МЕНЮ
Кошница

ИНСТРУМЕНТИТЕ В БЪЛГАРИЯ

ИНСТРУМЕНТИТЕ В БЪЛГАРИЯ

СИЛИКОНИ

Силиконът е широко разпространен материал, който се използва в различни сфери като строителството, автомобилостроенето, медицината, промишлеността, електрониката и др. Той има редица приложения поради многобройните си качества — гъвкавост, многофункционалност, устойчивост на високи температури, вода и влага, както и лесна употреба.

Видове силикони

Силиконът се дели на няколко основни подтипа спрямо това, за което се използва: санитарен, универсален, температуроустойчив, неутрален и др.

Санитарният силикон е предназначен да уплътнява различни повърхности във влажни пространства. Той се нанася лесно и бързо и е ефективно средство, с което се запълват фуги в бани. Освен това предотвратява развитието на бактерии и гниенето на материалите в даденото помещение.

Употребата на този водоустойчив силикон е полезна и когато трябва да се извършват ремонтни дейности на тоалетни чинии, мивки или помещения като складове и резервоари, където има наличие на влага. 

От друга страна, универсалният силикон е един от най-предпочитаните продукти за уплътняване,  херметизация, изолация и запълване на фуги. Широкият му спектър на приложения се дължи на  лесното му нанасяне на почти всякакъв тип материали като стъкло, керамика и дърво, както и на многобройните му плюсове. Част от тях са влагоустойчивост, гъвкавост и еластичност.

Универсалният силикон е полезен помощник при ремонтни дейности у дома като уплътняване на дограми, врати, прозорци и стаи, но е и често използван в строителството, медицината и автомобилната промишленост.

Температуроустойчивият силикон, от своя страна, е подходящ при работни дейности, извършвани на високи температури. Може да се прилага за уплътняване и слепване на отоплителни системи, на мотори, помпи и индустриални фурни.

Неутралният силикон се характеризира с отлични адхезионни свойства, дълготрайност, влагоустойчивост и висока еластичност. Това го прави подходящ за употреба при уплътняване на врати, прозорци, стъклопакети и фасадни съоръжения. 

Некорозивните  свойства на неутралния силикон му позволяват да се използва върху чувствителни метали като цинк, мед и алуминий и за уплътняване на съединения в предварително излят бетон.

Силикони на сайта на “Валерий”

В сайта на “Валерий” ще откриете температуроустойчиви, универсални, неутрални и санитарни силикони за баня.

Санитарният безцветен силикон 100S AKFIX се отличава с висока еластичност и лесно нанасяне. Подходящ е за запълване на фуги в бани, кухни, складове и др.

Универсалният силикон 100E AKFIX, от друга страна, може да се използва както в закрити помещения, така и на открито. Той се прилага върху различни повърхности:  керамика, дърво, стъкло и др.

Пазарувайки от www.valerii.com, получавате безплатна доставка за поръчка над 100 лева. Продуктите ви ще бъдат доставени бързо и надеждно. При допълнителни въпроси не се колебайте да се свържете с нашия екип.