На пазара има много голям избор от най-различни покривала и найлони за покриване по време на ремонтни дейности. Те варират по вид, размери, приложения и дори цветове.

Преди много години, когато хората са боядисвали стените в апартаментите си сами те са ползвали стари вестници, по които е капела боята. Това естествено не е била добра идея, тъй като боята преминавала през тях без проблем и попивала в паркета, а това налагало излишно търкане. За да избегнете това е нужно да прецените кой вид защита е най-подходяща за вас. В днешно време има различни подходящи варианти.

Видове предпазващи покривала и найлони за покриване по време на ремонт

Има няколко решения, които можете да използвате когато правите ремонт в дома си или се занимавате професионално със строителна дейност. Те се базират на класически и модерни опции, които можете да имплементирате във вашата работа:

- Класически средства за предпазване – много хора са свикнали да използват вестници, стари чаршафи, пердета, тениски и какво ли още не за да предпазят пода от капки боя, протичане на лепило, наранявания и дори механични повреди. Тези изпитани методи са далеч не особено ефикасни що се отнася до всеки един от изброените критерии.

- Покривни найлони – те са добро решение за вас, ако сте решили да предпазите вашите прозорци и стени от пръски боя, замърсявания от различен тип – прах, мръсотия и т.н. Някои видове имат самозалепващи ленти, които ще ви помогнат да ги прикрепите към желаната от вас повърхност. След премахването им не би трябвало да оставят никакви следи от лепило по повърхността. За съжаление не са много добро решение, ако са малко микрони и сте решили да ги постелите на пода си. Няколко механични движения с обувки или издърпване на стълба отгоре им и найлона бързо ще се накъса. Те също така няма да предпазят пода или стените ви от наранявания – ако изтървете някой остър инструмент или чук върху пода си, той определено ще се деформира и повреди. Също така трябва да имате предвид, че ако разлеете течност тя ще остане под формата на локва с която ще трябва много деликатно да се справите и да отделите време за нейното попиване. Покривните найлони могат да бъдат и изключително хлъзгави, особено ако използвате домашни чехли или други неподходящи за ремонт обувки.

- Защитно абсорбиращо покривало – най-оптималния вариант на защита, който комбинира силните страни на всички останали решения. Този тип предпазващи средства се използват при ремонт на стени, подове, врати, прозорци, парапети и множество други повърхности. Те успяват да защитят работната ви среда от капки, различни видове течности, механични повреди на пода ви и дори от удари от различни инструменти. Обикновено експлоатационния срок след полагане е около и дори над 3 месеца, което ги прави крайно издръжливи при многократна употреба.

Защитните флийз покривала са изработени от комбинация между мек нетъкан текстил и PE. Дебелината им е около 4 – 5 μ и са подходящи както за вътрешна така и за външна употреба.

Едно от най-големите предимства спрямо обикновените найлони е, че самата повърхност е противоплъзгаща и не позволява разместването на абсорбиращото покривало независимо от оказания натиск. В същото време то е изработено по напълно природосъобразен начин от екологичен материал, който може да бъде лесно рециклиран отново.

Как да изчислим колко дълго защитно покривало ни е необходимо спрямо квадратурата на стаята?

В един момент ще ви се наложи да изчислите квадратурата на вашата стая, според която трябва да прецените колко точно броя от защитното филцово покривало ще ви е необходимо. Предполага се, че при ремонтно-строителна дейност ще трябва да покриете целия под, така че ще трябва да изчислите колко е цялата площ. Това което трябва да направите най-напред е да си приготвите ролетка, с която да измерите разстоянията между противоположните стени, които мерите.

В случая вече трябва да сте разчистили пространствата в дома си за да не ви пречат мебелите и другите ви вещи. Разпънете ролетката от едната до другата стена, като следите лентата да е напълно изправена през цялото време. После повторете упражнението между другите две противоположни стени, определяйки дължината и ширината на стаята. Когато приключите с този процес вие вече имате дължината и ширината на стаята си. Чрез тези размери, ще можете да изчислите квадратурата на стаята си. Просто умножете дължината по ширината. Ако в случая сте измерили, че между едните стени има пет метра, а между другите разстоянието е 8 то тогава квадратурата на помещението ви е 4х7 = 28кв/м. Така вече спокойно можете да прецените колко броя от абсорбиращото покривало ще имате нужда.

Защо защитното флийз покривало е вашият най-добър избор?

В днешно време хората предпочитат да избират модерните и крайно практични решения вместо традиционните такива. Защитното покривало DECOREX представлява тънък, нехлъзгащ омекотяващ удари и водоустойчив протектор, който е лесен за пренасяне. Той се използва за защита при ремонт на стени, подове, врати, прозорци, парапети и други повърхности. Комбинацията от мек нетъкан текстил и PE, предоставя отлична защита на работните повърхности.

Неговите характеристики са следните:

- Изработено от PE + нетъкан текстил

- Тегло 220g/ m²

- Дебелина на найлона

- 4-5 μ

- Екологичен материал

- Експлоатационен срок след полагане – 3 месеца

- За външна и вътрешна употреба

- За многократна употреба

Области на приложение:

- Стъпала

- Различни подови настилки

- Парапети

- Стени

- Всякакви повърхности изложени на риск от нараняване при ремонтни дейности.