Какво представлява полиуретановата пяна?

Тя е изолационен материал, състояща се от два компонента (полиол и изоцианат). Обикновено се нанася чрез пръскане върху някаква работна площ. Полиуретановата пяна варира в консистенцията си в резултат на леките промени по отношение на съставките. Напръсква се върху повърхности с всякакъв наклон ръчно или с помощта на пистолети.

Област на приложение и необходимост от полиуретановата пяна

В днешно време може да се каже, че полиуретановата пяна е част от задължителните строителни материали свързани с ремонтния процес. Тя е един от основните компоненти за успешен ремонт, без който трудно бихте се справили с изолирането. Естествено има множество пяни на пазара измежду които да изберем, като изпълняват страхотна роля в уплътняването на масивни елементи.

Чрез нея се достига едно отлично ниво на херметизация, звукоизолация, топлоизолация, монтаж и закрепване на метални и дървени конструкции, водопроводни тръби.

Предимства:

- Способността да увеличава обема си

- Паропропускливост

- Устойчивост на механично напрежение

- Горната граница на температурата е много висока

Естествено тя се използва по време на масовото строителство, а също и за битови цели. Може да ви свърши работа като запълни някоя дупка, изолира тръби, уплътнява кухини и фуги, постигане на топлоизолация и други.

Задължително е да споменем, че полиуретанът е най-добрият топлоизолатор. Разнообразните опции за използване на полиуретана варират от изолиране на плоски покриви на нови сгради, през реконструкция на плоски наклонени покриви в стари сгради до промишлени помещения.

От конструктивна гледна точка можем да споменем, че покривите са частите от сградите изложени най-силно на външни влияния. Експлоатацията им се състои в това да издържат на студ и горещина, на мокри условия – дъжд и сняг и дори след десетки години все още да са водонепропускливи и да обезпечават надеждна топлоизолация.

Още свойства на полиуретановата пяна

Тя има уникалното действие да намали движението на сградите и конструкциите върху които е нанесена. Ако я нанесете от външната страна на сградата тя успява да регулира и редуцира топлинния шок. Освен това се отличава с много ниско тегло – тя е много по-лека от различните видове битумни или воалитни изолационни материали. Пяната не съдържа азбест и формалдехид.

Полиуретановата пяна и човешкото здраве

Много хора имат опасения, че полиуретановата пяна е токсична за човешкото здраве или отделя някакъв вид отлагания. След проведени лабораторни тестове по най-различни показатели тя се оказва напълно безопасна, защото не съдържа никакви свободни летливи съединения. При изолация можете да сте спокойни, че няма такова нещо като натрупване на вредни микроелементи.

Защо да изберете бързосъхнещата полиуретанова пяна на AKFIX – FAST 55 COMBO

Тя представлява еднокомпонентна полиуретанова пяна, която за разлика от другите предлагани на пазара може да се използва едновременно ръчно и с пистолет. Втвърдява се бързо с помощта на влагата в атмосферата. Спада в категория екологично чист продукт, тъй като не съдържа никакви пропелентни газове, които са вредни за озоновия слой. Отличава се с висок обемен добив, многократна употреба, лесно нанасяне и много по-бързо втвърдяване от стандартните пяни. Образува монолитна повърхност, като изключва проникването на влага. Можете да очаквате висок добив – до 55 литра с пистолет, в зависимост от температурата и влажността на въздуха. Дори да използвате пяната ръчно, можете да очаквате добив до 45 литра ако се нанася ръчно, в зависимост от различни фактори.

AKFIX – FAST 55 COMBO няма как да се превърне в среда за развитие на насекоми, гризачи и патогенни микроорганизми. Има нисък коефициент на топлопроводимост, който ви позволява да поддържате хладно вътре през горещия летен сезон и топло през студения зимен сезон. Порестата структура допълнително подобрява звукоизолацията.

Отговаря на клас на пожар B3 съгласно DIN 4102-1.

Може да бъде използвана за изолация на дограми и врати. Отлично и без проблем запълва и запечатва пролуки, фуги и кухини.

AKFIX – история на бранда и защо трябва да го изберете

AKFIX е бранд, изключително популярен на българския пазар с богато портфолио от над 450 артикула в сектор строителна химия. Разнообразният асортимент от продукти е предназначен както за професионална, така и за масова употреба. Новите технологии и прецизния контрол на качеството, прилагани в производствения процес, са гаранция за постигане на перфектно съотношение цена - качество. Изключително внимание е отделено и на процесите по пакетиране и етикетиране на продуктите, като са спазени всички нормативни изисквания и директиви на държавите от Европейския съюз. AKFIX предлага широка гама от продукти организирани в различни категории. Всеки един артикул е съобразени с потребностите и нарастващите изисквания на клиентите.

Асортиментът включва:

Пожароустойчиви продукти

Полиуретанови пени

Силикони

Уплътнители

Лепила

Аерозоли

Хидроизолационни покрития

Спрей бои

Автомобилни продукти - поправка, защита, грижа

Индустриални продукти - поправка, защита, грижа

Аксесоари - ленти, пистолети, ръкавици

Валерий СиМ Груп АД е един от лидерите на българския пазар в търговията със строителна химия. Повече от 20 години Валерий СиМ Груп АД притежава ексклузивни права над търговската марка AKFIX за България и съумя да я утвърди във всички градове на страната.