Какво е фрезоване?

Фрезоването е труден процес свързан с боравене на големи машини и много сила при третирането на почвата. Помните ли дългите дни на село, когато вашите баба и дядо се занимаваха с това? Селскостопанската работа изисква, търпение, издръжливост и отдаденост. Също така ви трябва и голяма прецизност, в противен случай рискувате да оставите рохкава почва само на някои места, а определено това не е целта. Фрезоването се е извършвало от много години насам. Определено то е най-популярният метод за обработката на почвите.

Мотофреза

За наше всеобщо щастие в днешно време на пазара се предлага достатъчно мощна и качествена селскостопанска техника, която успява да се справи с поставената задача с лекота. Мотофрезите често са големи и тежки машини, затова много хора странят от тях, но ние от Валерий СиМ Груп имаме решение за вас.

Нашата бензинова мини мотофреза с марка PREMIUM почти не изисква усилие от ваша страна за обработка на почвата с мощния си 2,2 Kw мотор. Тя е напълно достатъчна и подходяща за ползване в повечето региони в страната. Какво е мотофреза и защо ви е необходима? Все още се чудите дали имате нужда от мотофреза или пък нямате представа какво представлява и как може да ви помогне? 

Мотофрезите представляват машини за механичен вид на окопаване на почвата. С големи или в днешно време не толкова двигатели те са много лесни и практични за ползване.

Като говорим за практичност нека да споменем, че нашата мини мотофреза с бранд PREMIUM се побира навсякъде в дома ви или покрай градината. Тя може да бъде събрана в багажника на автомобил без никакъв проблем след много семпло и бързо разглобяване.

Също така нейните дръжки са разглобяеми за по-лесен транспорт и съхранение. Каквото и да си говорим мотофрезите са идеалното решение за поддръжка на вашата градина и никога няма да съжалявате, че сте инвестирали в една.

Този вид машини гарантират високи резултати дори при по-тежка почва за обработка. Вече са се превърнали в неотменна и задължителна част от градинския инвентар за всеки, който е решил сам да си произвежда зеленчуци, плодове или пък има съвсем други планове за почвата.

Ползи и приложение на мотофрезите

Ако изпитвате нужда за ситно разбиване на буците пръст във вашата градина след обработка с правата лопата, то имате нужда от мотофреза. В днешно време на този тип машини се гледа по друг начин. Преди е било общоприето такъв тип машини да бъдат притежавани от хора, които имат големи дворни места или градини с цел производство на огромни и сериозни количества плодове и зеленчуци, обикновено с цел продажба.

Връщайки се в настоящето, тези клиенти естествено пак ги има, но сегмента се е развил в съвсем различна посока. Сега е модерно хората да отглеждат сами продукцията, която консумират и да се води био производство.

Фрезите като нашата бензинова мини мотофреза на PREMIUM влизат в употреба и са от полза на стопани от всякакви мащаби. До този момент говорихме само за зеленчуци и плодове, но мотофрезите имат много по-широкообхватно приложение за което повечето хора дори не се замислят. Напълно са подходящи за отглеждане на най-различни видове посеви като етерично-маслени култури и цветя.

Отделно вършат добра работа в дейности, които изискват довършителна обработка на почвата или механизирано окопаване около трайни насаждения.

Още плюсове са:

• мотофрезата е машината, която може да разбие и разтроши едри буци пръст, останали след плуга

• може да бъде използвана за окопаване в междуредията за унищожаване на плевелите, поникнали след оране, по време на фрезоването се получава така, че те се изкореняват и накълцват на парчета

• семената на плевелите пък биват заровени на голяма дълбочина и не е възможно от тях да се развият нови такива

• ако фрезовате почвата, ще подобрите способността на почвата да поеме и задържи водата – била тя в следствие на поливане или пък дъждовна вода, ограничава се изпаряването й, улеснява се проникването на влага в дълбочина

• забелязват се подобрения във въздушно-газовия и толинен режим в почвата

• в малките градини и дворове, където не може да влезе трактор, а дълбоката обработка се извършва с права лопата там мотофрезата е незаменима за ситно разбиване на буците

• вкопаване на оборски тор или внесен компост в почвата чрез машината