С настъпването на студените зимни дни, е важно да се грижим за нашите автомобили и да ги подготвим за суровите климатични условия. Една от най-важните грижи, които можем да предприемем, е да осигурим правилната защита на двигателя от замръзване.

Съществува перфектното решение – антифризът, който е абсолютно задължителен за проверка елемент преди перманентното застудяване.

Какво точно представлява антифриза?

Антифриз е общо название на течности, които не замръзват при ниски температури. Те се използват в инсталации, работещи при ниски температури: за охлаждане в двигатели с вътрешно горене, като авиационни течности за обезледяване, в системи за отопление и като препарат за почистване на стъкла. В качеството на антифриз се използва смес от етиленгликол, пропиленгликол, глицерин, алкохол и някои други съставки, смесени с вода. В основното приложение целта на антифриза е да предотврати фаталното за двигателя замръзване на течността в охладителната система при ниски температури.

Защо антифриза е най-ефективната охлаждаща течност?

Антифризът, концентрат -60°С, е най-ефективната охлаждаща нисковискозна течност, предназначена за използване в охладителната система на двигателите с вътрешно горене. Той е специално създаден, за да предпази двигателя от замръзване при ниски температури, като осигурява оптимална студозащита. С тази невероятна течност можете да се чувствате спокойни, че двигателят на вашия автомобил е защитен, дори при най-екстремните зимни условия.

Класическият вариант – син антифриз не само предпазва двигателя от замръзване, но и допринася за подобряване на общата ефективност на системата за охлаждане. Той осигурява стабилна работна температура на двигателя и предотвратява прегряванията, които могат да доведат до сериозни повреди. Също така, антифризът PREMIUM намалява риска от корозия и натрупване на частици в системата за охлаждане, което може да намали ефективността й и да предизвика сериозни проблеми.

Можем ли да долеем или трябва да сменим антифриза

Много хора в днешно време се чудят дали могат просто да отворят капачката на резервоарчето и да долеят охлаждаща течност. Краткият отговор е „да“, но като допълнение можем да кажем и „зависи“. Това се дължи на факта, че съществуват различни видове антифриз на пазара, което може да обърка някои потребители. Главните 3 вида са на различна основа и имат разнообразни ефекти върху различните автомобили, като са напълно несъвместими помежду си. Затова когато наливате антифриз се съобразете точно от кой вид е.

Колко дълго може да издържи антифриза?

Повечето производители дават живот на продуктите си от 2 до 5 години. Антифризът независимо от марката има определен срок в който ще ви върши добра работа. Малко по малко химикалите от които е направен започват да губят свойствата си като по този начин той променя качествата си. Затова е хубаво да си записвате всеки път, когато го сменяте и на всеки 2 години да го подменяте напълно, тъй като има риск от отлагания в радиатора и тръбите на охладителната система.

Можем ли да смесим различни видове антифриз?

Всеки производител на антифриз категорично ще ви отговори, че смесването на различни видове е напълно недопустимо и грешно. Най-лесно е да погледнете обозначенията на разширителния съд и да следвате препоръките.

Едни от най-често срещаните проблеми с охлаждането на двигателя е в резултат на некачествен антифриз, като това може да доведе до:

- Корозия;

- Кавитация;

- Лоша работа на помпата;

- Нарушаване на целостта на гумените уплътнения;

- Увреждане на пластмасовите части и още много други проблеми.

Антифриз концентрат – как да го разреждаме?

Приложението на антифриз PREMIUM е лесно и удобно. Той е представен в концентрирана форма и се разрежда с дестилирана вода, в съотношение според желаното ниво на ефективност и студозащита. Ако искате перфектна устойчивост до -15°С, препоръчваме ви да смесите антифриза с дестилирана вода в съотношение 1:1. Това ще ви даде максимална защита, когато времето трайно се захлади. Когато избирате антифриз, надеждността е от съществено значение. Именно затова нашата компания предлага само висококачествени продукти, които отговарят на най-високите стандарти за качество и безопасност. Нашето антифризно решение в разфасовка 1 кг е създадено с изключително внимание към детайлите и подлежи на стриктни тествания, за да гарантираме, че отговаря на всички изисквания и ще надмине вашите очаквания.

Сигурност и качество с антифриз PREMIUM Възлагането на грижата за двигателя на вашия автомобил на нас, ще ви даде чувство за спокойствие и увереност, че сте направили най-добрия избор. Нашата продуктова линия е разработена с оглед на дългосрочната защита и оптималната работа на охладителната система. Не рискувайте да оставите двигателя на вашето превозно средство без надеждна студозащита.

Изберете нашия антифриз и се насладете на безпроблемни пътувания през студените месеци. Поддържайте автомобила си в оптимално състояние с нашият надежден и високоефективен антифриз PREMIUM.