Сред крепежните елементи попадат различните видове винтове, които са най-често срещаните средства за съединяване на различни материали заедно.

Човек и добре да живее все ще му се наложи да завие някой винт или да плати на някого за сглобяване и монтаж на новите му кухненски шкафове.

Независимо дали живеете в апартамент или къща все някога ще се сблъскате с използването на някои от основните видове винтове. На пръв поглед е напълно нормално да ви изглеждат почти еднакви, но когато се вгледате по-отблизо и прочетете малко повече за тях, ще разберете че те са проектирани за определени функции и приложения, съответно с външните им разлики и особености, което ги прави коренно различни.

Затова е хубаво когато стартирате някакъв проект или ремонт да прочетете малко повече за различните видове и техните приложения.

Уникалността на винтовете и тяхната структура

Винтовете имат много разнообразно и интересно оформени глави, техните ръбове също допринасят за уникалната им структура и по този начин те успяват да се отличат от пироните.

Другата разлика е, че с тях се използват различни инструменти за тяхното завиване в разнообразните материали. Обикновено можем да използваме отвертки за завинтване на винтовете в предварително подготвени или дори изцяло направени отвори. Това по-често се получава при сглобяване на мебели, а в противен случай можем да прибегнем до използване на винтоверт.

Едни от най-разпространените винтове са за дърво, а ние можем да ви предложим жълто - поцинкован вариант на MMS – DIN7505.

За закрепване на винта в различните повърхности спомагат резбите по неговото продължение. Това се прави заради ефективното разпределяне на силата упражнена по време на използването му. В някои трудове с техническа насоченост се споменава гладката част под главата на някои винтове да бъде назовавана като „дръжка“.

Винтове за дърво MMS

Тези уникални средства за сдвояване на различни части могат да бъдат изработени от най-различни материали като неръждаема стомана, могат да са пръскани с разнообразни покрития и да са поцинковани както е в случая винта за дърво MMS. Този вид винтове основно се използват за закрепване на дърво към дърво.

Отделно могат да ви спомогнат при работа с дървени плоскости като ПДЧ, MDF, шперплат и други. С тях ще можете да монтирате всякакви видове дървени конструкции сформирайки едни здрави и трайни решения.

Изработен по DIN 7505, винтът е с фрезенкова конусовидна глава и кръстат шлиц, с цяла резба и със скрита глава. Уникалната резба, гладката дръжка и заострената глава обикновено го правят идеален избор за дограма.

Винтът за дърво жълто-поцинкован DIN7505 MMS е самонарезен, което означава че няма нужда да правите предварителен отвор за да го поставите в дървото, улеснявайки вашата работа. Точно обратното той може да бъде забит директно в работната площ.