Както повечето хора най-вероятно и вие обичате вашата градина, поддържате я редовно и гледате да добавите по някое ново растение. Предстои засаждане на ново дръвче или храст в градината ви? Имате много стари лопати, които са счупени.

Решение

Е вече е време да си купите. Ние имаме решение за Вас с гамата от сечива на Yaparlar. Те са произведени в Турция и наложени от нас с годините на българския пазар. Сечивата са закалени и прахово боядисани, готови да посрещнат всякакъв вид почви. Ще ви служат вярно дълги години и ще сте винаги подготвени за работа с тях.

При започване на първите изкопни работи за подготовка на мястото, където ще засеете вашето дръвче е необходимо едно единствено нещо.

Права лопата Yaparlar

С нея ще можете да извършвате редица процеси като обръщане, разравяне или изкопаване на почвата. Още от едно време във всеки двор има по една такава лопата. Тя ви гарантира качествена работа независимо от условията и терена, особено след като е изработена от изключително висококачествени материали.

След като сте окопали работната си площ сравнително прецизно следва да изгребете пръста и по-едрите материали. Бихте могли да продължите с правата лопата, но не е много препоръчително, защото най-вероятно ще ви отнеме поне два пъти повече време от това да използвате друга. Тук имате няколко варианта за подходящ инструмент според вида на терена:

Усилена градинска лопата Yaparlar

Тя е извита и плитка, изключително здрава с дръжка от обработен дървен материал, напълно подходяща за завършване на процеса. Тя се характеризира с висока устойчивост на натоварване.

Алуминиева широка лопата Yaparlar

С нея ще можете да работите с по-голям размах в сравнение с обикновените лопати. Тя ще ви позволи да загребете повече от материала, който желаете да преместите. Всичко това ще се случи по един много комфортен начин защото тя е с висок борд по края което ще попречи на изпадането от материала по земята. Дръжката е къса и удобна с ръкохватка на края за добър захват. Изработена от дуралуминий тя е сравнително лека но в същото време невероятно здрава и издръжлива.

Кирка и брадва 2 в 1 Yaparlar

Ако пък мястото е прекалено каменисто, то това е вашето решение. Заострената част „тип кирка“ е предназначена за изкопи в твърди почви, изключително удобна за повдигане и разчистване на едри камъни и парчета. Накрайника „тип брадва“ пък от своя страна се използва за лесно разсичане и разчистване без да сменяте инструмента. След като сте отстранили пръста и ясно виждате какво точно се е получило може би мястото ще има нужда от лека доработка. За да дооформите в желаната от вас фигура и размери изкопна част след грубото копаене следва да използвате друг вид лопата.

Правата квадратна лопата на Yaparlar

Тя се използва за очертаване на работното поле с цел създаване на ясни граници и форми които да следвате докато подравнявате мястото. Тя ще е вашия верен помощник при визуалното оформление на площта с която разполагате. За по-нататъшна поддръжка можете да използвате мотика Yaparlar за разораване на земята около растенията, изкореняване на плевелите, а също за прокопаване на тесни и плитки канали, където се сеят семена или се пуска вода за напояване. Тя е изработена от 3мм дебела закалена стомана. Стандартно прахово боядисана и с дръжка изработена от букова дървесина клас 1 с дължини 90см и 120 см.