Може би сте решили да термоизолирате дома си по традиционният начин чрез залепване на изолационни панели или пък се чудите тепърва как да подходите към процеса. Може би нямате представа как да залепите панели от XPS (фибран) и EPS (стиропор)?

Всичките ви въпроси ще получат отговор в тази статия.

Защо трябва да изберете пистолетно лепило за топлоизолация PU-960P на бранд AKFIX

Най-напред трябва да споменем, че лепило за XPS, EPS и изолационни панели PU-960P е изключително труднозапалимо, изградено на полиуретанова основа. Една от уникалните му характеристики се състои в това, че е специално произведено за употреба с всички полистиролни изолационни плоскости, както и към основи от бетон, тухли, дърво и битумни продукти.

От нашият бранд Akfix са се постарали да направят лепило PU-960P с отлична адхезия към всички повърхности, което от своя страна го прави годно за външна и вътрешна употреба. С един флакон ще можете да покриете до главозамайващите 14 кв. м. като трябва да имате предвид, че самото лепило увеличава обема си с до 10%. Преди употреба трябва да разклатите добре флакона и без никаква предварителна подготовка лепилото се нанася с пистолет за полиуретанова пяна. След по-малко от 2 часа можете да пристъпите към монтажа на дюбелите. Трябва естествено да вземете предвид температурата при нанасяне, която е от +5°С до +30°С. Температуроустойчивостта която можете да очаквате варира от -40°С до +100°С което е предостатъчно дори в екстремни условия.

Пистолетно лепило за топлоизолация PU-960P е подходящо за употреба и лепене на големи и тежки плоскости, каквито най-вероятно ще ви се наложи да ползвате при строително ремонтните си дейности. С грижа и мисъл за околната среда продукта е абсолютно нетоксичен и безвреден за здравето. Предлага се и във вариант за ръчно ползване със сламка за еднократна употреба или със специална ръкохватка за многократна употреба.

Приложения и свойства на пистолетно лепило за топлоизолация PU-960P на бранд AKFIX

Специално произведено за употреба върху всички полистиролни изолационни плоскости (екструдиран /XPS/ и експандиран /EPS/ пенополистирол), както и към основи от бетон, тухли, дърво, битумни продукти. Без предварителна подготовка - нанася се с пистолет за полиуретанова пяна. Нетоксичен продукт, безвреден за здравето и за околната среда. Намалява появата на плесен и мухъл. Подходящ за вътрешна и външна употреба. След по-малко от 2 часа (в зависимост от температурата и влажността на въздуха) се пристъпва към монтаж на дюбелите. Важно е да споменем, че съхранението и срока на годност е 12 месеца в неотворена опаковка при съхранение на стайна температура.

Технически данни:

Основа: Полиуретанов преполимер

Втвърдяване: от влагата

Относително тегло: 21 +/- 3 kg/cm3 (ASTM D1875)

Отворено време (1 см. ширина): 6 +/- 2 мин. (ASTM C1620)

Време за рязане (1 см. ширина): 20 - 45 мин. (ASTM C1620)

Време на втвърдяване: 24 часа

Цвят: светло розов

Производителност: 50 - 55 L (ASTM C1536)

Производителност метрична: 14 m2

Клас на горене на пяната: B2 (DIN 4102-1) (EN 13501-1)

Увеличаване на обема: Макс. 10%

Топлопроводимост: 0,036 W/m.k (при 20°C) (DIN 52612)

Компресия: 0,03 MPa (DIN 53421)

Абсорбция на вода: макс. 1 vol% (DIN 53428)

Температура при нанасяне: +5°C до +30°C

Температурна устойчивост: -40°C до +100°C

*Данните могат да варират в зависимост от условията на околната среда като температура, влажност и т.н.

Цвят: Розов

Обем: 750мл./850гр.