В днешно време хората търсят по-лесни начини за напояване на техните новозасадени дървета или храсти.

Човек се колебае между най-различни съвети и решения, които са в огромно изобилие особено почерпени от интернет. Едни твърдят, че е хубаво да се полива сутрин, други вечер, трети пък нямат никаква идея как точно да се случи този процес.

Често се насочваме и към продукти, които са прекалено скъпи, а вършат прекалено малка работа.

Най-популярните митове за поливането на новозасадени дръвчета и храсти, в които хората все още вярват:

- Непосредствено преди поливане деоксидирайте почвата със сода – това е голяма грешка въпреки, че много хора смятат содата за полезна в конкретния случай. При тази процедура содата успява да извлече калция от почвата и да го замени с натрий. В последствие това води до намаляване на плодородието на почвата, като я прави лепкава и по-малко подходяща за отглеждане на множество култури.

- Поливане с подсладена вода – един от най-абсурдните митове е свързан със захарта. Някои хора все още смятат, че ако поливат с подсладена вода или добавят захар в почвата това ще доведе до по-сладък плод. Това, което можете да направите е да подберете подходящи сортове и да се грижите максимално добре за тях.

- Растенията се нуждаят от точно определено количество вода – няма как да прецените точните литри вода за поливане. От друга страна младите и новозасяти растения имат нужда от постоянно поливане, особено ако времето е слънчево и горещо. Това се дължи на тяхната ограничена и все още недоразвита коренова система.

- Изгаряне на листата, ако се поливат в слънчев ден – определено поливането в най-слънчевите и горещи дни трябва да се извършва в точно определени часове рано сутрин или късно вечер. Този мит гласи, че когато попадне вода върху листата на растенията ви водните капчици ще пресъздадат ефект на лупа и по този начин ще ги изгорят. Да сте забелязали такъв ефект последния път когато имаше лятна буря и след това всички листа бяха мокри?

Как да напояваме най-ефикасно нашите новозасадени дръвчета и храсти чрез торба за бавно поливане?

Хората използват множество различни начини за напояване на техните нови дръвчета. Като започнем от обикновеното им всекидневно поливане с маркуча и стигнем по различни видове пръскачки с програматори. Всичко това може да бъде избегнато след кратко проучване за по-акуратен метод и подход. Корените на вашето ново дръвче или храст все още не са достатъчно развити и затова те се нуждаят от постоянно поливане, но по специфичен начин.

Когато поливате например с градинският си маркуч водата обикновено попада и се разнася по повърхността, което е далеко от ефекта който се опитваме да постигнем. Това, което можете да използвате е торба за бавно поливане.

Какво представлява торбата за поливане и как се ползва?

Тя е изработена от висококачествен материал и е снабдена с UV защита, която ще спомогне да я ползвате много дълго време. Изключително лека и лесна за пренасяне и съхранение. Представлява една голяма торба, специално проектирана да я увиете около новото си дръвче.

Това, което тя ще направи за вас е да ви спести вода и да разпредели водата по правилния начин към вашето ново насаждение. Чрез непрекъснатото напояване в рамките на 48 до 60 часа (при торби с капацитет от 55 до 75 литра) то ще получава достатъчно течност за своето по-нататъшно развитие.

От своя страна така ще ограничите влагането на много усилия и ценно време, които можете да използвате за другите си ежедневни задачи. Торбите са с различни размери, съобразени с различната големина на дръвчетата.

Торбата за поливане има две точки за изпускане на водата, може да се използва многократно. Интересната част е, че ако имате по-голямо дърво можете да съедините две торби заедно чрез ципа, който имат.

Използването е изключително просто и всеки може да се справи без абсолютно никакви инструменти за целта. Увивате торбата около дървото, след това закопчавате ципа. Следващата стъпка е да вкарате маркуч в отвора за пълнене и като цяло сте готови за едно продължително напояване.

По този начин един иновативен продукт може да реши редица проблеми свързани с напояването и да ви предостави много свободно време, спестявайки от сметката за вода в същото време.

Затова спокойно можете да се уверите сами в качеството и действието на торбата за поливане.