Започнали сте нов проект, който е свързан с рязане на бетон и тухли, гранит или пък други подобни материали с твърда структура?

Може би вече сте проучили пазара откъм идеи как да постигнете това свое начинание или от сега нататък ще се ориентирате. Ние сме готови да ви помогнем с избора. Като за начало трябва да споменем, че ще ви е необходим диамантен диск за рязане.

С цел да ви улесним нека ви представим диамантените дискове с бранд Rodex от серията Ultra Slim Turbo, които постигат изключително добри резултати, както при промишлено рязане така и при хоби работа вкъщи. Благодарение на техният супер-тънък дизайн, те осигуряват абсолютно гладко рязане без следи от начупване при сряза, особено при фаянс и теракот.

Можете да сте напълно сигурни и спокойни в своя избор на нашите дискове. Трябва първоначално да си отговорите на няколко въпроса за да сте напълно сигурни какво точно търсите. Като за начало е хубаво да уточним какво точно представляват диамантените дискове.

Те обикновено се произвеждат от метали на прах, като към тях се смесват различни по големина диамантени частици. По този начин те вече стават годни за рязане на различни материали като керамика, гранит, армиран бетон, изкуствени или естествени камъни.

Другото, което трябва да вземете предвид е обема на работа, който ще бъде извършен с диамантения диск на Rodex. Често биха ви съветвали, че при голям обем на работа за препоръчване е самата ви машина да е за професионална употреба.

Отделно ще Ви е необходим и професионален диск за рязане, специално разработен за честа употреба, характеризиращ се с дълъг живот и висока скорост на рязане, точно какъвто е Rodex Ultra Slim Turbo.

Следващото нещо с което трябва да се съобразите е мощността на използваната от вас машина. Самата технология за производство на диамантените дискове ги дели на различни видове, подходящи за по-бързи или бавни машини.

Ако решите да използвате диск, който е предназначен за машина с по-малка мощност, на машина с по-голяма мощност то той почти със сигурност ще се износи много по-бързо.

Другият ни съвет е да проверите вътрешния и външния диаметър на диска, като той трябва да съответства на предписаните от производителя размери. Височината на сегмента е от голямо значение. Интересната част се изразява в това, че диамантените дискове, които са с по-високи сегменти могат да имат по-дълъг живот. Най-често срещаните височини варират между 7мм и 12мм. В случая при Rodex Ultra Slim Turbo тя е 10мм което е напълно достатъчно.

Дебелината на сегмента също играе важна роля в процеса на рязане. Няма нужда да се тревожите обаче за тази подробност, тъй като има общоприети дебелини на сегменти за различните диаметри на диамантените дискове.

Ако работата ви допира по-скоро за по-бързото й приключване можете да се поинтересувате от по-тънки сегменти и основа на диска. Като естествено имате предвид, че по този начин ще изгубите голяма част от иначе големия живот на диска ви.

Диамантените дискове с бранд Rodex са направени да постигат желаното качество на рязане и осигуряват сигурност по време на работа. Идеални при рязане на бетон и тухли, гранит или други подобни материали с твърда структура. Абразив: диамант клас D – първо качество. Характеризира се с отлично качество на рязане, висока наситеност на диамантени частици, бързо рязане и дълъг живот.

Технически характеристики:

Външен диаметър ф 1: 115 мм

Вътрешен диаметър ф 2: 22.2 мм (включена втулка на 20мм)

Дебелина: 1.2 мм Височина на сегмента: 10 мм