В съвременния свят, където времето се превръща в истинска скъпоценност, търсим начини да оптимизираме работата си и да улесним ежедневието си. Когато става въпрос за градинарство и поддръжка на зелени площи, намирането на ефективни и удобни инструменти е от първостепенно значение.

Защо лятната резитба е толкова важна

Смисъла от лятната резитба на дърветата е да се просветляват короните им. Процеса обикновено се извършва през периода юли – август. Това се прави с цел по-добро огряване от слънцето и тяхното проветряване. Този тип дейности обикновено се извършват при дървета с буен растеж и с изключително сгъстени корони. За целта се ползват ножици, като най-удобния вариант са акумулаторните, тъй като ще ви спестят много усилия и време при рязането.

Резитбата може да окаже благоприятен ефект когато целта ви е засилване на бъдещото плододаване и ограничаване на размера на короните, особено ако започват да пречат на съседните растения. В процеса са отстраняват така наречените лакомци, а по преценка на градинаря и други клони. Развитието на болести и появата на вредители е силно ограничена поради създадените неблагоприятни за тяхното съществуване условия.

Важно е резитбата да се извършва с качествени инструменти като акумулаторната ножица на PREMIUM HD20, която би се справила с всяка ситуация. По този начин ще си гарантирате чисти разрези без излишни движения.

Какви са предимствата на акумулаторната ножица

Акумулаторните ножици за рязане на клони са иновативно решение, което значително опростява поддръжката на вашите дръвчета и гъстата растителност. Ножицата е особено полезна след силни бури и градушки, които са довели до сериозни последствия като счупени клони, които лесно могат да се отстранят с нея. Този интелигентен инструмент работи на базата на литиево-йонна батерия, която осигурява достатъчно мощност за бързо и прецизно рязане.

Снабдена с остри и здрави ножове, акумулаторната ножица на PREMIUM HD20 лесно се справя дори с по-дебели клони с минимално усилие. Тази иновативна ножица е особено полезна за градинари и земеделски производители, които имат нужда от ефективен инструмент за поддръжка по време на своята работа. Благодарение на батерията си, тя позволява свобода на движение и работа без неудобни кабели или необходимост от използване на гориво. По този начин неотложните задачи стават по-бързо и лесно.

Летните месеци са силно благоприятни за ашладисване

Също така, разглеждайки темата за поддръжката на градината, не можем да пренебрегнем и значението на ножицата за ашладисване. Това е незаменим инструмент свързан с един от най-разпространените начини за размножаване на овощни дръвчета, а именно присаждането. Ашладисването спомага за пренасяне на качествата от един вид на друг, докато спазваме определени правила по време на работа. Понякога лятното присаждане може да се окаже единственото спасение за вашите дръвчета след някоя голяма буря.

То се извършва в няколко различни диапазона според вида на растенията:

- Юли и първо десетдневие от август – обикновено в този диапазон от време се ашладисваш успешно черешовите сортове с по-тънки леторасти

- Юли и второ десетдневие на август – това е подходящ период за работа с ябълкови дървета

- Юли и първо десетдневие на август – тогава най-успешно можете да извършите ашладисване на прасковите дръвчета

Ножиците за ашладисване PREMIUM са специално проектирани за извършване на прецизно и деликатно срязване. Имат три ножа, един омегаобразен и два клиновидни, заострени и от двете страни. Това позволява на градинарите да отрежат присадник – клон от дърво, който ще бъде присаден, наричан още калем. Акумулаторната ножица за рязане на клони и ножицата за ашладисване представляват два иновативни инструмента, които съчетават мощност, удобство и прецизност в себе си. Те предлагат на градинарите, земеделските стопани и хоби ентусиастите възможността да извършват своята работа по-лесно, бързо и ефективно. Съчетаването на тези два продукта по време на лятната грижа за вашите дръвчета, осигурява комплексно решение за поддръжка , което ще допринесе за красотата и плодородието им.