Ефикасни начини за поливане на вашата градина.

Обичате градината си? Торите я, разкопавате когато се налага, засявате нова продукция или пък красиви цветя.

Работата с растенията ви доставя удоволствие, но най-вероятно поливането не е Вашият любим момент, особено ако използвате стандартните тежки и усукващи се маркучи, което значително затруднява работата ви.

Може би дори се чудите как да спестите докато напоявате градината си?

Жизненоважно е как точно поливате вашите растения в градината си. Тяхното развитие е пряко свързано с количеството вода, която сте готови да изразходите по време на тяхното отглеждане.

- Поливане в ранни зори или късно вечер – можете да пробвате с поливане рано сутрин като по този начин водата се изпарява много по-бавно от слънцето и така почвата се запазва по-дълго време влажна. Същото важи и за късните вечери, като растенията могат да си набавят достатъчно вода преди жегата на следващия ден. Вечерното напояване обаче крие риск - листата остават влажни много дълго време и това е предпоставка за привличане на градинските вредители.

- Изберете устойчиви на по-рядко поливане растения – направете си малко проучване в интернет като потърсите растения, които естествено се нуждаят от по-малко вода за да се развият. Като по този начин ще спестите от водата. Реално на пазара има устойчиви на суша опции за почти всеки вид растение.

- Добавете органичен мулч – той ще създаде почва, която задържа вода, което ще намали нуждите от често поливане. И не забравяйте, че идеалната градинска почва е 5% органична материя – изключително важно за зеленчуковата градина, а и не само. Допълнителното добавяне на слама или нарязани мъртви листа също обогатява почвата значително.

- Рядко, но обилно поливане – можете да пробвате с обилно напояване като идеята е водата да достигне до корените, а по този начин ще можете да намалите честотата за поливане.

- Използване на удобен разтегателен маркуч – по този начин, ще бъдете по-мотивирани да се грижите за вашите насаждения отделяйки по-малко енергия от ваша страна в постигането на оптимални резултати.

Искате да улесните поливането на градината?

Ние имаме идеалното решение за вас, което ще ви спести усилия и ще подпомогне работата ви по множество различни начини.

Разтегателният градински маркуч с бранд PREMIUM е изключително компактен и лесен за съхранение с което ви помага дори извън градината. Работата с него е изключително приятна заради ергономичния му дизайн. Интересната част е, че този маркуч не може да бъде прегънат, оплетен нито усукан, благодарение на което самият процес протича без излишни забавяния. Това ще ви мотивира да обикаляте повече растенията си, разпределяйки водата в цялата зона за напояване. В противен случай рискувате да поливате само в една точка, а това води до едностранен растеж на корена и по този начин до нарушена абсорбция на хранителните вещества от почвата.

Разтегателният градински маркуч PREMIUM увеличава размера си 3 пъти при правилна употреба. Разгъването и сгъването му се случва за броени секунди по много лесен начин – автоматично прибиращ се.

Напълно подходящ за използване в двора, за поливане на градината, тревата, цветята и измиване на вашия автомобил.

Дизайна и изработката на маркуча го правят ултра лек и може да бъде използван от всеки. Важно е да споменем, че маркуча не бива да бъде използван с гореща вода, защото вероятността да се наруши целостта му е голяма. Налягането на вода също трябва да бъде регулирано като не надвишава 2,5 атмосфери. Външния слой играе ролята на предпазващ и затова трябва да се избягва нарушаване на неговата цялост.

Самия разтегателен маркуч PREMIUM е изработен от висококачествен материал, който го прави изключително гъвкав и здрав.

Предлага се в размер от 1/2“ и дължина от 7,5 – 22,5м. В комплекта се съдържат пистолет и конектори които са ви напълно достатъчни незабавно да започнете работа на терен. Качествен маркуч-доволни клиенти!