Какво представлява боркороната за дърво и за какво се използва?

За разлика от свредлата за дърво, боркороните имат подобно приложение, но с друг замисъл. Обикновено се използват за направата на отвори с голям диаметър в дърво, ПДЧ или шперплат. Често се среща някои хора да ги ползват и за пробиване на пластмаса. Комплектът боркорони за дърво на бранд PREMIUM е изработен от въглеродна стомана с твърдост HRD 20 – 22. В него се съдържат размери от 19 до 127, общо 16 части (19мм, 22мм, 28мм, 32мм, 38мм, 44мм, 51мм, 64мм, 76мм, 89мм, 102мм, 127мм). Дълбочина - 1"" (25мм). В комплекта е включен център за боркорони, осигуряващ структурна твърдост и прецизно пробиване. Тук е мястото да споменем, че остриетата обикновено са различни по профил на зъбите и стъпка.

Как да прецените кога ви е нужна боркорона за дърво?

Ако се нуждаете от пробиване на дупки с различни диаметри в части от дърво, ПДЧ, шперплат и други материали с дървена основа то са ви необходими боркорони за дърво. Целта е да ви помогнат при направата на дупка с размер и дълбочина по ваш избор, като това трябва да се случи бързо и прецизно. В сравнение с обикновените свредла, които могат да достигнат до един определен диаметър и са за по-специфична работа, то боркороните успяват да достигнат до над 100 мм и повече, позволявайки ви пробиване на много големи отвори. Те мога да бъдат напълно успешно използвани и за работа върху гипсокартон с дълбочина до 25мм.

Как точно работят боркороните за дърво PREMIUM и защо да изберете тях?

За разлика от свредлата, боркороните режат по малко по-различен начин. Режещата им част позволява работа по периферията на отвора. Работата започва със свредлото, което е разположено в центъра на приставката. По този начин успяваме да пробием така нареченият центриращ отвор и след това вече продължаваме с изрязването. Боркороните за дърво на PREMIUM са направени от здрави износоустойчиви материали с цел по-дълъг живот и безпроблемна работа. Самата форма на този тип консуматив ограничава дълбочината на отвора. При боравене с боркорони или свредла е хубаво да се правят кратки паузи при пробиването, като през това време премахвате остатъка от материала – стърготините. По този начин ограничавате риска от загряване на дървото и неговото изгаряне. Диаметърът е един от най-важните решаващи фактори при избора на боркорона за пробиване на дърво. Процесът включва най-напред да измерите максимално точно какъв отвор, ще ви е необходим като диаметър и да се насочите към правилният комплект за вас. Комплектът на PREMIUM съдържа цели 16 части, които ще ви послужат за прецизни и различни по големина разрези. Те ще ви асистират при боравене с гипсокартон когато решите да прокарате тръби. Все още не сте сигурни в избора си? Предлагаме ви една  ловкост, за да вземете по-лесно решението си – преценете най-малкият и най-големият диаметър на боркороните дали ви устройват и ако покриват изискванията ви няма смисъл да се замисляте втори път, ще ви свършат работа. Комплект от няколко подобни консуматива е много по-оправдан от множество отделно закупени такива на много по-висока цена. Можете да използвате боркороните за дърво PREMIUM заедно с електрическа бормашина PREMIUM за едно по-пълноценно и приятно изживяване.

За да ви улесним с точността на работа, особено важно при консуматив притежаващ голям диаметър ние сме включили в комплекта център за боркорони. Това от своя страна води до елиминиране на възможните изкривявания и деформации на вашата ценна екипировка.

При работа с боркорони за дърво PREMIUM е жизненоважно периодично да наблюдавате зъбите и цялостта им за да избегнете евентуални инциденти. При износване на консуматива е хубаво той да бъде сменен или да бъдат наострени наново зъбците. В противен случай рискувате да унищожите цялото си оборудване, защото ще ви се налага да прилагате двойно по-голям натиск над него с цел да си свършите работата. Износването ще е двойно по-ускорено при предприемането на подобни действия. Възможни са счупвания или засядания при неправилна употреба.