МЕНЮ
Кошница

ИНСТРУМЕНТИТЕ В БЪЛГАРИЯ

ИНСТРУМЕНТИТЕ В БЪЛГАРИЯ

ГРАДИНСКИ ТРИОНИ

Поддържането на градината и подкастрянето на овощните дръвчета изискват постоянство, търпение и снабдяване с подходящите за целта инструменти. Един от най-важните такива е градинският трион. Той се използва, когато трябва да се подрежат живи храсти и по-големи дървета, както и за отстраняване на клони.

Спрямо извършваната работа трябва да се определят най-подходящите за целта размер, дръжки, зъби и вид на острието на триона. При избора на модел е необходимо да се вземат предвид и няколко други фактора — удобство при употреба, компактност, опция за сгъваемост на острието и др.

Типове градински триони

На пазара съществуват различни модели триони, използвани за градински и овощарски дейности. Те се отличават едни от други най-вече по видовете зъби, остриета и дръжки.

Зъбите могат да бъдат фабрично закалени или заточени под определен ъгъл. При последните ръчното заваряване трябва да се избягва и да се извършва единствено в краен случай. Това е така, защото неравномерните по наклон и размер зъби не правят качествени разрези и не затягат добре по време на рязане.

Според острието си трионите се разделят на извити и прави. Първите са подходящи за бързо и ефективно отстраняване на клони, намиращи се на височина над раменете или под кръста.

Ръчните триони с право острие правят чисти, точни и прецизни разрези. Те са чудесно средство за премахване на клони на височината на талията и тази под раменете.

Изборът на дръжки зависи от личните предпочитания на всеки, но в зависимост от дейността е по-добре да се предпочете конкретен тип дръжки — сгъваеми или с фиксирано острие.

Сгъваемите триони са компактни, лесни за съхранение и удобни за употреба. 

Трионите с фиксирано острие, от своя страна, осигуряват стабилност, дълготрайност и издръжливост. За разлика от сгъваемите модели, те нямат движещи се части, което минимизира възможността за разхлабването им или тяхното огъване. Освен това са по-леки от сгъваемите триони, което улеснява използването им.

Ръчни триони от сайта на “Валерий”

В сайта на “Валерий” ще откриете различни модели овощарски и градински триони.

Трионът Herly 150 mm служи за подкастряне на дървета, има сгъваемо острие и пластмасова заключалка.

Друг удобен и практичен вариант е  сгъваемият трион 180 мм на Premium, подходящ за подрязване и рязане на овощни дръвчета. Той е и полезно средство за поддържане на градината в изряден вид.

От същата марка може да изберете прибиращия се трион Premium 65/150 mm. Той е незаменим инструмент за всеки, който се занимава с дърводелство и градинарство. Отличава се със стоманено острие, закалени зъби и закачалка за колан.

Пазарувайки от www.valerii.com, получавате безплатна доставка за поръчка над 100 лева. Продуктите ви ще бъдат доставени бързо и надеждно. При допълнителни въпроси не се колебайте да се свържете с нашия екип.

 

Бранд: PREMIUM Код на продукта: 42858
Трион прибиращ се PREMIUM e със закалени зъби и острие от стомана 65MN. Снабден с 8 зъба на инч/ 8TPI, дължина на острието 150мм и механизъм за прибиране в дръжката. Jози трион е неизменен помощник на всеки майстор дърводелц и добро попълнение в инструментариума за градината. За по-голямо удобство т..
12.38лв
Бранд: HERLY Код на продукта: 29292
Трион сгъваем с пластмасова заключалка HERLY е с дължина 6 инча/150 мм и PVC дръжка. Трионът е подходящ за рязане и подрязване на овощни дръвчета. Според предназначението си трионите могат да бъдат: прободен, пасвателен и за обща употреба. Зъбите на различните видове триони не са еднакви, някои моде..
7.69лв
Бранд: HERLY Код на продукта: 29293
Трион сгъваем с предпазител HERLY е с дължина 7 инча/180 мм и PVC дръжка. Трионът е подходящ за рязане и подрязване на овощни дръвчета...
8.83лв
Бранд: PREMIUM Код на продукта: 17645
Сгъваем трион за рязане и подрязване на овощни дръвчета. С регулиращ бутон. Дръжка: PVC дръжка Дължина: 7"/180 мм..
6.58лв
Бранд: VALVNOS Код на продукта: 33939
Трион овощарски, за рязане и подрязване на овощни дръвчета. Дръжка: PVC дръжка Дължина: 12"/300 мм...
8.53лв
Бранд: TOPEX Код на продукта: 33807
Трион овощарски Размер: 12"/ 300 мм..
13.08лв
Бранд: VALVNOS Код на продукта: 17040
Трион овощарски, за рязане и подрязване на овощни дръвчета Дръжка: PVC дръжка Дължина: 12"/300 мм...
3.67лв
Бранд: VALVNOS Код на продукта: 10626
Трион овощарски ORIENT е с дължина 14 инча/350 мм и дървена дръжка. Трионът е подходящ за рязане и подрязване на овощни дръвчета...
4.20лв
Бранд: HERLY Код на продукта: 29446
Трион овощарски HERLY с калъф е с дължина 9,5 инча/240 мм и PVC дръжка. Трионът е подходящ за рязане и подрязване на овощни дръвчета...
8.06лв
Показва 1 до 10 от 10 (1 страници)