Сигурно ви е правило впечатление как на някои места из Вашия град или пред някоя къща тревните площи са прецизно и красиво оформени. Най-вероятно сте се чудили как точно се постига този ландшафтен ефект. За целта ви е необходим бордюр-разделител за трева.

Той представлява лента, която ограничава и затваря площ с определен размер в градинската зона. Може да бъде ръчно изработен от различни материали или закупен от специализиран магазин. Обикновено се изработва от пластмаса или метал, дължината и ширината също могат да варират а материала може да е с различна дебелина.

Тъй като лентата се използва на открито, бордюра-разделител за трева на Валерий СиМ ГРУП напълно покрива всички изисквания за здравина и устойчивост на външни влияния.

Начин на приложение:

- Ограничаване на територията на моравата

- Борба с разпространение на плевелите

- Придаване на определена геометрична форма с ясни контури при тревата

- Спомага за лесното поливане на тревата

Използване в дизайна и ландшафта

Ограждането на тревата е важна част от озеленяването особено ако държите на естетичния вид на вашата градина. Бордюра-разделител спомага за компетентното разграфяване по зони на пространството. По този начин се разделят и открояват различни групи растения. Придава изряден и добре поддържан вид на градината ви.

Цвета и стила на бордюра е важно да са съобразени с цялостната концепция на екстериора ви. Ние ви предлагаме много елегантно и семпло решение в зелен цвят, който ще се прелее идеално с растителността в обработваемата площ.

Надеждност

Тези видове бордюри са много по-добри и лесно използваеми от тежките бетонни такива. Съвсем спокойно можете да проектирате пространството около къщата от самото начало, да определите пътеките, да отделите моравата от чакъла или мулча. Пластмасата, от която са направени е изключително здрава. Тя за разлика от метала не ръждясва и издържа по-дълго на поливания и метеорологични условия. В същото време може да се премести при нужда.

Размерите на нашия бордюр-разделител за трева, които предлагаме са:

- 9х10 см

- 9х15 см

- 9х20 см