Греста представлява вещество, което се използва за смазочни цели. Тя е създадена с една единствена цел – да намали триенето между различни движещи се машинни части.

Обикновено можете да я намерите под формата на пастообразен продукт, но в днешно време тя се предлага и под формата на спрей, което я прави много по-удобна за използване. За разлика от много други смазочни средства гресите имат изключително висок начален вискозитет, който по време на работен процес бързо намалява.

Те се делят на няколко вида в зависимост от тяхното приложение, а именно на:

- Универсални

- Високотемпературни

- За смазване на машини за хранително-вкусовата промишленост

- За фина механика

Основни характеристики на бялата спрей грес

Бялата спрей грес PREMIUM HD гарантира дългосрочната и безпроблемна работа на машини и системи благодарение на формулата си от висококачествени съставки. Можете да я използвате за зъбни съединения с температура до +150 °С.

Основните характеристики на този тип продукти се свеждат до следните критерии:

- Предотвратяване на корозия – Тя успешно успява да смаже елемента който сте обработили с нея, но и в същото време образуват защитен слой, който предпазва машините ви от корозия. Така ще можете да се радвате на дълъг експлоатационен период, който ще е и безпроблемен.

- Отлична дългосрочна устойчивост срещу вода – Когато използвате спрей грес вие си гарантирате дълготрайна защита срещу вода. Някои продукти имат водотблъскващ агент в тях, който не само отблъсква течностите, но и запазва действието на спрея за по-дълго време.

- Намаляване на разходите за обслужване – Когато механизмите на една машина са добре смазани с помощта на висококачествен продукт можете да сте сигурни, че това ще удължи техния експлоатационен живот. Ще намали триенето между различните им елементи, предотвратявайки бързото износване на машината и отлагайки ремонтната дейност за по-нататък във времето.

Приложения на бялата спрей грес

Този тип продукти имат широка област на приложение и винаги можете да им намерите приложение, независимо дали сте професионален механик или хоби майстор. Спрей греста може да бъде използвана за:

1. Строително ремонтни дейности – Този тип продукти намират приложение в строително-ремонтните дейности като неотменна част в поддръжката на редица машини, а и не само. Можете да смазвате силно натоварени машинни части, като плъзгащи лагери, сачмени лагери, шарнирни опори и още много.

2. Индустриално приложение – При различните видове индустрии може да се ползва за смазване на валове и водачи когато това е жизненоважно за гладко протичане на работния процес.

3. Превозни средства – В автомобилната индустрия и последващите ремонтни дейности по МПС може да се използва като смазка за клеми на акумулатори. Също така и при зъбни колела, зъбни предавки, задвижващи механизми и подобни.

4. Разностранни приложения – Многобройните приложения включват и смазване на вериги и стоманени въжета, отворени зъбни механизми и още много части, които по този начин биват предпазени от бързо износване.

Начини за използване на спрей греста

Спрей гресите както вече споменахме служат за смазване на най-различни елементи, които обикновено са подложени на износване чрез търкане. Те са изключително лесни и интуитивни за прилагане.

- Преди да използвате продукта е необходимо да почистите повърхността от всякакви нежелани тела и замърсявания, които биха повлияли неблагоприятно на работата му. По този начин ще удължите живота на греста и ще запазите нейните смазващи свойства.

- След като вече сте почистили напръскайте добре със спрея елементите които подлежат на обработка. Количеството което трябва да положите от продукта силно зависи от типа машина, елемент и дори от околната среда в която ще работи смазаната част.

- Гресите са добра идея вместо смазочното масло когато обработените детайли се придвижват по-рядко или бавно. Друго предимство е че те няма да се стекат с времето за разлика от други типове продукти.

- След като сте обработили елементите можете спокойно да сглобите или затворите машината и да продължите с работата си.

- Периодично поглеждайте дали не се нуждаят търкащите се части от повторно смазване за да удължите работната им способност максимално дълго.

В днешно време има много и разнообразни греси на пазара, които предлагат отлично качество и висока производителност. PREMIUM HD е грес под формата на спрей, което ще ви помогне да я нанесете изключително лесно и без да цапате излишно работното си помещение.

Тя има редица приложения за най-различни машини и елементи, които са подложени на постоянно търкане.

Можете да я използвате за предотвратяване на корозия, намаляване честотата на ремонтните дейности, също така тя има отлична дългосрочна устойчивост срещу вода.