Какво представлява полиуретановата пяна?

Навсякъде около строителните площадки, а и не само сте чували да се споменават различни средства за херметично уплътнение. Най-разпространеният вид е полиуретановата пяна, която е първенец в справянето с проблемите. Особено когато е необходимо да запълните/уплътните по-големи площи и елементи изберете нея.

Всеки път когато започнете да я използвате тя излиза под налягане от флакона и се получава реакция с влажността на въздуха. Нашата висококачествена полиуретанова пяна на Akfix е направена по специална формула, която я прави изключително подходяща за прилагане при ниски температури. Тя е специално разработена за приложения в каравани с черен цвят, като в същото време е приложима и като запълващ, свързващ и изолационен материал с общо предназначение. Пяната може да бъде използвана и на строителни площадки.

Приложения на полиуретановата пяна

Тя може да бъде използвана за редица важни процеси, от които пряко зависи вашият комфорт и удобство.

Пяна 892P на Akfix е особено подходяща за използване във вашата каравана.

Ще ви помогне за:

- Закрепване или монтиране на различни видове елементи, например при монтаж на нови прозорци или за подсилване закрепването на водопроводни тръби

- Подсилване и изграждане на звукоизолацията – чрез технологията си на образуване на малки джобчета пълни с въздух, които изолират себе си едно от друго се създава една здрава и устойчива смес, която не пропуска звуковите вълни

- Топлоизолация – пяната е с изключително ниска топлопроводимост. След като завършите работата с нея разходите за отопление и климатизация намаляват драстично.

- Локална стабилност – без провисване, свиване, висока съединителна стабилност

- Устойчивост на UV лъчи – за разлика от другите полиуретанови пени на пазара, тази на Akfix има отлична защита срещу UV лъчи.

- Херметизация – отлична опция за запълване и уплътняване на празнини, големи пукнатини или дупки във вашата каравана. Пяна 892P е идеално решение при силно вибриращи повърхности.

- Изолация – подходяща при изолация на електрически инсталации, тръби за топла и студена вода.

Полиуретановата пяна заради своите изключителни свойства се е превърнала в широкоразпространено и много търсено решение на пазара.

Но ние от Валерий СиМ Груп успяваме да Ви предложим най-иновативните продукти като към нейните качества са добавени устойчивост на плесен и вода, а също така и труднозапалимост.

Как да използвате новата си полиуретанова пяна 829P Akfix?

Като за начало трябва да споменем, че е хубаво да извадите любимата си работна униформа, а ако попадне част от пяната върху униформата, можете да я почистите с чистител за полиуретанова пяна 800C AKFIX.

Важно е също така да се снабдите с ръкавици, за да предпазите кожата си. Преди да използвате пяната е нужно хубаво да разклатите флакона за не по-малко от 30 секунди за да се смесят различните компоненти в нея. Ако не осъществите процеса правилно е напълно възможно да получите много съмнителен резултат откъм консистенция и качества. Следващата стъпка е флаконът да се завие на пистолета. При нанасянето на продукта е жизненоважно, той да е през цялото време с дъното нагоре иначе рискувате да изкарате само газът и после сместа вътре да стане неизползваема.

Финални стъпки

След като приключите работата с полиуретановата пяна на Akfix е хубаво да помислите за пистолета, който ползвате. Добре е той да бъде почистен обстойно от използвания продукт с помощта на чистителя за полиуретанова пяна 800C AKFIX.

Шансовете Ви за отлично почистване са най-високи докато пяната не се е втвърдила напълно.