В някои определени случаи обикновеното широкоразпространено лепило по търговските мрежи не би ни свършило работа. Често при нанасяне се случва така че накрая има прекалено много или прекалено малко от него. Контролирането на процеса е трудно изпълнимо, когато се използва четка за неговото нанасяне.

Ако сме решили да възстановим тапицерията на автомобила си чрез залепване на вече разлепените места много бързо ще разберем, че за да свършим качествено работата си ще трябва да използваме лепило спрей. Това ще ни предпази от протичане, лошо слепване или други нежелани ефекти от обикновеното лепило. Този тип лепила са със специално разработени разпръсквачи, които предотвратяват неконтролирано разпръскване на материала. Могат да бъдат използвани за фиксиране на вече износени и оръфани ръбове или кантове, които са паднали. Те са изработени по такъв начин, че не се просмукват в порести материи, и ги прави подходящи за най-различни типове тапицерии на автомобили, дивани, столове, канапета и т.н.

Видове спрей лепила:

Спрей лепилата са още познати като „аерозолни“ затова не се чудете, ако чуете този термин. Съществуват най-различни видове в днешно време с множество изменения в характеристиките и качествата, това важи и за лепилата тип спрей. Трябва да подходите с повишено внимание към различните фактори, които биха повлияли над избора ви за да вземете възможно най-доброто решение:

1. Какво точно ще залепяте – най-напред трябва да решите какъв материал е необходимо да залепите и да определите неговият вид. Ако търсите специален спрей за хартия, картон и подобни от него тип, то всеки спрей би ви свършил добра работа в процеса.

2. Стъкло, кожа, пластмаса, винил – това са по-специфични материали, за които има определени лепила осигуряващи здраво слепване за максимално продължително време.

3. Дърво, тежки метали, керамика и текстил – също още един набор от специфични за залепяне материали, които подлежат на правилен избор за подходящ тип лепило.

4. Колко бърза адхезия с работната площ ви е необходима – може би имате нужда от лепило спрей, което съхне изключително бързо или пък точно обратното. В първия случай това е хубаво, когато работите с материали изискващи минимално държане по време на монтажен процес и мигновено слепване. Във втория случай можете да използвате лепило спрей с бавно съхнене, докато монтирате рекламни материали като лога, декорации, табели и други. Така ще имате шанс да разместите материала преди финалното залепване, ако първоначално е сложен накриво.

Как се използва лепило спрей

При използването на лепило спрей не е необходимо да имате каквито и да е странични помощни материали, като четки например. Няколко лесни стъпки ще доведат процеса до желания резултат бързо и безпроблемно:

- Отстранете предпазната капачка от спрея.

- Насочете го към желаната повърхност.

- Напръскайте един слой лепило, след това повторете при необходимост.

- Прилепете желаните повърхности една към друга докато усетите, че са залепнали.

- Ефекта от лепилото спрей е изключително бърз и траен. Важно е да отбележим, че спрея може да се използва за авто ремонти. Ако тапицерията на вашия автомобил е започнала да се разлепя в следствие на дългогодишна употреба и множество търкания, то можете да се обърнете към лепилото спрей за един бърз, качествен и дълготраен ремонт. Можете да го използвате като спрей лепило за таван на кола. Ако случайно той е увиснал и не искате да давате пари за автотапицер, то можете да си спестите пари и излишни главоболия като го ремонтирате сам. Отлепяте напълно тапицерията от тавана напръсквате хубаво със спрея и притискате местата за залепване до пълно прилепване. Докато се усетите работата вече е свършена и можете да отделите повече време за някоя друга полезна дейност.

Предимства и мерки за безопасна работа с лепило спрей

Когато използвате лепило спрей е важно да се съобразите с общите инструкции за употреба на този тип продукти. Спрей лепилата като този на PREMIUM HD са със специално разработен разпръсквател, който не позволява разхищение на продукта или случайно странично напръскване. Това от своя страна ви предпазва от нежелан пряк контакт с лепилото в спрея. Той е почти без никаква миризма и е напълно прозрачен. Боравенето с него е просто и изключително лесно. Винаги използвайте спрея в добре проветриво помещение като го насочвате директно към работната повърхност. Има много добра адхезия към текстил и кожа. Не изгаря дунапрен. Не се просмуква в порести материали. Приложимо при ремонт на тапицерии на автомобили, домашни ремонти на мебели и други. Произведен в Германия.

Области на приложение: пяна и юта, филц и текстил, изолационен материал и експандиран полистирол, дърво и фурнир, метали.