Времето вече захладня, но все още се намира по някой по-топъл ден на който да се насладим със семейството си.

Сигурно се чудите как да релаксирате под лъчите на отиващото си лято. С поводи за събиране на цялата фамилия или пък семейно събиране в тесен кръг може да се насладите с/ разпалване на барбекюто. То играе важна роля, ако искате да си изкарате страхотно почивните дни.

Всичко, което ви е необходимо за хубаво барбекю

На първо място естествено трябва да изберем самото барбекю по няколко критерия, които са много важни за вашето позитивно преживяване:

1. Барбекю HERLY: качественото барбекю трябва да е здраво поставено на земята, най-добре е да изберете такова, което е на крака а не директно да се поставя на земята или да изисква външен плот. Другата важна част е височината му – то трябва да е удобно на височина за да можете да печете на спокойствие вашите вкусотии, като в същото време трябва да има поне един рафт на който да вадите приготвената храна. За ваше голямо улеснение ние имаме точния продукт за вас – барбекю HERLY. То съчетава в себе си горепосочените изисквания за функционалност и комфорт, като предлага някои екстри. Идва при вас с напълно достатъчните размери: височина 88 см, дължина 84 см и ширина 34 см, като е снабдено и с две колела. Има и шиш за печене, с възможност за регулиране на височината. Лесно и удобно за употреба, благодарение на своите колела, може безпроблемно да се придвижва от едно място на друго. Може да регулирате височината на скарата, спрямо степента на гриловане на вашите апетитно приготвени храни. Към вашето ново барбекю HERLY идва и книжка с инструкции за употреба и сглобяване на продукта.

2. Дървени въглища - важна част за използване на барбекюто, освен за запичане на месото те придават и приятен опушен аромат, откъдето идва и изобщо желанието за приготвяне на храна по този начин.

3. Спирт за разпалване – може да се намери почти навсякъде, било то в хранителните магазини или по железариите. Използва се за първоначално разпалване на барбекюто.

4. Прибори за барбекю – по време на приготвянето на вашите вкусотии трябва да ги обръщате от време на време и да проверявате степента на изпеченост. Това се случва посредством метални щипки, шпатула или вилица – кой както му е удобно.

5. Ръкавици – за всеки случай се снабдете с чифт ръкавици, защото никога не знаете кога ще ви се наложи покрай боравенето с огън да пипнете някоя гореща повърхност. Барбекю HERLY идва с монтирана дървена ръкохватка, за да можете да го местите, когато решите бързо и безпроблемно.

Още характеристики на перфектното барбекю HERLY

Освен стабилните си крака и колелата, с които е снабдено за изключително лесното му преместване, барбекюто има и ветропредпазители – странични и задни. Те ще предпазят вас от евентуално попадане на горещи въглища върху тялото ви. Също така ще защитят и околната среда от евентуален пожар чрез дълбоката си тавичка за поставянето на въглищата. Барбекю HERLY има два рафта – можете да поставите суровите продукти на долния такъв, а когато вадите готовото месо, на този който е на нивото на поставената скара. По този начин няма да се чудите къде да разнасяте продуктите и да заемате излишно място по масата ви.

Най-подходящите места за приготвяне на месни вкусотии с барбекю HERLY

1. В двора: естествено на първо място е използването на барбекюто във вашият двор за приготвяне на продуктите, които внимателно сте подбрали. Там ще се чувствате с една идея по-сигурни, като знаете къде точно да го позиционирате с цел опазване на вашето имущество и околната среда.

2. На къмпинг – много популярен вариант е когато човек отиде на къмпинг да носи със себе си барбекю и да го разпали заедно с любимата си компания, докато акомпанира процеса с хладна напитка в ръка.

3. Сред природата – в парка - спокойствието и тишината сред природата се нравят на много хора, което означава че те могат да си прекарат времето още по-добре, приготвяйки любимата си храна с помощта на барбекю HERLY.

4. На брега на море,езеро, или река – някои хора обичат да си почиват покрай течаща вода, но често почивката може да се превърне в активна такава. А защо да не си приготвите любимата храна на място с помощта на барбекю вместо да я носите вече изстинала. Вашите деца ще са доволни от този хубав пикник.

Съвети за безопасност при боравене с барбекю HERLY

- Винаги избирайте място за поставяне на барбекюто което трябва да е сложено на равна и стабилна повърхност, не го оставяйте да седи под наклон. Винаги проверявайте околната среда за лесно запалими материали като храсти, дървета и най-вече суха трева.

- Никога не оставяйте барбекюто без надзор независимо дали има вятър или не. Няма как да знаете кога може да се случи нещо неочаквано.

- Както споменахме по-горе, важно е да използвате подходящите барбекю инструменти и ръкавици, които да предпазят ръцете ви от евентуални изгаряния. Вие сте добре защитени благодарение на дървената ръкохватка отстрани благодарение на която можете спокойно да местите барбекю HERLY, и да го поставите точно където ви трябва.

- В момента в който приключите с готвенето имате две опции – едната е да оставите въглищата да изгорят напълно, а другата е да ги загасите постепенно. И в двата случая след това трябва да ги изхвърлите в специално предназначените за това контейнери и да почистите след себе си.

Барбекю HERLY ви носи не само една невероятно вкусно приготвена храна, а и мили спомени, които ще запечатате в себе си за години напред.

Честите семейни събирания покрай барбекюто било то по празници или други поводи само ще ви донесат положителни емоции и хубави моменти.