Как да защитим мебелите си със силиконова мушама протектор

Може да се каже, че масата за хранене е един от най-важните мебели в цялата къща. Тя успява да събере цялото семейство, вашите приятели, а дори понякога и напълно непознати. Често се превръща в повод за създаване на нови и незабравими спомени и моменти. Има силата да сплотява и обединява хората. Масата често изразява и индивидуалността на собственика си – чрез цвета, вида на дървото и стила в който е изработена. Поради тази причина всеки би искал да се вижда всичко от нея до последния милиметър. Често се използват подложки и малки кърпи при хранене с цел предпазване на повърхността, като в същото време тя не е покрита изцяло и съществува риск от нараняване.

Ако искаме да предпазим масата си възможно най-дълго в първоначалното й състояние, то трябва да спазим няколко правила:

- Използване на протектор – Едно от най-модерните решения е използването на силиконова мушама протектор DECOREX. Тя е направена от висококачествен материал, който отлично прилепва към всяка повърхност на която да я положите. Този тип протектори са подходящи за маси, подове, мебели и други места нуждаещи се от предпазно покритие. По тях не остават никакви петна и друг вид отпечатъци. За тези от вас, които държите да виждате цялата красота на масата ви смеем да заявим, че този протектор е напълно прозрачен и след поставяне дори не се забелязва. Може да се ползва в домашни условия, така и навън във вашата градина или двор.

- Редовно почистване – За удължаване на живота на вашата маса е хубаво да полагате редовни грижи чрез нейното почистване. Често се случва тя да се наслои с различни субстанции, които с времето започват да причиняват щети по нея.

- Предпазване от пряка слънчева светлина – Друга добра идея, дори след поставяне на силиконовата мушама протектор е да изместите масата си където няма да е изложена на слънце. По този начин ще запазите наситения цвят на дървото по-дълго време.

- Преместване от топлинен източник – Ако държите масата си близо до топлинен източник, то е хубаво да помислите отново за нейното преместване. Ако е прекалено близо до затоплящ уред то има голяма вероятност дървото да се свие и след охлаждане, да се раздуе. Това ще доведе до нежелана деформация на материала.

За какво още можем да използваме силиконовата мушама протектор

Освен за предпазване на вашата маса, което е главното предназначение на този тип продукт, той може да бъде полезен и в други ваши начинания.

1. Можете да използваше мушамата като я постелите под вашите мебели. По този начин ще избегнете всякакви протърквания на вашия паркет като в същото време самия протектор ще е едва забележим понеже е прозрачен.

2. Напълно подходяща е за полагане на работния ви плот, като ще подсигури защитен слой и в същото време ще действа противохлъзгащо на вашите машини и инструменти. Независимо дали се занимавате с масла, греси и подобен тип замърсители, то силиконовата мушама ще защити работната ви среда. Единственото което трябва да направите след това е да я забършете с чист парцал.

3. Използването на силиконовата мушама протектор може да се осъществи и при останалите мебели от вашето жилище – като например столове, тоалетки и др.

4. В гаража – Можете спокойно да я използвате в гаража си докато ремонтирате нещо или пък просто искате да предпазите някоя повърхност.

Силиконовата мушама протектор е универсален продукт за защита на най-различни повърхности от замърсяване, наранявания и подобни щети. Тя е напълно безцветна като може да се използва за вътрешна и външна употреба. При нейното поставяне и ако се наложи премахване не остават никакви следи. Мушамата протектор прилепва отлично към всяка повърхност.