Независимо дали сте нови в изграждането на дървени конструкции или пък вече имате богат опит зад гърба си, задължително ще ви се наложи да използвате планки за закрепването на гредите и подсилване на основите, както можете да направите с планка за греда – основа от MMS, а дори и за тяхното монтиране към земята.

Ако сте решили да изграждате дървена къща за инструментите в двора си, а и не само със сигурност бързо ще осъзнаете как дървените конструкции се изграждат от съединени помежду си греди. Някога целият този процес се е правел по следния начин – изрязвали са се прецизно измерени парчета, различаващи се по форма и големина от дървен материал. Напасвали са се и целта е била една нова и здрава механична връзка. Отделно са се ковали метални скоби от армировъчна стомана, но те са спомагали колкото да придържат гредите да не се разместят, вместо да създават сигурна връзка.

В днешно време нещата седят по по-различен начин спрямо здравината и сигурността чрез използване на планки за греди. Съвременните майстори редовно се възползват от модерните решения и технологии които предлага пазара.

Планките, които можете да откриете са много и разнообразни, служейки за редица укрепващи дейности:

- Основи за бетон

- Основи за греди

- Перфоленти

- Планки Z – T триъгълни

- Планки греда – отворена/затворена – където спада планка за греда основа от MMS

- Планки за прозорци

- Планки прави

- Планки свързващи лява/дясна

- Планки ъглови

- Планки ъглови усилени

Ние от Валерий СиМ Груп сме напълно оборудвани за да ви предоставим всеки един продукт от тези категории и да ви консултираме за тяхното използване. Всяка конструкция и съединение се нуждаят от правилната планка, особено в своята основа. Всеки човек знае, че щом основата е здрава, то много трудно може всичко да рухне или да се обърка.

Затова предлагаме да използвате планка за греда – основа от MMS. Чрез нея вие имате възможността основно да закрепвате греди, пръти и таванни покрития. Като по този начин гарантирате едно по-здрава и устойчива на различни влияния конструкция. Принципно всички планки са изработени от здрава стомана като дебелината им е съобразена с натоварването и приложението им.

Планка за греда – основа от MMS тя е с U-образна основа за анкериране, улесняваща захващането на различни дървени елементи към бетон. Материалът, от който е изработена е S235 + черно прахово боядисване. Стомана тип S235 е широко използван и изпитан с времето материал използван за нуждите на общото строителство и машиностроенето, произвежда се по стандарт EN 10025-2. Тя спада към клас нелегирана (още позната като въглеродна) конструктивна стомана. За да придобиете истинска представа за нейната здравина следва да споменем, че този тип сплав се използва за производството на метални конструкции за строителството на промишлени и жилищни обекти, елементи на техническо оборудване, морски съоръжения, газови и нефтени платформи и много други. Дебелината на планка за греда – основа от MMS е 4,0мм. Самото закрепване може да се случи с винтове за дърво ф10; болт М10 или дори чрез анкер за бетон М10. Затова ако ви потрябва здрав и надежден помощник в закрепването на елементи, винаги можете да разчитате на планката за греда основа от MMS.