка над 100 лева. Продуктите ви ще бъдат доставени бързо и надеждно. При допълнителни въпроси не се колебайте да се свържете с нашия екип.

 

Бранд: VALBG Код на продукта: 44361
Мулч от дървесни чипс стърготини. Предпазва от заплевеляване и запазва почвената влажност. Поставя се около растенията, като предпазва от прекомерно засушаване на почвата през лятото и от замрази през зимата. Натурален мулч за употреба, както в селското стопанство, така и в декоративното градинарств..
32.47лв
Бранд: VALBG Код на продукта: 44359
Мулч от дървесни чипс стърготини. Предпазва от заплевеляване и запазва почвената влажност. Поставя се около растенията, като предпазва от прекомерно засушаване на почвата през лятото и от замрази през зимата. Натурален мулч за употреба, както в селското стопанство, така и в декоративното градинарств..
32.47лв
Бранд: VALBG Код на продукта: 44360
Мулч от дървесни чипс стърготини. Предпазва от заплевеляване и запазва почвената влажност. Поставя се около растенията, като предпазва от прекомерно засушаване на почвата през лятото и от замрази през зимата. Натурален мулч за употреба, както в селското стопанство, така и в декоративното градинарств..
32.47лв
Бранд: BERTANI Код на продукта: 21238
Подложка за саксия BERTANI 21 л.Е квадратна подложка за саксия, имитираща древна керамика, с размер -23*23 см. Изработена е от висококачествен, устойчив материал. Предлага се в два размера, подходящи за саксии Q тип с квадратно дъно и вместимост 10 л и 21 л...
8.81лв
Бранд: BERTANI Код на продукта: 21236
Подложка за саксия тип F, BERTANI 60 л.Е предназначена за правоъгални саксии, имитираща древна керамика, с размер - 65*25 см. Изработена е от висококачествен, устойчив материал. Предлага се в два размера, подходящи за саксии F тип с правоъгално дъно и вместимост 60 л...
20.71лв
Бранд: BERTANI Код на продукта: 21239
Подложка Q тип Bertani 19х19 за саксия 10 л е квадратна подложка за саксия, имитираща древна керамика. Изработена е от висококачествен, устойчив материал. Подходяща за саксия Q тип с квадратно дъно и вместимост 10 л ...
6.78лв
Бранд: BERTANI Код на продукта: 21240
Подложка T тип Bertani.Диаметър 24см за саксия 14л е в цвят древна керамика и е, подходяща за кръгли саксии T тип с вместимост 14 л.Има елегантен дизайн, поема излишната вода и предпазва пода от водни петна.В комбинация със сакси, ще придадат стилен акцент във Вашата градина, балкон или тераса...
8.45лв
Бранд: BERTANI Код на продукта: 21241
Подложка T тип Bertani.Диаметър 28см за саксия 22,5 л е в цвят древна керамика и е, подходяща за кръгли саксии T тип с вместимост 22,5 л.Има елегантен дизайн, поема излишната вода и предпазва пода от водни петна.В комбинация със сакси, ще придадат стилен акцент във Вашата градина, балкон или тераса...
11.22лв
Бранд: BERTANI Код на продукта: 21226
Саксия T тип Bertani Elios ф 35 см,14 л.Е декоративна саксия имитираща древна керамика,с релефна украса. Изработена е от специална смола. Подложката се продава отделно...
32.74лв
Бранд: BERTANI Код на продукта: 21227
Саксия T тип Bertani Elios ф 42 см,22,5 л.Е декоративна саксия имитираща древна керамика,с релефна украса. Изработена е от специална смола. Подложката се продава отделно...
50.82лв
Бранд: BERTANI Код на продукта: 21234
Саксия F тип Bertani Elios ф 60 * 30 см,30 л.Е декоративна саксия имитираща древна керамика,с релефна украса. Изработена е от специална смола. Подложката се продава отделно...
73.13лв
Бранд: BERTANI Код на продукта: 21235
Саксия F тип Bertani Elios ф 80 * 40 см,60 л.Е декоративна саксия имитираща древна керамика,с релефна украса. Изработена е от специална смола. Подложката се продава отделно...
113.20лв
Показва 1 до 12 от 16 (2 страници)