МЕНЮ
Кошница

ИНСТРУМЕНТИТЕ В БЪЛГАРИЯ

ИНСТРУМЕНТИТЕ В БЪЛГАРИЯ

Тримери за трева

Тримерите за трева се използват в градинарските дейности за окосяването ѝ, както и за оформянето и подкастрянето на храсти. Изборът на модел зависи от размера на двора, начина на употреба и цена.

При покупка трябва да се вземат предвид дължината и типът на острието, източникът на захранване, мощността, теглото на инструмента, ергономичността и размерът му.

Остриетата на тримерите за косене могат да са едностранни и двустранни, като могат да са дълги и къси. Първите са подходящи за оформяне и подкастряне на по-големи храсти, а вторите — за по-прецизно изпълнение на градинските задачи. 

Що се отнася до източника на захранване, той може да бъде чрез електричество, гориво и батерии. Изборът на вид захранване зависи от личните предпочитания на всеки.

Мощността се отнася до капацитета, който даденият тример има за окосяване на трева и подрязване на храсти. Моделите с по-висока мощност се използват за по-големи пространства, докато тези с по-ниска мощност се употребяват предимно при работа в по-малки дворове и градини.

Размерът и ергономичността са важни, когато използвате тримера често. Хубаво е да изберете модел, който е лек и компактен. Така няма да се уморявате бързо при по-продължителна употреба.

Видове тримери

Три са основните подтипа на тримерите за трева —  електрически, моторни и акумулаторни. Те изпълняват една и съща функция, но се различават по начин на употреба и характеристики.

Електрическите тримери например се захранват чрез електричество и имат кабел, който ограничава периметъра на обработваното пространство. За сметка на това са лесни за употреба, не изискват много поддръжка и се отличават с безшумен режим на работа, компактност и лекота.

Моторните тримери, от друга страна, работят на гориво. Те се отличават с по-висока мощност и устойчивост на натоварване в сравнение с останалите модели. Фактът, че са задвижвани от гориво, ги прави независими от електрическо захранване. Така те могат да се използват за по-дълъг период от време във всяка точка от дворното пространство, за разлика от електрическите модели.

Третият вид са акумулаторните тримери. Те отново използват ток, за да функционират, но се зареждат на батерия и нямат кабел, който да ограничава полето на работа. Те са безшумни, лесни за употреба и предоставят възможността за свобода на движението. Те са подходящи както за малки, така и за средно големи градини, където не съществува необходимостта от използване на инструмент с огромна мощност.

Тримери от сайта на “Валерий”

В сайта на “Валерий” ще откриете различни видове  професионални тримери за трева.

Бензиновият тример Premium има японски карбуратор, антивибрационна система и лесен старт. Той е снабден с мултифункционална ръкохватка с темпомат за поддържане на постоянна газ и ергономично водене на уреда.

Ако желаете модел, който се захранва от електричество, но е без кабел, то акумулаторният тример за трева RTR MAX е точният избор за вас. Той е удобен, с компактен размер, LED индикатор и с модерен, олекотен дизайн. Характеризира се с бързо стартиране и превключване от тример с корда към нож с лесно завъртане към вала. 

Пазарувайки от www.valerii.com, получавате безплатна доставка за поръчка над 100 лева. Продуктите ви ще бъдат доставени бързо и надеждно. При допълнителни въпроси не се колебайте да се свържете с нашия екип.

