Независимо дали Ви предстои ремонт вкъщи или пък се занимавате професионално с ВиК инсталации то трябва да сте наясно, че нещата няма как да се случат без тръбен ключ.

Изграждането на система от тръби изисква много време и прецизна работа, но за да приключите успешно начинанията си е необходимо да се сдобиете с правилните инструменти. Клещи гарга PREMIUM са специално разработени и използвани за изпълнение на тръбни инсталации.

Те могат да се настройват да завъртат цилиндрични и други свързващи тръбни елементи с различни размери чрез настойка. Този тип клещи са самозаклемващи. За завъртане на детайла се натиска горното притискащо рамо. За въртене в другата посока трябва да се обърнат клещите. Зъбите за захващане също са конструирани за работа в една посока.

При много здраво закрепени тръби или малка дебелина на стените на тръбите, има опасност да се повреди тръбата от самозаклемващия ефект на клещите. За какво се използват клещи гарга и защо е необходимо да ги имате и вие сред инструментите ви Тръбните клещи познати още като тип „гарга“ намират универсално приложение, но поради специфичната си конструкция те биват специално предназначени за развиване и завиване на тръби, тръбни съединения, винтове и други обекти с резба.

Клещи гарга PREMIUM 10” са изключително здрави, защото са изработени от хром-ванадиева стомана. При работа с тях ще се чувствате в свои води и никога няма да изпуснете инструмента, тъй като дръжката му е двукомпонентна, предотвратявайки всякакви възможни неудобства. Техният дизайн включва иновативен механизъм за регулиране на захвата на челюстите им. Инструментът е с дължина 250мм ,което допринася към възможността за прилагане на по-голям натиск.

Клещите PREMIUM могат да се самозадържат щом веднъж обхванете обекта с тях и го залостите с челюстите им. Това от своя страна допринася към улеснението ви в работата с инструмента, защото от този момент нататък единственото, което трябва да правите е да оказвате натиск върху горното рамо на клещите. Механизмът на клещите PREMIUM позволява да бъдат прецизно регулирани чрез възможните многобройни позиции.

Една крачка пред конкуренцията с клещи гарга PREMIUM

Не е нужно да сте професионален ВиК майстор за да се възползвате от такъв тип инструмент. Този вид клещи могат да са много версатилни по отношение на техните приложения. С времето понякога тръбите прокапват и имат нужда от затягане. Можете да го направите бързо и качествено с помощта на клещи гарга PREMIUM. Друг път се налага да смените и намотаете нов конец с лепило за уплътняване на метални тръби и фитинги. С няколко движения ще развиете проблемния сегмент и ще подмените уплътнението или самата тръба. За разлика от много други клещи гарга на пазара тези с бранд PREMIUM са много издръжливи, защото са изработени от хром-ванадиева стомана. Независимо дали работите професионално или имате личен проект за изпълнение, то нашите клещи ще са до вас през цялото време.

Повече за бранд PREMIUM

Продължаваме успешното търговско развитие на бранд PREMIUM, собствена марка на Валерий СиМ Груп АД. Асортиментът на този бранд е с широка приложимост както в професионалния, така и в хоби сектора.

В качеството си на утвърден бранд, PREMIUM има разширено представителство в сектори и насочености, като ръчни инструменти, градински аксесоари, електрическо оборудване, крепеж, обков, аксесоари, консумативи и други.