Тримерите се славят с голямата си функционалност, когато става въпрос за поддръжка на големи или малки площи. Представяме Ви бензинов тример на колела PREMIUM

Защо ви е необходим бензинов тример и какви са ползите?

Помните ли безкрайните часове, бутайки количката за косене и трудното й маневриране през задния двор? Тримерите за трева в днешно време са много по-компактни и ефективни. Говорейки за ефективност, от най-голямо значение е той да отреже голямо количество трева за възможно най-кратко време. Напълно автоматизирани, те пенсионират онази стара коса, която имате някъде из бараката с инструменти. Успяват да се справят с голям обем от тревни площи, храсти и дори в някои случаи малки дървета. Процесът е толкова лек и приятен, че всеки човек може да се справи с изключително количество трева за отрицателно време. Особено с нашия бензинов тример на колела PREMIUM, където процесът става почти самостоятелно заради лекото избутване.

Защо да изберем бензинов тример, а не електрически?

Изборът Ви може много да се улесни, след като разберете техните различни приложения. Докато тези които са електрически стават главно за довършителна работа покрай дървета, лехи и цветя, то бензиновите вършат основната работа. Те са значително по-ефикасни, когато се сблъскат с висока и дори суха трева. Принципно бензиновите тримери са лесни за поддръжка.

Какви са характеристиките, по които трябва да изберем тример?

Когато се избира такъв тип машина, която ще ви помогне да оформите своята градина, са важни няколко неща.

• мащабът на градината или тревната площ, която ще подлежи на обработка – правилото гласи, че колкото е по-голяма тя, толкова по-мощен тример трябва да бъде взет, например като бензиновия тример на PREMIUM

• другият момент е колко често смятате да ползвате вашият нов тример – тези, които са с по-малък и не толкова мощен мотор се износват по-бързо и не издържат на интензивната експлоатация

• трябва да прецените и според типа на тревата, която ще оформяте

Предимства на бензинов тример на колела PREMIUM:

• нашият тример е много по-маневрен в сравнение с другите на пазара за това спомагат неговите колела

• двигателят е достатъчно мощен 52CC, 2.2 Kw - и с въздушно охлаждане

• има възможност за работа с корда и нож (като ножа е предвиден за премахването на израстъци с максимална дебелина от 4см, като тревата не е никакъв проблем за тях)

• лесно преносим – разглобяеми дръжки за по-лесен транспорт и съхранение

• посредством косенето с корда се постига равномерно по височина окосяване както при косене с конвенционална косачка

• машината много лесно се разглобява при нужда от транспортиране.

Поддръжка на вашият нов бензинов тример PREMIUM

За да поддържате Вашата нова придобивка в топ състояние е необходимо да се спазват някои общоприети рамки. Както при всяка друга машина след употреба е препоръчително да се почисти превантивно, за да не се натрупат излишно замърсявания, затрудняващи с времето работата й.

Следващата стъпка е след всяка работна сесия да проверявате превантивно състоянието на режещата корда или острие и при нужда да се подменят на време тези части. Както при всяка една машина с двигател/мотор и тук се изисква честа смяна на маслото с цел да се удължи живота му. Желателно е след спазването на тези процедури бензиновия тример на PREMIUM да се прибере някъде, където да няма досег с влага, най-добре на тъмно и сухо място.

Технически данни на бензинов тример PREMIUM:

Мощност: 2200W

Обем на двигателя: 52сс

Капацитет на резервоара за гориво: 1,2л

Съотношение горивна смес/масло: 25:1

Запалване: ръчен старт

Окомплектовка: Видиран диск 1 брой Ф 255 "