 

Бранд: RTR-MAX Код на продукта: 43343
Акумулаторен тример за трева RTR MAX с модерен, компактен дизайн. Технологията, захранвана от батерии, ще ви позволи да достигнете по-далеч и ще ви осигури удобно работно пространство. Акумулаторният тример също ще ви предпази от смущения от заплетен кабел и объркваща горивна смес. С олекотен дизайн..
101.23лв
Бранд: RTR-MAX Код на продукта: 32125
Тример бензинов раменен RTRMAX. Бензиновите тримери са много удобни, компактни и маневрени, подходящи за работа във всяка вила. Те се справят с тревата в райони с различен терен и различни размери, особено удобни са използването им в тесни, труднодостъпни места за косачки, освен това са по-лесни за ..
305.26лв
Бранд: RTR-MAX Код на продукта: 28779
Бензинов тример RTRMAX e много удобeн, компактeн и маневрен, подходящ за работа във всяка вила. Бензиновите тримери се справят с тревата в райони с различен терен и различни размери, особено удобни са използването им в тесни, труднодостъпни места за косачки, освен това са по-лесни за поддръжка. Изпо..
291.06лв
Бранд: MOLLER Код на продукта: 41677
Бензинов тример MOLLER е неразглобяем, с двутактов двигател и въздушно охлаждане. Бензиновите тримери са много удобни, компактни и маневрени, подходящи за работа във всяка домашна градина, както и за общинско почистване на тревните площи. Бензиновата коса се справя с тревата в райони с различен тере..
192.35лв
Бранд: PREMIUM Код на продукта: 31227
Бензинов тример, разглобяем PREMIUM има възможност за ползване на приставка за рязане на клони, приставка за рязане на храсти и жив плет, удължител за високо рязане. Приставката за косене на откоси се предлага отделно. Бензиновият тример е с мултифункционална ръкохватка с темпомат за поддържане на п..
221.46лв
Бранд: PREMIUMHD Код на продукта: 41344
Бензинов тример PREMIUM с японски карбуратор, леден старт и антивибрационна система. Бензиновите тримери са много удобни, компактни и маневрени, подходящи за работа във всяка вила. Те се справят с тревата в райони с различен терен и различни размери, особено удобни са използването им в тесни, трудно..
246.86лв
Бранд: PREMIUM Код на продукта: 42658
Тример бензинов на колела с 9 шлица. Двутактов двигател с въздушно охлаждане 52CC, 2.2 Kw. С възможност за работа с нож и корда. Разглобяеми дръжки за по-лесен транспорт и съхранение. Посредством косенето с корда се постига равномерно по височина окосяване, както при косене с конвенционална косачка...
326.77лв
Бранд: PREMIUM Код на продукта: 34572
Бензинов тример, неразглобяем PREMIUM се предлага с 1 брои шпула с корда плюс 1 брои диск с 3 зъба. Бензиновите тримери са много удобни, компактни и маневрени, подходящи за работа във всяка вила. Те се справят с тревата в райони с различен терен и различни размери, особено удобни са използването и..
198.61лв
Бранд: PREMIUMHD Код на продукта: 47022
Технически данни: Мощност: 20V Батерия: LI-ION 2 Ah Обороти на празен ход: 8000 об./мин. Ширина на косене: 230мм Телескопична дръжка: 900-1120мм Време за зареждане: 2ч. Окомплектовка: 1 батерия и зарядно..
0.00лв
Бранд: PREMIUM Код на продукта: 42004
Бензинов тример с неразглобяем прът Ф26 и 9 зъба. Технически данни: Мощност: 1.85 KW Работен обем на цилиндъра: 52 CC Тип двигател: 1-цилиндров, 2-ву тактов, с въздушно охлаждане Капацитет на горивния резервоар: 0.95 л Съотношение бензин:масло-25:1 Нож: Ф230мм Корда: Ф2.4мм..
198.00лв
Бранд: PREMIUM Код на продукта: 44703
Бензинов тример Premium с двутактов двигател с въздушно охлаждане. Този модел тример е неразглобяем. В комплекта са включени метален нож и шпула с корда. Технически данни: Мощност: 1850W Обороти на празен ход: 7..
192.35лв
Бранд: PREMIUM Код на продукта: 46913
Технически данни: Мощност: 350W Обороти на празен ход: 12000 об./мин Диаметър на кордата: 1,2 мм Ширина на косене: 250мм Комплект: 1 бр. шпула с корда..
55.68лв
Показва 1 до 12 от 14 (2 страници)