Какво представлява аератор PREMIUM HD

Що се отнася до градинската техника в интерес на истината много хора нямат никакво понятие какво представлява аератора. А всъщност зад тази дума се крие една много полезна машина с няколко функции.

Аератор PREMIUM HD безпроблемно се справя с премахването на изсъхнала трева, подрязва я и разрохква почвата. Чрез тези процеси ще можете да се радвате на една по-плодородна и по-богата на кислород и влага земя.

Машината съдържа две приставки включени в комплекта – скарификатор и вертикутер.

- Скарификатор – с тази приставка се извършва събиране на болна, изсъхнала трева. Използва се за порязване на разреждане на тревата, спомагащо за по-лесно подхранване с кислород и влага. Препоръчително е използване на приставката поне веднъж на две седмици, преди напояване и торене. За да ви спести още повече усилия аератор PREMIUM HD, събира тревата в кош с вместимост 40л, като моравата се почиства от механични отпадъци и суха трева.

- Вертикутер – снабден с фрезоващи метални ножове, които правят прорези в почвата и корените на тревата. Получава се разрохкване на почвата като по този начин спомага за проникването на слънчева светлина, влага, кислород и торове чак до кореновата система на тревата и стимулира развитието й. Третирането се прави 2 пъти годишно, през пролетта и в края на есента. И двете приставки подлежат на лесен монтаж и демонтаж посредством два скрепителни болта.

Какво представлява аерирането

Насочвайки се към аератор PREMIUM HD трябва да знаете, че той е предназначен да изчисти моравата ви от отпадъци, изсъхнала трева и да разрохка почвата. Ползите от целият този процес са много като машината спомага за:

- Отстраняване на изсъхнала трева, клонки и друга отпадъчна растителност. Като това от своя страна значително подобрява външния вид на поляната. Можем да обобщим като кажем, че се премахва всичко, което може да попречи на порастването на нова трева.

- Създава дупки в земята, леко притискайки почвата което от своя страна води до ускорен растеж на тревата. Този процес обаче трябва да се извършва по-рядко за да не се уплътни почвата.

- Ако пък имате глинеста почва е хубаво да използвате вертикутерът, който ще подреже корените на тревата стимулирайки развитието й. Защо имате нужда от аератор PREMIUM HD Не са ви нужни много усилия за да прецените кога моравата ви има нужда от качествена машина за нейната поддръжка. Особено ако тревата не е плътна, има петна на различни места и не изглежда особено добре, то най-вероятно не достигат до нея достатъчно полезни вещества и вода.

Веднъж третирана с аератор PREMIUM HD през пролетта ще можете да почистите повърхността на земята от всякакъв вид боклуци и остатъци, разрохвайки почвата. През есента е хубаво да го използвате месец преди настъпването на студовете.

Технически данни:

Номинално напрежение (V): 230-240V~ 50Hz

Номинална мощност (W): 1300

Скорост на празен ход (min-1): 4000

Работна ширина (mm): 320

Работна височина (mm): -11 - +5

Измерено ниво на звуково налягане: 78dB(A), k= 3 dB(A)

Измерено ниво на звукова мощност: 90.3dB(A), k= 3 dB(A)

Гарантирано ниво на звукова мощност: 94dB(A)

Измерена стойност на вибрациите: 2.130m/s2 k=1.5m/s2

Нетно тегло (кг): 10 kg