Понякога не ви се занимава с напояването в градината или пък просто нямате времето да осъществите това Ваше задължение покрай забързаното си ежедневие.

Двоумите се между стандартен градински маркуч и такъв предназначен за капково напояване? А защо да не получите и двете неща в един и същ продукт.

Градинският сълзящ маркуч на PREMIUM е изработен от изключително устойчив материал, което спомага за дълъг експлоатационен период от няколко сезона във вашата градина или двор. Издръжлив на прегъване, той може да бъде съвсем спокойно разположен в S-образна форма между растенията или дори да се увие на спирала под дървото.

Приложение

Важно е да отбележим, че силно се препоръчва за култури, които не обичат вода по листата. Той представлява комбинация от стандартен градински маркуч и такъв за капково напояване – осигурява необходимата влага, като бавно изпуска вода директно в корените. По този начин се достига оптималната дълбочина в почвата. С този тип маркуч можете да спестите до 70% вода в сравнение с традиционните методи за напояване, тъй като разходът от изпарения е минимален.

При този тип водоподаване растенията успяват да реагират много по-добре в следствие, на което развиват кореновата си структура по-надълбоко.

Друго, което трябва да се вземе предвид е постоянното водоподаване, благодарение на което ще се случи равномерното напояване.

Градинският сълзящ маркуч PREMIUM е приложим при почти всички видове култури. Също така успешно се използва както в градината, така и в оранжерии.

Разсадите на зеленчуци и цветя изискват по-специален подход, защото те са много нежни растения. Поливането препоръчително трябва да се случва капка по капка без излишно овлажняване на листата, като това им подсигурява подходящи условия за правилно развитие.

Другите култури, при които е приложимо използването на градинският сълзящ маркуч PREMIUM са зеленчуци като домати, краставици, чушки, картофи и други.

В интерес на истината може да бъде ползван и при ягоди, малини, царевица, спанак, лавандула и други.

Културите, които са неподходящи за този тип напояване са листни – като зеле и маруля, култури като ориз и други подобни.

Предимствата на сълзящия маркуч са:

- пести вода – можем да отбележим до около 70% по-малко използване на вода в сравнение с другите методи на напояване поради ограничаване на изпаренията

- подобрява продукцията – в следствие на по-правилното и равномерно водоподаване растенията раждат плодове до 40% повече

- осигурява се оптимално количество на влагата благодарение на което овошките и зеленчуците дават по-едра и по-качествена реколта

- упражнява се контрол над образуването на плевели чрез концентрираното поливане само в корените

Можем да продължим с изброяването на предимствата, които ви предлага сълзящия маркуч на PREMIUM, но ви предлагаме лично да се убедите в неговите качества.

В комплекта са включени бързи връзки, накрая маркуча завършва със стоп връзка. Неговата дължина също така може да бъде редуцирана от първоначалните 15 метра. Това, което можете да направите е последователно свързване на маркучи след поставяне на конектор и метража може да бъде увеличен на 30 метра.