В днешно време, когато ефективното, икономично и бързо отопление е от съществено значение, газовите калорифери изпъкват като идеалното решение за отопление на различни типове обекти.

Независимо дали става въпрос за строителни обекти, добре проветрявани помещения, гаражи или дори градински къщи с по-големи размери, газовите калорифери са незаменими, предоставяйки бърз и ефективен начин за затопляне на помещения с голям обем или поддържане на оптимална температура в тях дори през най-студените дни.

Един от ключовите аспекти на газовите калорифери е тяхната устойчивост и мобилност. Обикновено притежават дръжки за лесно пренасяне, като тези устройства могат да бъдат поставяни на различни места според вашите нужди. Това ги прави идеални за временна строително-ремонтна дейност, обекти или ситуации, където е необходимо пренасянето на отоплителното устройство от едно място на друго.

Защо да използваме газов калорифер?

Газовият калорифер PREMIUM предлага значително по-висока мощност в сравнение с други видове отоплителни системи. Неговото пиезо запалване гарантира лесен и бърз старт всеки път. С достатъчно голямата си мощност, задвижван от газ, той генерира значително количество топлина, което позволява бързо и ефективно отопление на големи пространства. Независимо дали става въпрос за затопляне на голямо складово помещение, работилница или строителен обект, газовият калорифер ще се справи със задачата с изключителна лекота.

Освен високата мощност на този тип машини, те са изключително ефективни и в поддържането на желаната температура в помещенията. Този модел разполага с регулатор за налягане и маркуч за газ, които са включени в комплекта, чрез тях се контролира нивото на отдаваната топлина. Това позволява на калорифера да поддържа постоянна температура в помещението, без да се налага постоянното му регулиране. В резултат от това се постига оптимален комфорт и ефективност при отоплението на пространството.

Безопасност на газовите калорифери

Важно е да се отбележи, че газовите калорифери в днешно време са изключително безопасни за употреба. Те са оборудвани със защитни системи в случай на възникване на някакъв тип повреда. Това гарантира, че устройството ще работи безопасно, без да представя риск за околната среда или за хората, на които се предоставя.

Предимства на газовите калорифери спрямо други устройства за отопление

- Едно от ключовите предимства на газовите калорифери е тяхната икономичност. Газта, която служи като източник на гориво, е много по-евтин алтернативен вариант в сравнение с други енергийни източници, като електричество или дизел. Това означава, че използването на такъв тип отоплителен уред може да намали разходите ви в сравнение с алтернативните методи, които в днешно време са доста по-тежки на бюджета ви. В допълнение, газта е достъпен и лесно доставяем ресурс, което гарантира непрекъсната наличност на гориво за вашето отоплително устройство.

- Газовите калорифери се отличават и със своята изключителна издръжливост и дълъг живот. Те са изработени с висококачествени материали и компоненти, които гарантират устойчивост и надеждност в дългосрочен план. Независимо дали се използват в строителството, индустрията или други професионални области, газовите калорифери ще издържат на интензивна употреба и ще ви служат дълго време.

- Друг аспект, който заслужава да се спомене, е лесната инсталация и употреба на този тип отопляващи газови устройства. Те са компактни и мобилни, което ги прави лесни за поставяне и директна употреба. Просто свържете газовата бутилка към устройството, регулирайте желаната степен и сте готови да се насладите на топлината и комфорта, които вашият газов калорифер предоставя.

Как да боравим безопасно с газов калорифер?

Не трябва да местите калорифер PREMIUM, когато той работи или, когато е включен в електрическата мрежа, преместването му може да се извършва само след като се охлади, и след като сте извадили щепсела от контакта. Счита се, че е осигурена добра вентилация, тогава, когато обемът на помещенията (в m3) е най-малко 30 пъти повече от нормалната топлинна мощност (в kW) на всички машини, използвани в това помещение и когато могат да бъдат осигурени въздушна циркулация, прозорци или постоянни отвори, размерът, на които (в m 2) е най-малко 0,003 пъти от нормалната топлинна мощност (в kW) на всички машини, използвани в това помещение.

Технически данни на газов калорифер PREMIUM

Мощност: 15KW/51,110BTU

Напрежение: 220V-240V~50HZ

Изходно налягане на регулатора: 300mbar

Въздушен поток: 300m3/h

Клас на защита: IP44

Консумация на газ: 1.07kg/h

Тип гориво: Пропан бутан I3B/P

Мин. размер на газовия цилиндър: 15kg

В заключение, газовите калорифери са незаменими уреди за бързо и ефективно отопление на разнообразни обекти. Те съчетават висока мощност, икономичност, безопасност и издръжливост в едно компактно и лесно за употреба устройство. Независимо дали сте строител, автомонтьор, професионалист в определена индустрията или просто търсите решение за отопление на големи помещения, газовият калорифер PREMIUM ще отговори на вашите нужди и ще ви предостави уют и комфорт през студените зимни дни. Доверете се на газов калорифер PREMIUM, който ще ви изненада със своята икономичност и ефективност.