Декоративните мазилки предлагат разнообразни начини на нанасяне, които могат да се използват за създаване на различни ефекти в интериора.

Затова ние препоръчваме да използвате най-доброто на пазара, а именно маламашка за декоративни мазилки на бранд DECOREX.

Едно от предимствата на тези мазилки спрямо обикновените бои и латекс е, че благодарение на голямото разнообразие от цветове и материали, те позволяват съчетаването на различни стилове в един дом. Те предоставят възможност за експериментиране както с цвета, така и с материала и начина на обработка.

Различните техники за полагане на декоративните ефекти с помощта на DECOREX, съчетани с разнообразието от цветове и материали, могат да създадат вълнуващи цветови ефекти и различни типове повърхности - от невероятно гладки до разнообразни релефи.

Предимства на маламашка за декоративни мазилки на бранд DECOREX

За разлика от обикновените маламашки за масова употреба, тук можем да се сблъскаме с малко по-различни характеристики. Маламашката за декоративни мазилки на DECOREX се използва за заглаждане на акрилна, минерална и венецианска мазилка и др. Тя е полирана със заоблени ъгли и с невероятно ергономична дръжка, което й позволява да бъде използвана дълги часове. Другите маламашки са със сравнително по-груба конструкция и не позволяват такива фини настройки относно измазването на декоративните мазилки. Обаче съществуват множество други варианти сред които да избирате когато става въпрос за декоративни мазилки.

Видове декоративни мазилки и как да ги нанесем с маламашката на DECOREX?

Множество различни материали можем да наречем под общото звание „декоративна мазилка“. Те се нанасят с цел оригинално и трайно декоративно покритие.

- Венецианската мазилка обикновено се използва за вътрешни довършителни работи. Тя е много интересен продукт, като тя често е на акрилна основа за декоративни ефекти. Чрез нея можете да постигнете мраморен ефект в различни цветови решения.

- Минерална мазилка – тя е суха смес, която е на основата на бял цимент, разтворим във вода.

- Силиконова мазилка – както името й подсказва тя представлява смес на базата на силикон. При тях предимството е, че те са с дълъг живот, висока устойчивост на ултравиолетова радиация и висока паропропускливост.

- Датска декоративна мазилка – наричана още „течен тапет“ тя е на основата на хоросан. Изключително подходяща за използване във влажни помещения. Можете да я почиствате редовно без никакъв проблем.

- Полимерна декоративна мазилка – представляват сухи смеси, на основата на акрилни вещества, поливинилацетат, стирол-акрил и стирен-бутадиенова дисперсия от епоксидни смоли и полиуретани.

Общото между всички тези материали е, че маламашката за декоративни мазилки на DECOREX е напълно подходяща да приеме предизвикателството и да се справи с нанасянето на всяка една от тях подобаващо. Някои от тези мазилки могат да ви излязат колкото малко състояние и затова е важно да използвате правилният инструмент.

Маламашката на бранд DECOREX е специално проектирана за работа с декоративни мазилки – тя е с гладка повърхност и заоблени ръбове. Разликата с другите типове маламашки идва в това, че тя е с полирана основа, което от своя страна предотвратява залепването на сместа. Овалните ъгли пък не позволяват оставяне на следи върху платното.

Подходящата форма на работния инструмент обикновено е правоъгълна. Самата гъвкавост на маламашка за декоративни мазилки на DECOREX е от особено значение за да се избегне повреждането гладкостта на работната повърхност.

Другата важна част от нашият инструмент е самата дръжка. В конкретния случай тя е изработена от здраво дърво, което предотвратява всякакви евентуални деформации или въртене по време на работа.