Видове бензинови тримери

Във всяка градина, независимо от размера й, е от съществено значение да имате подходящи инструменти, за да поддържате реда и красотата на зелените пространства.

Един от най-важните инструменти, който може да ви помогне при поддръжката на тревните площи и не само, е бензиновият тример. Този тип машини са изключително полезни за рязане на тревата на места, където косачката не може да достигне, и за премахване на дребни храсти.

В тази статия ще разгледаме някои от разновидностите на бензиновите тримери, които могат да отговорят на вашите нужди и предпочитания.

1. Бензинов тример на колела: Тримерите с колела PREMIUM са специално проектирани за поддръжка на по-големи площи с цел удобство при работа. Те са оборудвани с мощен двутактов двигател с въздушно охлаждане, монтиран на рамката. Това което ги отличава от другите машини е, че имат колела с 9 шлица. Това позволява на потребителя да ги бута по време на работа, а не да ги разнася посредством лента през гърба и рамото. Този тип тримери осигуряват по-голяма маневреност и стабилност, като същевременно намаляват умората на оператора. Тримерите с колела са идеални за големи тревни площи и паркове, където е необходимо бързо и ефективно рязане на тревата. Съвсем спокойно можете да ги използвате с хоби цели за поддържане на вашата градина и заден двор.

2. Стандартен бензинов тример: Те са най-често срещаните на пазара. Значително компактни, леки и лесни за управление, тези тримери са оборудвани с двигател, който се намира в горната (задна) част на машината. Обикновено са средно мощни и не можете да ги използвате за по-сериозни задачи. Този тип са идеални за поддръжка на малки до средни градини и тревни площи. Те ви позволяват да достигнете труднодостъпни места, но не и да постигнете оптимална прецизност при работа с тях. За улеснение на нашите клиенти ние предлагаме корди, масла и самар с марка PREMIUM.

Основни характеристики на бензиновите тримери на колела

Техническите характеристики на този тип машини са от голямо значение за качествената им работа.

Това което трябва да споменем са следните параметри:

- Мощност – От първостепенно значение е мощността на машината. Колкото по-голяма е тя, толкова по-безпроблемна и дълга работа можете да извършвате. По-мощните тримери могат да се справят с по-гъста и висока трева, дори с дребни храсти. Мощност от 2200W би била напълно достатъчна за целите на повечето хора. - Капацитет на резервоара за гориво – Тримерите на колела обикновено са много икономични, което ги прави силно предпочитани пред стандартните косачки. Резервоарите им обикновено могат да поберат до около 1.2 литра бензин.

- Работа на бензин – Друго голямо предимство е ,че те използват бензин като гориво. По този начин няма да ви се налага да търсите контакт къде да го включите и постоянно да ви пречи кабел. - Съотношение на горивната смес – Преди да започнете работа е хубаво да проверите точното съотношение между горивна смес и масло, което е зададено като параметри от производителя.

- Тип на запалването – Стандартно повечето тримери са с ръчен старт. - Какво съдържа окомплектовката – Обикновено при покупка на тример с колела в комплекта е включен и диск за рязане. Как да изберем подходящия бензинов тример Когато купувате бензинов тример на колела трябва да се съобразите с някои фактори за да се сдобиете с правилната за вас машина.

- Площ – Първо трябва да прецените дали тримера ви е необходим за голяма площ, която подлежи на обработка или пък за вашия заден двор. По това можете да се ориентирате и за мощността на машината.

- Професионално или хоби – Друг важен фактор е дали ще вземете тримера за професионално ползване или просто за хоби поддръжка на градината и двора. - Колко пъти ще го ползвате – Преценете добре колко пъти в годината ще го използвате.

- Диск или корда – Някои тримери като PREMIUM ви предоставят възможността да работите с видиран диск или корда. Това може да се окаже голямо предимство при косене на различни видове трева и премахване на малки храсти.

- Разглобяемост – Ако се налага да транспортирате машината до отдалечено място за работа на село или на вилата трябва да съобразите с какво място разполагате. Някои тримери лесно се разглобяват и бързо добиват удобен за транспортиране в кола вид. Независимо от вида на бензиновия тример, най-важно е да се съобразите с вашите конкретни нужди и условия за работа.

Преди да закупите такъв тип машина, разгледайте различните опции или се консултирайте с наш специалист, ако е необходимо. Правилният избор на бензинов тример ще ви помогне да постигнете отлични резултати при поддръжката на вашия градински терен.