Как да запазим свежи растенията в големите горещини

Горещите летни дни изискват особено внимание и грижи, когато става въпрос за поддържането на растенията в нашата градина или двор. По време на високите температури и сухи периоди, поливането играе ключова роля в опазването на зелените ни приятели от изсушаване и увяхване. Трябва да сме внимателни по кое време извършваме напояването, дали рано сутрин или късно вечер. Традиционните методи като поливането с маркуч и използването на пръскачки не винаги се оказват толкова печеливши. Често се случва след поливане водата просто да се изпари от повърхността на почвата, като по този начин едва половината остава под формата на влага и прониква в долните й слоеве. Един от най-ефективните и практични методи за поливане на растенията през горещите дни е използването на торби за бавно напояване.

Защо да използваме торби за бавно напояване

Торбите за бавно напояване HERLY са иновативно решение, което ни позволява да осигурим дълготрайно и равномерно поливане на растенията, без да прекаляваме с водата. Те са изработени от устойчиви материали и са проектирани да бъдат лесни за използване. Техният принцип на работа е основан на капковото напояване, като в случая водата бавно и постепенно изтича през малки за целта отвори достигайки директно до корените на растението. По този начин могат да спасят вашите растения от екстремните жеги и да ги поддържат свежи през цялото време.

Предимства на торбите за бавно напояване

Продължително и равномерно напояване - поради факта, че водата се доставя постепенно и директно към корените, няма загуби от изпарение. Това е особено важно през горещите дни, когато водата бързо се изпарява от почвата, преди да достигне корените на растенията. Торбите за бавно напояване гарантират, че влагата ще се задържи в почвата по-дълго време, като се използва ефективно от растенията. Такова поливане помага за стимулиране на растежа на корените и поддържането на здрави и силни растения. Този тип продукт може да подсигури напояване в рамките на 48 до 60 часа (при торби с капацитет от 55 до 75 литра).

Торбите за бавно напояване значително намаляват риска от прекомерно поливане. Когато използваме стандартни методи като маркучи или пръскачки, лесно можем да наводним почвата нарушавайки баланса на хранителните вещества в нея. Това може да доведе до умъртвяване на растения или по-слаб растеж.

Този тип продукти се поставят изключително лесно посредством увиване около дръвчето. Ако имате по-голямо дърво можете да съедините две торби заедно чрез ципа разположен по тяхното продължение.

Торбите за бавно поливане са компактни и могат да бъдат съхранени и пренесени, без да заемат много място. Можете да ги използвате където решите – в градината, двора на вилата и т.н.

Успешно ви спестяват влагането на много усилия и ценно време, които можете да използвате за другите си ежедневни задачи и неотложни ангажименти.

Когато избирате торба за бавно поливане през горещите дни, е важно да внимавате, преценявайки подходящия размер на торбата за всяко растение. Различните видове изискват вариращи количества вода, затова е важно да се запознаете с нуждите на всеки отделен растителна вид. Торбите за бавно поливане се предлагат в различни размери, което ви позволява да ги адаптирате според конкретните си нужди.

Как се използва торбата за бавно напояване

Тя е изработена от висококачествен материал и е снабдена с UV защита, която ще спомогне да я ползвате много дълго време. Торбата за напояване има две точки за изпускане на водата, като може да бъде употребена многократно.

Използването е изключително просто и всеки може да се справи без абсолютно никакви инструменти за целта:

Ако дъвчето не е укрепнало /над 4-5 годишно/, задължително предвидете и укрепване на чувала със здрави колове - например: дръжка за лопата от двете му страни, за да не прекърши овошката!

1. Увивате торбата около дървото.

2. След това закопчавате ципа.

3. Следващата стъпка е да вкарате маркуч в отвора за пълнене.

4. Готови сте за едно продължително напояване.

Този тип продукти са отлично средство за поддържане на здрави и красиви растения през горещите летни дни. Те осигуряват ефективно поливане, спестяват вода, предотвратяват изсушаването и загиването на растенията, и са лесни за използване. Можем да кажем, че торбите за бавно поливане HERLY са отличен избор за всеки градинар, който иска да поддържа своите растения здрави и красиви през горещите дни на лятото.