Помните ли как за последно нанасяхте силикон само с пистолета и след това търсихте с какво да го разнесете равномерно. А дали беше особено сполучлив крайният резултат?

В днешно време хората могат да се възползват от най-различни видове инструменти, които значително улесняват тяхната работа. Особено след като вече сте налепили плочките, изхабили сте много нерви и сте пред финалната права – да поставите силикон. Сигурно се чудите от какви придружаващи средства се нуждаете, за да завършите процеса качествено. Със задоволство Ви информираме, че всичко което ви е необходимо се съдържа в нашият комплект шпакли за силикон 10 в 1.

Защо са ви необходими шпакли за силикон?

При работата с плочки, а и не само е жизнено важно доброто уплътняване и покриване на шевовете и фугите. В последно време стана много широкоразпространено използването на силикон поради неговата гъвкавост, издръжливост и лекота за използване. За успешното и прецизното му нанасяне обаче е препоръчително използването на специални уреди като шпакли за силикон. Нашите инструменти са изключително леки и лесни за използване, като в същото време ефективно спомагат за премахването на стария силикон и перфектното оформяне на новия.

Първата шпакла за силикон е снабдена с два ножа за отваряне на силикон (тип картуш) и още два за отстраняването на стария отдавна засъхнал, като това се случва с изключителна лекота. Можем да я наречем подготвителна, преди поставянето на новата фуга. Изработена от изключително здрава пластмаса тя е и компактна, благодарение на което може да бъде съхранявана навсякъде, където решите.

Шпаклата на DECOREX ще бъде с вас много дълго време, след като е предвидена за многократна употреба. Тя предлага достатъчна гъвкавост за извършване на дейността за която е предназначена – за отстраняване на стария силикон. Това се случва чрез острия накрайник.

Втората шпакла за силикон от комплекта на DECOREX разполага с цели пет различни силиконови накрайника с цел да се покрият всички възможни наклони на ъглите. Благодарение на това вече не са ви нужни други излишни инструменти, с които да се чудите как да разнесете равномерно силикона и да го оформите според вашите нужди. Чрез силиконовите накрайници постигате едни перфектно загладени фуги и не само. Това предава един цялостен завършен вид към крайният резултат.

Какво е нужно като подготовка преди използването на шпаклите за силикон?

Те са изработени от специален материал, който предполага лесното им използване и безпроблемното им приплъзване по повърхностите. В същото време захвата на дръжката осигурява стабилност по време на употреба. Не е необходимо предварително да обработвате повърхността чрез навлажняване с някакъв вид разтвор. На практика отговора на въпроса е, че не ви е нужна никаква подготовка.

Защо да изберете шпакли за силикон 10 в 1 DECOREX?

Спестяват ви изключително много време, което бихте изхабили при други дейности като поставяне на предпазни ленти или други приспособления, навлажняване на повърхността и всякакви подготвителни дейности. Изключително компактни, ергономични и комфортни за използване. Това прави съхранението им много лесно, а работата с тях безпроблемна и приятна. Устойчиви на многократно триене и някои видове киселини. Могат да бъдат използвани за всички стандартни и разширителни съединения, благодарение на петте си силиконови накрайника за различни възможни наклони на ъглите. Не увреждат ръбовете и не надраскват остъклените повърхности. Заради уникалния дизайн на шпаклите за силикон значително се увеличава ефективността им и това ги прави крайно практични. С помощта им можете да направите шевове, които ще имат различни контури, височини, дебелини и други характеристики.

Приятна и ефективна работа с нашите многофункционални шпакли.