В днешно време почти няма домакинство и фирма, които да не притежават някакъв вид стълба за най-различни цели.

Стълбите като изобретение датират отпреди 10 000 години, което е достатъчно показно за тяхната необходимост при извършване на най-разнообразни задачи. Едно време те са били използвани за достигане до плодовете на множество дървета, изкатерване на стени и превземане на крепости, дори преминаване от кораб на кораб в открито море. Първите стълби са били изработени от дърво, като в днешно време все още има такива модели.

Едни от най-купуваните стълби ММС в нашето съвремие са изработени от алуминий, което им позволява да останат невероятно леки и лесно преносими по най-различни обекти и терени. Те са едно универсално и изключително здраво средство за достигане до високи места.

Видовете алуминиеви стълби се свеждат до няколко вида:

- Мултифункционална стълба тип 4х3 MMS – позната още като сгъваема стълба с 4 рамена, която съчетава в себе си невероятен набор от ефективност и издръжливост. Безспорно това е най функционалната тип стълба, която реално може да се преобрази в няколко други модела.

Този тип предлага няколко варианта на сгъване и използване, които ще покрият всичките ви нужди:

o Подпираща стълба

o Подпираща се с тип дистанционер

o Тип скеле

o Двураменна

o Тип бояджийска

- Стълба тип платформа – тя реално се разгъва до момент в който се преобразува на платформа, върху която може да се стъпва и ходи;

- Стълба тип стъпало – известни още като домакински стълби, тяхната функция е да стигнете по-лесно до най-високите шкафове в дома ви или да измажете по-лесно стените в дома си;

- Двураменна стълба – един от най-разпространените модели стълби, които се ползват за най-различни неща, било то в домашни условия, за строителни и други дейности.

Кой вид стълби са най-подходящи за строителни дейности

По време на ремонтните дейности често условията като височина, местоположение и трудност се променят с разнообразните задачи, които ви се налага да извършите. Независимо дали ви трябва стълба от обикновен тип, с която ще можете да достигнете почти навсякъде или пък такава, която да закачите за покрива на лятната ви кухня, то трябва да се насочите към сгъваема алуминиева стълба. Те са изключително здрави и в същото време невероятно версатилни откъм функции.

Мултифункционалната алуминиева стълба 4Х3 MMS издържа на натоварване от цели 150 килограма, което означава, че можете да вземете товар с вас когато се качвате на нея. Тя разполага с 4 секции – всяка с по 3 броя стъпала, което ви позволява да достигнете до много по-трудно достъпни места спрямо обикновените стълби. Различните секции на стълбата се свързват помежду си чрез застопоряващи се панти, които позволяват тя да работи в най-различни конфигурации. От неплъзгащ материал са изработени самите стъпала, което я прави изключително стабилна на най-различни терени и повърхности, разбира се при всеки тип работа безопасността е на първо място. Още едно от предимствата на този тип продукт е именно нейната възможност да се сгъва. Това я прави компактна и удобна за съхранение и транспортиране.

Предимства на мултифункционалната алуминиева стълба

Този тип стълба предлага няколко основни предимства заради конструкцията си, които не са за пренебрегване и ще ви помогнат да я използвате за работа в дома, вилата, офиса. По отношение на строително-ремонтните дейности е идеална за монтаж на гипсокартон, прокарване на кабелни инсталации, смяна на всякакъв вид външно и вътрешно осветление, боядисване на различни помещения, използване в градината и т.н.

В сравнение с другите стълби тя има няколко различни начина на приложение:

- Права стълба

- Двойностояща

- А-образна

- Тип скеле (или по друг начин казано работна платформа)

- Подпираща се стълба

- Двойностояща стълба

- Сгънато положение

Може да се каже, че едно от най-големите предимства са нейното тегло и функцията за сгъване. Като по този начин можете да я пренасяте бързо и лесно със себе си. Също така тя може да се побере без проблем в багажника на колата ви, без нуждата от цял бус за нейното пренасяне.

За разлика от другите статични стълби, мултифункционалната алуминиева е много по-универсална за най-различни видове работа, с което автоматично отпада складирането на голям брой стълби в дома или гаража ви. Транспортът й се улеснява, като в същото време можете да я използвате и на открито, когато подрязвате клоните на вашите дървета и храсти.