Ремонтите са задължителна част от поддръжката на едно жилище или къща, но често идват с нежелани странични ефекти, като прах и боклук. Присъствието на прах може да е не само дразнещо, но и вредно за здравето, особено за хора с астма или алергии. Затова е важно да вземем подходящи мерки, като предпазим помещенията от подобни лесноразпространими частици по време на ремонт.

Ето няколко полезни съвета, които ще ви помогнат да запазите въздуха чист и да се защитите от натрапчивия прах.

Как да овладеем разпространението на праха

1. Използвайте покривало за защита от прах. Това е един сигурен начин да задържите вредните летящи частици изцяло и само в помещението където се извършва ремонта. Защитното покривало за врата на DECOREX е изработено от плътно безцветно прозрачно PE фолио. То се предлага в „U“ и „L“ образна форма. Можете да го прикрепите бързо и лесно с помощта на двойнозалепваща лента. Използвайте го за отлично изолиране на отвори на врати и обезопасяване на помещения по време на ремонтни дейности. Такъв тип покривало би ви помогнало и при друг тип замърсявания, които не бихте искали да проникнат в другите стаи. То е подходящо за строително-ремонтни дейности и дори може да послужи като защита в медицински центрове.

2. Затворете вратите и прозорците в помещенията, където няма да извършвате ремонтна дейност. Това ще намали проникването на прах и ще задържи голяма част от него там, където се извършва процеса.

3. Използвайте защитни найлони: Покриването на мебелите, подовите настилки и другите предмети с найлони е ефективен начин да ги предпазите от прах и бои. Покрийте добре всички повърхности, които не желаете да бъдат замърсени.

4. Използвайте защитно флийз покривало: Ако има голям риск от протичане на различни субстанции по време на ремонтните дейности, задължително трябва да защитите пода си. Когато използвате флийз покривало, то ще абсорбира течността и няма да я допусне до паркета ви, като в същото време ще поеме удара при случайно изпускане на инструмент.

5. Поставете прахоуловителни кърпи: При извършване на ремонтни дейности, поставете кърпи, навлажнени с вода, на пода около работното място. Това ще помогне да се задържат летящите прахови частици и да се намали разпространението им.

6. Редовно почиствайте: Не пренебрегвайте редовното почистване по време на ремонта. Премахвайте натрупалият се прах и боклук на всеки 2 – 3 дена.

7. Вентилирайте помещението: След приключване на ремонтната дейност за деня е хубаво да проветрявате добре помещението. Това ще спомогне за добрата вентилация и премахване на част от праховите частици.

Области на приложение на покривалата за защита от прах

Можете да използвате покривалата в най-различни сфери на дейност, където е жизненоважно да опазите работните помещения без прахови частици. Могат да бъдат приложени в домашни условия, в обществени сгради, на строежи, по време на дезинфекции и т.н.

Какво представляват покривалата за защита от прах

Този тип покривала представляват безцветни и прозрачни PE фолиа с достатъчно голяма дебелина за да не се разкъсват лесно при полагане или преместване. Те могат да бъдат пригодени специално за покриване на врати, прозорци, стени, подове и мебели. В зависимост от приложението си те варират по форма и размери, които ги прави изключително удобни за използване. Някои са снабдени с монтажни ленти, които спомагат за тяхното прикрепяне към почти всяка повърхност. Покривалото за защита от прах за врати DECOREX позволява бързо и лесно придвижване в апартамента или строителния обект. То е снабдено с плътна завеса с цип, който да използвате за бърз достъп до ремонтираното помещение.

Как се използва покривалото за защита от прах

Работата с такъв тип продукт е изключително интуитивна и бърза:

- Внимателно измерете и преценете от какъв размер покривало се нуждаете. - Преценете какъв тип форма ще ви е необходима „U“ и „L“.

- Прикрепете краищата на покривалото към стената с двойнозалепващата лента като я притискате добре до плътно прилепване.

- Насладете се на ефективната защита, която ви подсигурява продукта.

- Влизането и излизането от стаята ще се извършва посредством освобождаването на ципа. Това е една много ефективна система за предпазване от нежелателни прахообразни частици. По този начин можете да ограничите и контролирате най-големите последици от всеки ремонт – замърсяването.

Запазването на помещенията без прах по време на ремонт може да бъде предизвикателство, но с правилната подготовка и предпазливост можете да постигнете чиста и здравословна обстановка.