Преди да завърши летния сезон и да настъпи дъждовната есен хората обикновено гледат да довършат ремонтните си дейности. Като се стараят да поставят и изолацията на своя дом.

Независимо дали сте майстор, краен потребител или наш партньор сме сигурни, че след нанасяне на изолационната пяна е доста досадно нейното изрязване. Особено ако го правите с подръчни средства или вече затъпен нож.

А какво ще кажете за отстраняване на пяната от дрехите си?

Днес ще споделим няколко съвета с вас за да решите всичките си проблеми.

Няколко начина за изрязване и отстраняване на полиуретанова пяна

Не е нужно процеса по изрязване на полиуретановата пяна да бъде най-големият ви кошмар. Независимо дали сте нанесли термоизолационният материал много внимателно или пък точно обратното с цел да завършите по-бързо, той така или иначе трява да бъде оформен и подравнен. При притискането му от останалите строителни материали е нормално да излезе извън границите на запълнените пролуки.

В този момент имате няколко възможни решения:

- Отстраняване с шпакла - след нанасяне на изолационният материал преди засъхването му да вземете голяма шпакла с която да разнесете и остраните ненужната част от продукта (което може би ще ви отнеме повече време и нерви от всички останали методи)

- Използване на макетен или обикновен нож – много майстори решават, че това е най-добрият и изпитан начин за премахване на излишния изолационен материал. Това е добра опция като цяло, ако нямате друг вид уред под ръка. Трябва да изчакате пълното изсъхване на продукта и след това да се захванете с процедурата.

- Използване на специално предназначен уред за рязане на стиропор PREMIUM, който ще ви свърши перфектна работа в отстраняване на излишния продукт.

Той представлява инструмент с нагреваема тел за изрязване на EPS, фибран, въжета и др. Функцията му за бързо загряване позволява рязане на полистиролова пяна почти моментално с накрайника с гореща тел, което го прави идеалното решение на проблема ви.

Интересната част е, че уреда на PREMIUM се предлага с цели 3 накрайника за бърза смяна, което ще ви позволи да го използвате за различни ежедневни проекти. Това покрива изискванията на повечето хора след като в комплекта имате накрайник с горещ нож – за тези които са свикнали да боравят повече с него.

Накрайник за гравиране – ако решите да изрисувате определени фигури и на последно място гореща тел с която да режете и оформяте перфектно различни видове материали.

- След използването на уреда за рязане на стиропор и максималното отстраняване на изолационния продукт можете по-финно да почистите мястото със специален чистител. Обикновено този тип продукти се нанасят директно върху пяната като се оставят да подействат за определено време. След нейното разтваряне трябва да я отстраните и да забършите мястото с чист парцал.

Уред за рязане на стиропор 3 в 1 PREMIUM – технически характеристики

Нека споделим с вас някои технически характеристики на уреда:

- Мощност:

 Накрайник с гореща тел: 8,7W

 Накрайник с горещ нож: 9,6W

 Накрайник за гравиране: 4,2W

- Време за предварително загряване:

 Накрайник с гореща тел: 30 сек

 Накрайник с горещ нож: 60 сек

 Накрайник за гравиране: 120 сек

- Максимална температура на върха:

 Накрайник с гореща тел: 150 ℃

 Накрайник с горещ нож: 200 ℃

 Накрайник за гравиране: 300 ℃

Уреда за рязане на стиропор 3 в 1 на PREMIUM ще се справи с всяка една задача и изисквания от ваша страна. Той е достатъчно мощен за да свършите задачите си бързо и качествено, вместо да губите времето си с остарелите похвати.