Често се случва в дома ни и дори в работното ни помещение да цари хаос, да не намираме определена вещ. Когато започнем на ровим на всички възможни места това се превръща в крайно изнервящ и губещ времето ни процес.

Решението може да се окаже доста просто – кутия за съхранение с капак. Всеки има в дома си поне 2 – 3 кутии които използва за съхранение на най-различни вещи.

Видове кутии за съхранение

На пазара има невероятно големи разновидности от кутии които можете да ползвате за различни цели. Те се различават по множество критерии:

- Материали от които са изработени – Един от най-важните критерии при избор на кутия за съхранение е материала от който е изработена тя. На пазара можете да срещнете такива произведени от пластмаса, които и са най-разпространените. Те могат да се използват от съхранението на инструменти до складиране на дрехите ви при смяна на сезоните, дори за съхранение на документи в някои институции. Кутии направени от дърво – често използващи се за съхранение на бутилки вино, селскостопанска продукция и в последно време чисто с декоративна цел. Следващия тип кутии с капак са изработени от стиропор – те често служат за съхранение на замразена храна като се допълват вътре с лед за по-дълго съхранение. Като част от декорация на дома ви могат да се впишат идеално текстилните кутии, които често идват с най-различни цветни мотиви по тях, служейки ви за съхранение на най-различни ваши вещи. И на последно място застават металните кутии, като те обикновено се ползват за индустриални цели или в домакинството като кутии за подправки и т.н.

- Области на приложение – Кутиите имат много разнообразни области на приложение според вида, размера и материала си на изработка. Те могат да бъдат използвани във вашият дом, на работното ви място, в градината, на обществени места, в производствените помещения, магазини, институции, фирми, в багажника на колата ви с цел по-добра организация (пожарогасител, аптечка, инструменти) и т.н.

- Подходящи места за съхранение на кутиите – Повечето типове кутии особено пластмасовата кутия с капак PREMIUM позволяват те да бъдат съхранявани във всякакви условия. Кутиите които имат плътно прилепващи капаци и в същото време са изработени от пластмаса или като цяло от материал, който не може да ръждяса, мухляса, раздуе и повлияе от атмосферните условия е силно подходящ за съхранение на почти всяко едно място – било то в гаража, в килера, в двора и т.н.

Размери пластмасови кутии с капак

Както вече споменахме, различните пластмасови кутии идват в разнообразни размери и форми, което ги прави перфектни за съхранение на редица вещи. Големите производители са наложили като стандарт размера им да се определя в литри или инчове, като допълнително се вписват и мерките като височина, ширина, дължина. За повечето хора кутия, която е с капацитет на съхранение от 12 литра ще е напълно достатъчна за съхранение и складиране на редица предмети. Производителите са се погрижили на пазара да има кутии от 2 до цели 90 литра, което да покрие различните нужди на потребителите.

- Малки до средни кутии – Този тип се характеризират с това, че са изключително леки и компактни. Обикновено варират между 2 и 30 литра което ги прави с идеално приложение в дома ви.

- Средни до големи кутии – този тип кутии обикновено варират между 35 до 90 литра. Тяхното приложение обикновено се свежда до индустриални обекти, магазини, институции и подобни големи организации, като могат да поберат значително количество вещи, документи и т.н. в себе си.

Какво е подходящо да съхраняваме в пластмасови кутии с капак

Пластмасовите кутии с капак могат да бъдат универсален помощник за въдворяване на ред в дома ви и на работното място. Те винаги са имали множество приложения според размерите и качеството си, което са и двата най-важни фактора. Този тип контейнери за съхранение могат да се използват за следните цели: - Опаковане на дребни вещи – във всеки дом има най-различни дребни вещи, които винаги ви се пречкат, чудите се къде да ги сложите, никога не седят добре поставени на видно място или пък просто не ги ползвате достатъчно често.

- Складиране на вашите инструменти – независимо дали сте човек който се занимава професионално със строителство или пък сте любител тип направи си сам, то имате нужда от пластмасова кутия с капак за съхранение на инструментите ви. Те могат да бъдат отвертки, чукове, ролетки, някои дребни машини и т.н.

- Пластмасовите кутии с капак също така са подходящи за складиране на дрехи и обувки. С времето кашоните в които идват обувките ви се разпадат и ги изхвърляте, а когато дойде времето да ги приберете в края на сезона няма къде.

- Спокойно можете да складирате чаши, чинии, буркани разбира се с правилното им опаковане и уплътнение в кутията.

- Някои хора складират спомените си в кутия за съхранение с капак под формата на снимки, сувенири от пътувания и други дребни вещи.

- Кутиите с капак могат лесно да бъдат складирани в гардероба, под леглото, в килера, в гаража или дори в мазата ви. Независимо дали искате да освободите повече място в дома си или на работното място.

А може би просто желаете по някакъв начин да въдворите ред чрез складиране на вещите си по подходящ начин. То вашето решение е пластмасовата кутия с капак PREMIUM, която ще отговори на вашите нужди.