МЕНЮ
Кошница

ИНСТРУМЕНТИТЕ В БЪЛГАРИЯ

ИНСТРУМЕНТИТЕ В БЪЛГАРИЯ

ЛОЗАРСКИ И ОВОЩАРСКИ НОЖИЦИ

Отглеждането на лозя, зеленчуци или растения е прекрасен начин за прекарване на свободното време. Това е полезно и интересно хоби, което позволява свързване с природата, и може да прерасне във възможност за изкарване на доходи.

Поддържането на градина изисква време, усилия, пространство за засаждане на растенията и подходящи инструменти за работа.

За целта е необходимо любителите градинари и професионалистите да се снабдят с качествени здрави лозарски ножици или такива за овощарство. Изборът зависи от индивидуалните нужди и изисквания на всеки, както и от това каква дейност се извършва — ашладисване, подрязване, бране на плодове и т.н.

Характеристики и функции на овощарските и лозарските ножици

В зависимост от нуждите и желанията на градинаря той може да се спре на различни видове ножици, с които да отметне поставените си задачи бързо, ефективно и лесно.

Лозарските ножици се използват предимно за подрязване на лози и храсти, както и за оформяне на тънки клони, пъпки и на някои цветя. Те се разделят на три основни подвида: пневматични, ръчни и електрически. Сред основните предимства на качествените здрави лозарски ножици се нареждат ергономичност на дръжката, удобство, лесна употреба и наличие на сменяеми остриета.

От друга страна, овощарските ножици също имат много полезни приложения. Те са чудесен помощник при рязането на сухи клони, брането на плодове и билки, както и при подкастрянето на храсти и овошки. Този тип градинарски инструменти се отличават с прецизност,  удобство и лекота на работа.

Освен това са подходящи и за ашладисване на овощни дървета. Процесът представлява присаждане на тъкани от две или повече растения, които се притискат една към друга за формиране на нова цялостна тъкан и образуването на сорт. Той се използва главно за подобряване качеството на растенията и плодовете.

За да е успешно ашладисването, е нужно да се изберат удобни, компактни и здрави ножици за присаждане. Те улесняват протичането на работния процес и могат да се използват многократно. Важно е да се отбележи, че поддържането на доброто им състояние и редовната дезинфекция след извършване на дадена градинарска задача е от изключително значение за предпазването на растенията от болести.

Овощарски и лозарски ножици на сайта на “Валерий”

В сайта на “Валерий” ще откриете различни видове лозарски и овощарски ножици.

Ножицата за ашладисване на марката Premium е вашият най-добър помощник в присаждането на растения. Тя е изключително удобна при подготвяне на клони и калеми, като  има три различни накрайника, улесняващи работния процес, и механизъм за заключване в дръжката.

Пазарувайки от www.valerii.com, получавате безплатна доставка за поръчка над 100 лева. Продуктите ви ще бъдат доставени бързо и надеждно. При допълнителни въпроси не се колебайте да се свържете с нашия екип.

 

Бранд: HERLY Код на продукта: 26850
Комплект лозарска ножица с размер 200мм /8"/ и ножица за трева с размер 300мм. Продуктите са изработени от стомана с незалепващо покритие...
10.81лв
Бранд: VALVNOS Код на продукта: 27602
Лозарска ножица Moller с незалепващо покритие. Ножицата се предлага с 3 аксесоара. Размер на ножицата 8"...
6.05лв
Бранд: RTR-MAX Код на продукта: 45206
Размер - 200мм/8" Пластмасови ергономични дръжки Капацитет на рязане - 25мм Закалено острие..
15.12лв
Бранд: HERLY Код на продукта: 29195
Лозарска ножица MINI HERLY е с дължина 6,5 инча/165 мм и незалепващо покритие. Лозарска ножица със закалено незалепващо покритие. Удобна пригодена за сериозна работа и натоварване, тя е перфектен помощник за поддръжката на вашето лозе. Ножицата е верен помощник за всеки в градината, с прецизно разми..
6.41лв
Бранд: PREMIUM Код на продукта: 41236
Ножица лозарска е с размер 8 инча (200 мм), с фибро дръжка и острие от SK5 стомана. Градинската ножица е перфектният градински инструмент за поддръжката на вашето лозе. Тя е верен помощник за всеки в градината, със своите прецизно разминаващи се остриета за чисто рязане и тясна режеща глава за по-ле..
16.26лв
Бранд: PREMIUM Код на продукта: 42857
Лозарска ножица за челен срез PREMIUM е с размер 8инча (200 мм) и острие от SK5 стомана. Градинската ножица е перфектният градински инструмент за поддръжката на вашето лозе. Тя е верен помощник за всеки в градината, със своите прецизно разминаващи се остриета за чисто рязане и тясна режеща глава за ..
17.57лв
Бранд: RTR-MAX Код на продукта: 45205
Размер - 200мм/8" Метални ергономични дръжки Капацитет на рязане - 25мм Закалено острие..
25.78лв
Бранд: PREMIUM Код на продукта: 31719
Ножица за ашладисване с три накрайника Premium Дължина: 6"/16 см. Приложение: Градинската ножица за ашладисване е предназначена за присаждане на овощни дръвчета и лозови растения. Предлага се в комплект с 3 ножа, един омегаобразен и два клиновидни. Ножовете са заострени и от двете страни. Начин на у..
17.24лв
Показва 1 до 12 от 27 (3 страници)