Обковът е съвкупност от механизми, компоненти и аксесоари, които осигуряват плътно съединяване на отваряемата част (крилото) с фиксираната част (рамката) на прозореца или вратата, като допринасят за топлоизолацията и гарантират сигурността на крайното изделие.

Към него спадат катинари SILVER блистер от MMS.

Друга много съществена характеристика на обкова е неговото ниво на сигурност. И не на последно място трябва да се обърне внимание и сериозно да се наблегне на една много важна и същевременно доста често пренебрегвана препоръка от страна на всички производители на обков и заключващи механизми: „За да служат дълго и безпроблемно, движещите се детайли трябва да се третират поне два пъти годишно със специална смазка, за да се намали сухото триене и износването на металните елементи“.

Още от древни времена хората са искали да скрият или опазят нещо от чуждите очи. А защо не и да опазят самите себе си. Затова намираме сведения за много древни приспособления, които можем да наречем катинари. Те са били изработвани от камък, глина, дърво дори кости и куп други материали.

В днешно време нещата седят по доста по-различен и улеснен за всички хора начин. Катинари SILVER на блистер от MMS можете да намерите в по-добрите магазини на напълно достъпни цени.

В същото време те комбинират в себе си изящен външен вид и изключителна здравина.

Идват в нова красива блистерна опаковка, позволяваща на продукта да се вижда достатъчно добре и в същото време защитавайки го от външни влияния. На задната страна можете да видите ясно разграфяване на различните размери, свързани с продукта на ширина, височина, тегло.

Катинар SILVER блистер MMS е със закалено рамо и автоматично заключване. Катинарът е с размер L: 32 мм / Ф5, размер А: 16 мм, размер В: 18 мм, размер C: 23 мм, размер D: 28 мм и тегло 70 грама. Предлага се с 3 броя ключове.

Катинарите са единственият вид заключваща система, която не е монтирана за постоянно на едно място и може да се мести в зависимост от нуждите. Поради тази си специфична особеност, катинарите могат да се използват за заключване на най-различни неща, включително входни врати на къщи, складове, гаражи, както и шкафове, велосипеди.

От своя страна катинарите се делят на такива със сменяема ключалка и с несменяема ключалка. Част от катинарите не позволяват на ключа да се извади, докато ключалката е отключена, при други това не е проблем. При някои катинари стоманената арка е скрита, за да се затрудни евентуалното прерязване.

Различни размери катинар SILVER блистер според вашите нужди Ние от Валерий СиМ Груп сме наясно с предпочитанията и нуждите на нашите клиенти като се стараем да предоставяме продукти от най-високо качество преминали множество тестове и проверки.

Разнообразието също е много важен елемент що се отнася до заключващите системи като катинари MMS.

В този ред на мисли Ви предлагаме следните размери катинари SILVER:

- 32мм SILVER – 70 гр

- 38мм SILVER – 100 гр

- 50мм SILVER – 220 гр

- 63мм SILVER – 370 гр

По този начин успяваме да покрием нуждите на нашите клиенти и да предоставим множество заключващи решения, които могат да приложат на най-разнообразни места като входни врати на къщи, складове, гаражи, шкафове, велосипеди и други.