МЕНЮ
Кошница

Уведомяваме Ви, че в празничния 24-ти май фирма Валерий СиМ Груп АД няма да работи. Вашите заявки можете да направите на www.valerii.com. Всички поръчки, постъпили през онлайн платформата ще бъдат обработени на 27.05.2024 г.

ИНСТРУМЕНТИТЕ В БЪЛГАРИЯ

ИНСТРУМЕНТИТЕ В БЪЛГАРИЯ

ЗАВАРЪЧНИ ПРЕДПАЗНИ СРЕДСТВА

Заваряването е процес, при който се свързват метални елементи. То се използва в много индустрии, сред които строителството, металургията, корабоплаването и производството на автомобили.

За заваряването се изискват умения, опит, специфична техника и подходящи предпазни средства. Последните са необходими за защита на заварчика по време на работния процес и за ограничаване на вероятността от възникване на потенциални инциденти.

Видове заваръчни предпазни мерки

Осигуряването на безопасност е приоритет, когато става дума за заваряване на метали. Подходящото обучение и запознаване със стандартите и правилата за безопасност са ключови за избягване на злополуки и наранявания.

От друга страна, плътното облекло, кожената престилка и всякакъв друг тип предпазна екипировка са необходими елементи, нужни за защита от високите температури и хвърчащите искри по време на на работа.

Други важни предпазни средства са шлемът за заваряване, заваръчната маска, ръкавиците и очилата. Първият е създаден, за да защити очите, лицето и врата на работника, същевременно предпазвайки го от вредното влияние на излъчените ултравиолетови лъчи.

Маските за заваряване също са от изключително значение за безопасността на заварчика, защото служат като щит за белите дробове срещу получените опасни изпарения по време на работа.

От друга страна, ръкавиците за заваряване се използват, за да издържат на искри, разтопен метал и топлина. Качествените модели са изработени от здрави и надеждни материали, които покриват китките и ръцете на работника.

При дейности като рязане и заваряване, където се излъчва интензивна инфрачервена или ултравиолетова светлина е задължително всеки работник да се сдобие с предпазни очила. Те могат да предотвратят редица инциденти и да защитят очите на работещия от искри, прах или летящи отломки.

За да се избегнат наранявания, травми и потенциални рискове по време на работния процес, е от изключително значение всеки заварчик да се снабди с подходящата екипировка и да я поддържа в добро състояние.

Заваръчни предпазни средства на сайта на “Валерий”

В сайта на “Валерий” ще откриете различни видове маски за заваряване, очила, стъкла за електрожен, шлемове, ръкавици и др.

Маската за електрожен тип шлем на Decorex се характеризира с регулираща околожка, начелник и повдигащ визьор. Тя е изключително удобна и лесна за употреба.

От същата марка можете да изберете и модела затъмнени очила за заваряване. Те са създадени по европейски стандарти и се отличават с високо качество и ефективност.

От друга страна, стъклото за електрожен нa DECOREX предпазва лицето при заваряване от малки пръски, разтопен метал, слънчеви лъчи и нагорещени частици.

Пазарувайки от www.valerii.com, получавате безплатна доставка за поръчка над 100 лева. Продуктите ви ще бъдат доставени бързо и надеждно. При допълнителни въпроси не се колебайте да се свържете с нашия екип.

 

Бранд: DECOREX Код на продукта: 23861
Маска електрожен шлем Характеристика: Шлем с регулираща околожка за заварчици, надчелник и повдигащ визьор Размер на стъклото: 50 х 100 мм Сертификат: Да..
7.92лв
Бранд: DECOREX Код на продукта: 23862
Маска за електрожен щит Дължина на дръжката: 12 см Дръжка: С пластмасова дръжка Размер настъклото: 50 х 110мм Сертификат: Да..
7.31лв
Бранд: DECOREX Код на продукта: 29782
Маска за електрожен щит DECOREX е с дължина на дръжката 12см. Материал на дръжката пластмасова, размер на стъклото 80 х 110мм. Отговаря на всички европейски стандарти и директиви. Лично предпазно средство само за защита от оптични лъчи, възникващи при електрическо заваряване. Не използвайте това пре..
4.26лв
Бранд: TOPEX Код на продукта: 15610
Маска за електрожен щит Дължина на дръжката: 12см Дръжка: Дървена Размер на стъклото: 80 х 110мм Сертификат: Да..
17.86лв
Бранд: VALVNOS Код на продукта: 29750
Маска за електрожен шлем е с автоматичен филтър и ръчна настройка. Маската е лично предпазно средство от втора категория за очи и лице, която е предназначена за цялостна индивидуална защита на очи и лице от механични опасности и вредни светлинни лъчения. Маската за лице има повишена издръжливост спр..
117.25лв
Бранд: DECOREX Код на продукта: 32934
Очила за заварчици зелени DECOREX са в съответствие с изискванията на европейска директива 89/686 СЕЕ анекс II посредством европейския стандарт EN 166:2003 за Индивидуална защита на очите и EN 175:2001 „ Съоръжения за защита на очите и лицето при заваряване и сходни дейности. Всички части на защитн..
8.81лв
Бранд: DECOREX Код на продукта: 12535
Ръкавици от цепена телешка кожа с подплата за заварчици Сертификат: Да Дължина: 40 см Размер: 10,5"..
7.92лв
Бранд: VALBG Код на продукта: 25871
Ръкавици от телешка кожа. Подходщи за заварчици Дължина: 40 см Сертификат: Да..
8.80лв
Бранд: DECOREX Код на продукта: 12547
Стъкло за електрожен Рамер: 110*50 мм Цвят: Прозрачно Сертификат: Да..
1.13лв
Бранд: DECOREX Код на продукта: 25640
Стъкло за електрожен DECOREX е с размер 110*50 мм, на цвят е тъмно N10. Защитава очите при заваряване, предпазва от малки пръски разтопен метал, нагорещени частици, светлинни лъчи с голяма бляскавост. Стъклото за електрожен се почиства с мека кърпа и хладка сапунена вода. Може да бъде дезинфекцирано..
1.13лв
Бранд: DECOREX Код на продукта: 16779
Стъкло за електрожен DECOREX е с размер 110*50 мм, на цвят е тъмно N9. Защитава очите при заваряване, предпазва от малки пръски разтопен метал, нагорещени частици, светлинни лъчи с голяма бляскавост. Стъклото за електрожен се почиства с мека кърпа и хладка сапунена вода. Може да бъде дезинфекцирано ..
1.13лв
Бранд: DECOREX Код на продукта: 25921
Стъкло за електрожен Рамер: 110*80 мм Цвят: Прозрачно Сертификат: Да..
1.13лв
Показва 1 до 12 от 13 (2 страници)