Когато човек започне да се замисля за изолация, това обикновено е свързано с наближаването на студените месеци. Почти винаги този процес се свързва с лошо време и редица други неприятни метеорологични условия.

В интерес на истината поставянето на изолация може да Ви спаси от редица фактори чрез множеството качества на полиуретановата пяна Akfix.

Много майстори, работещи в сферата на строителството продължават да използват познатите на всички традиционни методи за изолация - полистиролни топлоизолационни плоскости, стъклена вата и каменна вата.

Ние искаме да Ви предложим една много по-добра и модерна алтернатива на тези традиционни методи за изолация на сгради.

Изолационна пяна Thermcoat Akfix се използва за висококачествена топло и звукоизолация на сгради и къщи. Тя осигурява уникално, монолитно приложение на топлоизолацията, без набраздяване и празнини. Представлява еднокомпонентен продукт, използван с пистолет с апликатор.

Това, което отличава изолационната пяна на Akfix от традиционните методи за изолация е, че тя има отлична адхезия към всички видове строителни материали. Това означава, че може лесно да бъде нанесена върху неравномерни, труднодостъпни повърхности, където не е възможно да се използват друг тип изолационни материали, което я прави уникален продукт. Тя е с много висока стойност на топлоизолация и елиминира термичните мостове. Добива й е до 3 кв/м с дебелина 1,5 см за един слой, ако се прилага от разстояние – 40 см с нормална скорост на нанасяне. Хубавата част е че няма да ви се наложи да използвате механични закрепващи елементи след употреба. Другата й страхотна характеристика е, че тя може да бъде боядисвана.

Изолационна пяна Thermcoat на Akfix има невероятно широки области на приложение които варират по най-разнообразни критерии:

- Покриви, тавански помещения, външни фасади, основа и мазета

- Подове, вътрешни стени, междуетажни пространства, вътрешни прегради, тавани и мазета

- Структурни елементи на сгради, балкони, врати, склонове на прозорци

- Тръби, канали и кръгли повърхности от типа на резервоари

- Всички неравномерни и груби повърхности

- Автомобилни каросерии и ремаркета

- Лодки, яхти, кораби и всякакъв вид морски превозни средства

Освен гореизброените разнообразни приложения на полиуретановата пяна с бранд Akfix тя може да бъде използвана почти навсякъде без никакви проблеми.

Използването на изолационна пяна Thermcoat Akfix е направо детска игра в сравнение с поставянето на традиционните материали за термоизолиране. Всеки флакон е снабден с две специални дюзи за пръскане към стената и тавана. Дюза А е за приложение във вертикална повърхност, а дюза В е за приложение за тавана.

Преди започване на работния процес трябва да съобразите оптималната температура на флакона при нанасяне, което в случая се равнява на +20 ° C. Температурата на приложение е между +5 ° C и +30 ° C. Преди употреба флакона трябва да се разклати добре – за поне 15 – 20 секунди. Самия флакон следва да се завие върху пистолет за полагане на полиуретанова пяна. След това се поставя дюзата за пръскане върху цевта, докато щракне. Флакона на изолационна пяна Thermcoat на Akfix винаги трябва да бъде държан с главата надолу по време на нанасяне. Ако имате нужда от повече контрол при нанасянето на пяната, то можете да регулирате процеса със спусъка и чрез регулиращия винт от задната страна на пистолета. Напръскването на мястото, което желаем да обработим трябва да се извършва от разстояние 30 до 45 см от стената. Продуктът съвсем спокойно може да бъде нанесен с различни дебелини, стига да го направите слой по слой. Колкото по-дебело нанесете полиуретановата пяна на Akfix, толкова по-висока ефективност на изолацията има. За да бъде ефективна вашата изолация, препоръчителната минимална дебелина трябва да бъде 5 сантиметра. Дюзите и пистолетът с апликатор трябва да се почистват веднага след приключване на работата.

Препоръчително е преди нанасяне на пяната , повърхността върху която ще се полага да е обезпрашена и навлажнена.

Почистване: Прясната пяна може да се почисти с почистител за пяна на Akfix 800C. Втвърдената пяна може да се почиства само механично.