Съвети за засаждане на цветя и поддръжка на градината

Въпреки горещото време навън вие обичате да работите в градината си, поддържайки я в перфектно състояние. Необходимо е човек внимателно да планира всичките си дейности по този процес. Може да се каже, че той е дългосезонен започвайки от ранна пролет и продължавайки до късна есен.

Може би сте решили да засадите цветя и се чудите откъде да започнете, защото досега не сте го правили? Сигурно нямате търпение да усетите уханието им рано сутрин докато си пиете кафето край градината.

Ние от Валерий СиМ Груп сме насреща да ви помогнем с осъществяването на вашите идеи.

Планиране на мястото за засяване

Възползвайте се максимално добре от пространството, с което разполагате, като го разграфите равномерно и съобразено с размера на избраните от вас видове цветя. При планирането можете да поставите в центъра едногодишни и двугодишни цветя. Покрай тях, ограждайки ги можете да засеете луковици, цъфтящи храсти и многогодишни цветя. Идеята тук е лесно да можете да подготвите почвата за следващите растения без да нараните корените или луковиците на многогодишните насаждения около центъра. Това може да се случи с помощта на нашия градински мини комплект от 3 части, като отделните инструменти са изработени от здрава пластмаса, позволявайки ви в същото време контрол и нужната нежност за работа около другите растения. Другия важен момент идва с това, че повечето цветя се нуждаят от 6 до 8 часа слънчева светлина всеки ден. Затова внимателно преценете кои части от двора ви биват огрявани по цял ден и кои тънат в дълбока сянка.

Разчистване на мястото

Самият терен около вече набелязаните места може да бъде лесно почистен с помощта на вилица тип гребло. Просто премахнете големите листа и клоните, които са изпаднали при поредния силен вятър и като цяло сте готови да преминете през следващия подготвителен процес.

Подготвяне на почвата за засяване

Трябва да се внимава за състоянието на почвата особено преди започване на процеса по засяване. Тя трябва да е плодородна, достатъчно овлажнена и с правилния баланс между киселинност и алкалност. Ако се наложи можете да подобрите състоянието й чрез добавяне на 2 до 5 сантиметров слой компост и изгнили листа.

Обработване на почвата и засяване

Като за начало можете леко да окопаете рохкавата ви почва с нашата мотичка за да стане по-ронлива, позволявайки на процеса по поставянето на цветето да бъде улеснен. Важно е до неговите корени да достигат достатъчно количество вода и хранителни вещества и в крайна сметка да цъфти дълго време, докато радва вас и гостите ви в градината. Копаенето трябва да се случва само, когато почвата е достатъчно влажна. Използвайте лопатката, за да обърнете внимателно горните 8 до 15 сантиметра пръст с цел смесване с органичната материя. Когато поставите цветето във вече създадените каналчета в почвата следва да заринете отворените места с почва. За съжаление във всяка градина е възможна появата на плевели, като е по-лесно да се предприемат мерки преди тяхното появяване. Това може да се случи с поставянето на няколко сантиметра мулч.

Грижа за новите ви цветя в градината

Грижата за растенията ви може да е много лесна и приятна. За целта не са ви нужни свръх скъпи и специални инструменти, а ви е напълно достатъчен нашият градински мини комплект от 3 части – мотичка, лопатка и вилица тип гребло. Също е важно да не забравяте да поливате редовно новата си цветна градина. Честотата изцяло зависи от типа почва, влажността и валежите. На водата й трябва време за да проникне дълбоко успявайки да накисне цветята вместо да изтече нанякъде. Както сме споменавали и преди най-доброто време за поливане е рано сутрин с цел да сведем изпарението до минимум. Пожелаваме ви много положителни и цветни емоции, докато се грижите за вашите цветя и поддържате градината си в изряден вид!